הייתי בפולין.

אזירפאל

New member
הייתי בפולין.

שלום לכולם. חזרתי מפולין ביום חמישי לאחר שיצאתי ב-1 במרץ. מצד אחד יש לי כל-כך הרבה מה להגיד ומצד שני אני לא רוצה להגיד כלום. אני סתם מנסה לפרוק ואודה לכם אם תקראו... אני שונא להגיד את זה, מנסה כמה שיותר להדחיק ולא לחשוב על זה אבל זה קיים; אני מאוכזב מהמסע לפולין. לאמא ואבא כמובן שלא אמרתי את זה על מנת שלא לאכזב גם אותם, אחרי כל הכסף שהם הוציאו על הנסיעה הזו. אני לא יודע; ההכנה שעשו לנו היתה גרועה. לא היו לנו כמעט מפגשים לפני המסע, אולי רק כמה שבועות לפני, והגענו לפולין כשאנו לא-כל-כך יודעים מה מצפה לנו. בית הספר מצידו בכלל לא השקיע במסע. בשבילו זה לא כבוד שנוער ישראלי יוצא לאדמת פולין. צריך להדחיק זאת, צריך פשוט לתת לזה לזרום. הכל יפתר מעצמו. לא דיברו איתנו על הטקסים עד יומיים לפני תחילת המסע. יומיים! מתי היינו אמורים להתחיל להכין אותם? מתי היינו יכולים להעניק להם גם מחשבה וגם השקעה, כמו שמגיע להם? אלה היו טקסים באושוויץ, במיידאנק! לא סתם טקסי בית-ספר עלובים. ובכל זאת, נזכרו רק ברגע האחרון ובגלל זה חלק מן הטקסים נראו כמו שהם נראו. לאן נעלמה ההכנה לחברי המשלחת? למה כולם היו כל-כך, כל-כך... אדישים? כאילו לא באו לראות, להיזכר. באו לדיוטיפרי, היו מרוכזים בלהקשיב למוכרת בג'יימס ריצ'רדסון על המבצעים במחלקת הבשמים אבל בכל פעם שאיש העדות דיבר הם היו חייבים לדבר ביניהם או סתם להרעיש? למה לא הסבירו להם שצריך לעמוד בזמנים? שאיחור קטן שלהם יעכב את כל המשלחת? אבל לא... למי אכפת אם הם יקומו מאוחר, ירדו ויעלו מהאוטובוס אחרי שעות, ילכו לאט ויפתחו רווחים בקבוצה ויגרמו לכך שאנחנו, אלה שכן רוצים, אחרי הכל, להפיק משהו מהמסע הזה, נפסיד ביקורים בכמה אתרים. ולמה, למה לעזאזל בתא הגזים במיידאנק שניים היו צריכים להיות עם אוזניות? למה ביער לופוחובה, כשעומדים ליד שלושה קברי אחים שמכילים כל-כך הרבה נשמות אבודות, לא נותנים למדריך לדבר? וכשהעירו להם הם אמרו, "מה אתם כבדים". ניסיתי להתעלם. להתעלם מהבדיחות השחורות שהיו פה ושם וכל-כך הפריעו לי, להתעלם מכך שבגלל עצלנות מיותרת של חברים במשלחת שככל הנראה יצאו למסע רק בשביל לקבל חופש מהלימודים או סתם כדי לדבר עם חברים שלהם הפסדתי את הביקור במפעל שינדלר, שם סבתא שלי ניצלה. ניסיתי להתרכז יותר במסע עצמו, להתרכז במקומות שאליהם כן נלך. אבל לפעמים זה לא הצליח. זה הרס לי הכל. כולם אומרים שהמסע לפולין