הייתי במסיבה במועדון בת"א

tropitai

New member
הייתי במסיבה במועדון בת"א

והיה ערב של שתייה חופשית היה תור גדול על הבר ושסופסוף הגענו לברמן הוא אמר לכולם שמי שלא משאיר לו טיפ אז הוא לא מוזג לו שתייה.. מה אתם אומרים על זה?

צודק

לא פעם ולא פעמיים הייתי במסיבות כאלה של שתייה חינם ופינקתי בטיפים. תעשה חישוב פשוט שכוס שתייה במועדון זה 20-30 שקל והצבר הישראלי יישתה במסיבה של שתייה חינם עד אובדן הכרה. אני מאמין שאם אתה היית הברמן במסיבות כאלה של שתייה חינם מהר מאוד היית מפתח גם את החוצפה הזאת שהיא לגיטימית. למה שהברמן ישאר נחמד כשהוא מוקף בחבורה של חיות טרף שרוצות לשתות הרבה ובחינם ? הוא נהייה חוצפן ומסיים תערב עם בוכטה בכיס. את הנחמדות והסיגנון נשאיר לפאבים.

tropitai

New member
מה הקשר

למה שלא יישאר נחמד כשהוא מוקף בחבורה של אנשים שרוצים לשתות הרבה ובחינם, מה זה על חשבונו? מה בדיוק חינם במשקאות אם אתה צריך לשלם לו טיפ כל פעם שהוא מוזג לך?

lior135

New member
../images/Emo26.gif

לא אומר שאני מסכים, אבל אני בהחלט מבין. הישראלי הממוצע יודע שיש שתיה חינם, הוא מתנפל על הבר, שותה כמו חמור, ומשאיר את הכסף בבית. הברמן המסכן נקרע מעומס עבודה, ויוצא כמעט בלי כסף על ערב של קריעת תחת. אז אולי זה חוצפה, אולי זה מגעיל, אני בטח לא הייתי עושה את זה, אבל אני בהחלט מבין את הבחור...

בוא נדבר ראסמי

ניצא מנקודת הנחה שאתמול עמדו על הבר משהו כמו 100 איש ובטח משהו כמו 4 ברמנים. בפועל (אתה הייתה שם, לא אני) זה בטח היה 200 איש ו2-3 ברמנים בלחץ. כל אחד מהחוגגים רוצה לדחוף כמה שיותר אלכוהול כי הרי זה בחינם. דבר נוסף, הקהל הישראלי ידוע בתור קהל של 'לא פראיירים' ולא מעניין אותו שיש תור ולחץ על הבר והברמן. כל אחד רוצה להיות ראשון ולא מעניין אותו כלום. תוסיף לזה שכר בסיס לא מזהיר במיוחד של הברמן מסיבות ותקבל ברמן שדורש טיפ לפני שהוא מוציא שתייה. וכשמבקשים טיפ לא מתכוונים ל50 שקל. מספיק שתשים לו 2-3 שקלים. לך כבר לא יעשו הבדל, והבנאדם יקבל עוד מוטיבציה לעבוד וקצת חיוך על הפנים. הקצב עולה, תשומת העבודה עולה. אתם, החוגגים, מקבלים תמשקה יותר מהר, כולם מבסוטים. תראה, אני לא יודע כמה פעמים היית בסיטואציה שהמון מתנפל על הבר שלך ורק דורש ודורש אבל אני יכל להגיד לך מנסיון שזה לא הכי נעים במיוחד כשאתה לא מקבל שום פידבק. שום תודה ושום מרשרשים לכיס. בסופו של דבר צריך לזכור שברמן זה ברמן ולא איזה מהנדס טילים. אתה עובד בשביל כסף ולא בשביל לעמוד מאחורי בר ולהגיד לאנשים אני ברמן ולעשות פוזות. ואם מתנפלים לו על הבר ולא עומדים בתור וכל שנייה משגעים אותו איפה השתייה איפה השתייה זה לגיטימי שהוא יתנהג ככה. ובשביל ההבהרה, אני לא ברמן מסיבות תודה לאל. אני עוד כוסית שמכין קפה
ונקרא בריסטא

jimos

New member
אין ספק לגבי זה..כל הכבוד מה שכתבת

קבל חיזוק חיובי חחח.. כל הכבוד...קחו ממנו דוגמא לקצת אנושיות..