מדהים. שיש בו חוויות יוצאות דופן שאי אפשר למצוא בשום דבר אחר. זה נכון; גם אני הרגשתי שם דברים יוצאי דופן, במיוחד בבירקנאו, שפשוט אי אפשר להבין את הגודל העצום של המקום. כשירדתי מהאוטובוס וראיתי את שער הקשת הייתי בהלם. זה שער שתמיד ראיתי בסרטים ותמונות בתור המקום המפחיד ביותר, בתור המקום שבו רצחו את המשפחה שלי, ואני דרכתי שם, הלכתי שם, ערכתי שם טקס ושרתי "התקווה". זה באמת היה מדהים. היו הרבה דברים אחרים שגם קשה לתאר, אבל בכל זאת, אני לא יכול שלא לקנא בכל אלה שאומרים שהמסע לפולין הוא המסע של חייהם. אני פשוט מקנא. מקנא כי לי זה לא היה ככה, וזה לא יהיה כי אני יודע שלא יצא לי לנסוע לשם שוב. אני לא בטוח שאני רוצה. אני מקנא כי אני יודע שהמסע שלי היה מתוכנן בצורה כל-כך לא טובה כך שהוא אולי התפספס לגמרי, וזה כל-כך מעציב אותי ומאכזב אותי, כי ציפיתי לו כל-כך הרבה. כששואלים אותי איך היה אני לא יודע מה לענות. אני אומר "בסדר", "היה כיף" ועוד דברים חסרי תוכן כאלה. אני שונא את פולין. לא את האזרחים, כי אותם אני לא מכיר וגם המעטים שיצא לי לפגוש היו נחמדים מאוד. זו ארץ מקוללת. בכל מקום שאליו הולכים יש אנדרטה. בכל מקום במדרכה היה דם יהודי. גם במקומות שנשמרו וניתן בהם לראות את יהדות פולין העשירה שחיה אז אי אפשר שלא לחשוב על זה שהיא בעצם מחוקה לגמרי, שהיהודים שגרים כיום בפולין הם כל-כך מעטים... פולין היא בית-קברות אחד גדול. בית-קברות של אנשים רגילים שלא חטאו בכלום, שלא עשו שום דבר לאף אחד. וסתם כך, באמצע שגרת חייהם, ניתקו אותם מהכל והובילו אותם לחצר האחורית. זו שכולם יודעים על קיומה אבל מעלימים עין. כי היו את אלה שאמרו שמה שהפריע להם מכל היה ריח הבשר השרוף. זה מה שהפריע להם. אני פשוט לא יכול להבין איך כיום אנשים יכולים לגור בארץ הזו למרות כל מה שהיה על האדמה הזו. נכון שהיתה זו אשמת הגרמנים הארורים, אבל מה שקרה שם... זה פשוט בלתי נתפס. לחשוב שבמרחק שעה נסיעה מהבית שלי היה קיים מקום שבו נרצחו באופן שיטתי עשרות אלפי בני אדם? איך אפשר? איך אפשר לישון בלילה? פולין היא לא מדינה, היא אנדרטה. אין בה כלום. רק המון כמויות של דם. היא שייכת לעם היהודי כי ההיסטוריה הכי גדולה שלו נמצאת שם. הפשע הגדול באנושות התרחש שם בעם היהודי. אי אפשר לגור שם, זה נוגד כל היגיון! כי גם אחרי מסע כל-כך עמוס בן שמונה ימים, אני מאוכזב. ועדיין לא מצליח להבין, לעכל ובעיקר... לא יודע. לא יודע כלום. תודה אם קראתם הכל...

אופ אני שונאת לתת נושא...

אני רק רציתי להגיד לך שאני ממש מצטערת שהתאכזבת מהמסע כי זה לא מה שאתה אמור להוציא ממנו.חבל שלא הייתה לכם התארגנות נכונה כי זה באמת משפיע על המסע עצמו.רציתי לומר לך שנורא אהבתי את הפסקה האחרונה שלך!

SensaiToro

New member
כן ולא.

אל תדאג, אתה לא לבד. הרבה כמוך מתאכזבים מהמסע, מסיבות כמו שלך ומסיבות אחרות. תתפלא אבל גם הצד השני, זה שמפריע ומנצל את המסע לדברים בנאליים, חוזר ארצה ומתלונן שהמסע לא היה כמו שציפה ולא עשה לו את זה. עכשיו כמה דברים - בקשר לטקסים הצדק איתך. זו טעות של מארגני המשלחת שלך. - "למי אכפת אם הם יקומו מאוחר" בטח שאכפת למארגני המשלחות שאנשים יגיעו בזמן. אבל לצערנו, אי אפשר לשלוט על כולם, והרבה מאוד נערים ונערות שיוצאים למשלחות חסרי משמעת עצמית. זה מתבטא בעניין עם איש עדות שלכם, זה מתבטא בדיבורים ועיסוקים אחרים בזמן שיהודי שפגשנו במקרה בסאנו-נוז' מספר איך שיחזר במו ידיו את בית הקברות היהודי לאחר המלחמה. אבל, אתה צודק. גם לדעתי לא מספיק מטמיעים בראשים של הנוער שהמסע הוא לא מסע לארץ הפלאות והקניות. גם לי הייתה בעיה גדולה עם זה. -אף אחד לא מבטיח לך שבשבוע שתהייה בפולין תעכל הכל. אם תשאל אותי, לעכל הכל זה דבר בלתי אפשרי. אבל אם תיזכר במקומות שהיית ובמראות שראית, תבין שאתה יכול להפיק מזה כל כך הרבה ולהבין מזה כל כך הרבה. אני מאמין שעם הזמן זה יבוא לך. בקשר לפסקה האחרונה.. איך אתה יכול לחיות בישראל? איך אפשר לחיות במצרים? בצרפת? בבריטניה? בארה"ב? בארצות אפריקה? (וכו' וכו') כל אדמת העולם עקובה מדם. ספוגה ומטפטפת. יהודים נרצחו פה, יהודים נרצחו שם. "היא שייכת לעם היהודי כי ההיסטוריה הכי גדולה שלו נמצאת שם. הפשע הגדול באנושות התרחש שם בעם היהודי. אי אפשר לגור שם, זה נוגד כל היגיון!" מממ לא. פולין לא שייכת לעם היהודי ולא השתייכה אף פעם + איך קבעת שההיסטוריה הכי גדולה של העם היהודי נמצאת בפולין? בכל מקרה, דבר איתי באייסי- 65644436 אשמח לשתף אותך בכמה דברים שכתבתי ואחרים כתבו שאולי ידברו אליך

מדריך1

New member
אכזבה

צר היה לי לקרוא את דבריך. אם ברצונך שלמשלחות בית ספריך, בעתיד , לא יקרה אותו הדבר. עליך לשלוח ,את מה שכתבת באתר, למטה פולין, עם שם בית הספר. לבקש מהם דיסקרטיות מסיבות מובנות. ל-יוסי לוי מנהל מינהלת פולין ביה"ס הארצי לעובדי חינוך ונוער רח' קפלן 42 פתח תקוה 42910 בהצלחה.

אני מצטער שככה עבר עליך המסע

לפולין!! חוסר אחריות של בית הספר שלך גרם לחוסר ההפנמה אצל התלמידים שהם לא הולכים לטיול שנתי אל מסע אל העבר מסע לימודי! אני בכיתה י' וכבר לפני חודשיים התחילו לנו את הפגישות הם מתחלקות ל2 חלק מהפן ההיסטורי וחלק מהפן הריגשי כל אחד לחוד! כאילו מתחילים לנו את ההכנה שנה לפני המסע מה שאני חושב שיגבש את הקבוצה ויכין אותנו כראוי למסע החשוב הזה צר לי שבית הספר שלך לא הפנים את הכללים החשובים שמשרד החינוך ומהטע של פולין מכתיבים לבתי הספר! הדבר היחיד שיש לי להגיד לך שאני מצטער בשבילך שהילדים ובית הספר איכזבו אותך! לך תדע אולי באחד מהימים יצא לך להיות שוב.מגיע לך כל הכבוד שלמרות הילדותיות הבלתי נסבלת של חבריך ידעת להיות הבוגר ולהפנים שאתה לא בטיול שנתי ועל כך מגיע לך כל הכבוד! מבטיח שמסע זה לא היה לשווא ועדין הפנמת הרבה ולמדת.