הספרנית

New member
איך צודק?

ברמן רוצה טיפ, הוא צריך להרוויח את זה ובדרך אחרת. הייה בטוח שמילה אחת לאחראים עליו ובמקום היו מעיפים אותו. אחי עובד עם קהל, לא ברמן אלא עבודה יותר קשה להרוויח ממנה טיפים וזה מתדלק - הוא מרוויח את הטיפים בעזרת לשון חלקלקה, ויוצר מצב שהאנשים משאירים לו טיפים מתוך אי נעימות. אבל בהחלט לא אומר להם שלא יתדלק להם את הרכב ללא טיפ, או יבדוק שמן מים.

ערןGS

New member
ספרנית יקרה

אני מבין שלא יצא לך לעבוד במסיבות כאלה... אני עבדתי בליל הסילווסטר בהפקה שבה חלק גדול מהמוזמנים קיבל שתיה חינם, לא משנה איך התנהגנו עם הלקוחות, עדיין אלה שקיבלו חינם היו בטוחים שהבר שייך לאבא שלהם, וחזרו כל חמש דקות. את יכולה לתאר לעצמך את הלחץ שהיה על הבר, ואת הישראלי הממוצע שמקבל משהו חינם. ברגע שמישהו מקבל משהו חינם, הוא לא מוציא בכלל את הארנק, ולא משנה איך תדברי אליו, הוא לא ישאיר לך טיפ. הוא מרגיש שחייבים לו משהו. כמובן שמהלקוחות המשלמים זה כבר עניין אחר, וגם מ50 שקל שהביאו לי עבור וודקה רדבול שעולה 30, נשארתי עם העודף אצלי....

הספרנית

New member
ערן היקר...

אני חושבת שאתה מכיר אותי מספיק טוב כדי לדעת שאני לא אוהבת שמגיבים לי בסגנון הזה "אני מבין שלא יצא לך לעבוד במסיבות כאלה...", נכון?
בכל אופן, אתה כנראה שוכח שבמסיבה עם אלכוהול חינם אתה שם כדי לשרת לקוח, ובין אם הוא צריך לשלם על המשקה או לא, אין לך את הזכות להכנס לו לכיס. בשביל זה משלמים לך ולא אומרים לך שאתה מרוויח את משכורתך מהטיפים. ואם דרך החשיבה שלך נכונה, אוטוטו יתחילו לחייב אותנו על מענה טלפוני שנותנות חברות גדולות, ואתה הרי יודע איזה לחץ יש להם ועם איזה קהל הם צריכים לעבוד? מה שמעניין אותי הוא מה תגיד אם נציג של סלקום, לדוגמא, יגיד לך שהוא מבקש טיפ על המענה שהוא נותן, כי לפניך הוא טיפל ב- 30 איש ואחריך מחכים על הקו עוד 5 אנשים. בהצלחה עם זה...

תגובה

מסכים איתך בהחלט שאם ברמן רוצה טיפ הוא צריך להרוויח את זה בדרכים ראויות ומקובלות. תגובתי לגבי צודק\לא צודק הייתה כמובן בהתייחסות להודעה ולתוכן. אם הודעה כזאת הייתה נפתחת על ברמן בפאב שלא רוצה למזוג שתייה אלא אם כן משאירים לו טיפ גם אני הייתי מתקומם. לא מקובל. במסיבות המצב הוא קצת שונה, הרבה אנשים, מעט ברמנים. כולם 'צמאים' והמטרה לעבוד כמה שיותר מהר כדי לרצות את כולם. לגבי ההשוואה שלך אני נוטה להסכים חלקית. זה נכון שנוצרה פה נורמה בחלק מהענפים של נותני השירות (לקהל הרחב ובמהירות) שצריך להשאיר טיפ. בתחנות דלק זה לא 'חובה' אבל בפאבים אם לא ישאירו טיפ יסתכלו על זה בצורה שונה. אחיך מסתבר בחור מוכשר אם הוא מצליח לערבב ככה את הלקוחות. כל הכבוד לו. יודע לעשות כסף, 'למכור' את עצמו ולהתפרנס, רק ככה מצליחים. לברמן במסיבות אין את האפשרות הזאת לתת שירות ברמה של פאב ולפתח שיחות ועירבובים ברמה של פאב מכיוון שכל הזמן יש לחץ וצריך לעבוד. לכן לדעתי זה יהיה לא נכון לעשות השוואה על 2 התחומים. גם לגבי ההודעה השנייה שלך אני נוטה להסכים חלקית. זה נכון שלאף ברמן אין זכות להיכנס לכיס של אף אחד כשמדובר באלכוהול חינם ובברמן ששם רק כדי למזוג שתייה. אבל, כשהציבור בעייתי כל האמצעים כשרים. הייתי מסכים איתך לגמרי אם כולם היו עומדים בשורה ומחכים בסבלנות אחד אחרי השני ולא צועקים או מתפרעים. אבל כשמתחילים להתנהג כמו שהם מתנהגים, (מספיק שמישהו היה פעם במסיבת אלכוהול חינם הוא יודע בדיוק למה הכוונה) בצורה בהמתית, אני לא רואה שום בעיה שהברמן יגיד לא "מוציא שתייה לפני שאתה שם טיפ". בעיניי בסיטואציה כזאת אין שום בעיה מוסרית. ולגבי החברות והמענה הטלפוני והטיפ הרשי לי לפחפח
לא מקובל להשאיר טיפ במצב כזה ולכן ברגע שהנציג הראשון יבקש טיפ, מישהו כבר ידאג לשלוח אותו *****. וגם לי יש סיפור מהחיים. בעבודה שלי אני כל יום כמעט עובד עם כמות של 200-500 איש. בר אחד, מכונת קפה אחת ו2 בריסטות. עד 250 איש בריסטא אחד. בדר"כ אני פוגש קהל איכותי שעומד בשקט ובסבלנות עד שהוא מגיע אליי. אם היה וקרה שמשהו על הבר נגמר (לימונים, תיונים, נענע וכו') ומישהו מעיר לי על זה, אז אני יוסיף ואני אעשה הכל כדי שהוא יקבל את זה. ובלי שום קשר לטיפ כי אצלינו אין טיפים בעבודה. היו לי כבר כמה פעמים בעבודה שהגיע קהל עוין שלא חיכה בסבלנות ולא היה נחמד. וקרו גם מצבים כאלו שנגמרו דברים על הבר ושאלו אותי ופשוט בקור רוח עניתי שנגמר או שאין בלי שום הסברים ובלי שום מאמצים. כי פשוט לא הגיע להם שאני אתאמץ בשבילם. וזה לא משנה כמה כסף הם שילמו מראש על זה. זה שמשלמים כסף לא נותן את הזכות להתנהג כמו חיות וברגע שכן מתנהגים כמו חיות אז אפשר להפסיק להיות נחמד ולהתחיל להיות חוצפן. ככה לפחות אני רואה את זה. חפרתי

הספרנית

New member
כן, חפרת קלות ../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif

ההתייחסות שלי היתה לגבי מסיבות עם אלכוהול חופשי בלבד, ואותם ישראלים שמתנהגים כבהמות פשוט יחכו יותר זמן. אני לא חושבת שאם הם ישאירו טיפ זה יהפוך את ההתנהגות ללגיטימית או פחות מכעיסה. לגבי שאר הירקות, מבחינתי לפחות, גובה הטיפ נאמד עפ"י השירות אותו אני מקבלת מהברמן.

Sany b

New member
../images/Emo67.gif שתיה חינם../images/Emo67.gif

כחלק מהמחווה של בעלי המקום לידוענים (סלב'ס) שמגיעים למועדון הם מקבלים עם הגיעם פתקי-חינם ואני מכין להם משקאות ממה שהוחלט מראש ע"י בעלי המקום. (אלכוהול ארץ כמובן) אני עובד שם שנה , 99% מה"שותי חינם", לא רק שמבקשים תוצרת טובה (יש להם דרישות), הם גם דורשים את זה "מהר" וטיפ?! עאלק, קמצנים... חוץ מקובי פרץ שאני זוכר בבירור שהשאיר לי 50 ש"ח על VRB ובקבוק מים... כל השאר חארות... יש אפילו זמר יוצא כוכב נולד , שלא אזכיר את שמו , שפעם התנהג אלי ממש לא יפה שהוא כמעט קיבל מכות , למזלו הוא היה שיכור. לגבי הברמן שאמר שלא תקבל משקה אם לא תשים טיפ... הייתי אומר לו שימזוג ואז הייתי מתלונן לבעלים (כבר דאגתי שברמנית לא תעבוד יותר )

למעלה