גם אני חזרתי עכשיו מפולין

גם אני יצאתי ב-1 במרץ וחזרתי ביום חמישי בבוקר. בניגוד אליך ביה"ס שלי התיחס למסע מאוד ברצינות. עשו לנו הרבה הכנות, הודיעו לנו על הטקסים חודש לפני והיתה גם מורה שהיתה אחראית לבדוק אותם לפני הטיסה. אצלינו כולם התייחסו ברצינות למסע ולא הושמעו בדיחות-אבל אולי זה בגלל שאנחנו בי"ס של בנות, ואמרו לנו שבד"כ בנות לוקחות את המסע יותר קשה ויותר ברצינות מבנים. עצוב לי לשמוע שהתאכזבת מהמסע, כי אני מרגישה שהוא הגשים את הציפיות שלי לחלוטין. נ"ב-יכול להיות שראיתי את ביה"ס שלך בשדה התעופה...

גם אני הייתי..

באותה תקופה שאתה היית..ןחזרנו גם כן ביחד.. אני ממש מצטערת שכך אתה מרגיש כלפי המסע שלך.. גם אני ציפתי המון למסע הזה..ולדעתי יכלנו להשיג יותר דברים בו.. אני גם מרגישה מעט פיספוס.. אבל אצלנו בניגוד אליכם..המסע ההי מתוכנן מאוד..הראש משלחת שלנו העמידה לנו מסע מדהים.. ההכנות אולי לפולין לא היו מספקות..כי גם אני נסעתי באי ידיעה.. אחי שהיה בפולין לפני כמה שנים יידע אותי לגבי מה שאני אחווה שם. אתה צודק כשראיתי את בירקנאו גם אני הזדעזעתי דבר ראשון מהגודל.. המקום באמת עצום..כאילו אי אפשר לתאר את זה.. שהייךתי במקומות האלה לא עיכלתי את זה שנהרגו שם כל כך הרבה אנשים..ובגלל זה שהייתי שם הרגשתי חסרון נורא..אמרתי לעצמי אני אגיע לארץ ואני לא מרגישה התחברות, אז מה שווה המסע..מיום ליום זה הרגיש יותר.. עכשיו שאני בארץ אני מתחילה להבין ולעכל את כל מה שסגתי שם.. אני מתחילה להבין את המספר העצום של בני האדם שנהרגו שם.. ואתה צודק גם אני לא מבינה איך אנשים יכולים לחיות במדינה כזו.. היינו בקבר אחים באיזו עיר וזה כבר כזה יורד כמו מדרגות וזה גדול יחסית ומיצידי הקבר אתה רואה בתים.. וכאילו אני פשוט לא הבנתי איך לעזאזל הם יכולים לחיות שם. אני מקווה שלפחות מהדברים "הקטנים" שהתמקדתם בהם.. תלמד להבין ותנסה לעכל את מה שהתרחש שם.. רינת:]

AriellA100

New member
וואו

בא לי לבכות רק מלקרוא את זה.. אני כ"כ מזדהה איתך בנוגע לכמה דברים שכתבת. אני טסה לפולין בסוף אפריל, והבי"ס שלי דווקא מתייחס מאד ברצינות למסע הזה, וגם המורות המלוות, אבל יש אנשים שאני לא מבינה למה טסים בכלל, הם עושים צחוק מכל דבר, כאילו רבאק, שלמתם כ"כ הרבה כסף עבור המסע הזה, בשביל מה? בשביל ללכת לדיוטי פרי? שבוע שעבר היינו ביד ושם ופשוט הם צוחקים שם בלי בושה.. אני מפחדת שאני ארגיש בדיוק כמוך אחרי המסע, שאני ארגיש שלא מיציתי אותו, שאני אתאכזב.. שאותם אנשים שלא כ"כ אכפת להם יפריעו לי להתייחד עם הכאב האישי שלי, על האדמה שבה כל המשפחה של סבא שלי נרצחה.. אני מקווה שלא.. ואני ממש מצטערת בשבילך..

שרוך

New member
אז ככה....

בס"ד אז ככה אח שלי היקר אני טיפה מבין את תחושת ליבך אבל אני ינסה טיפה לעודד גם אני הייתי במסע היינו באוטובוס מ3 בתי ספר שונים אבל תוך יום היינו מגובשים זה ממש עזר... לצערי הרב הרגשתי כמוך אבל מה שלי עזר לי במהלך המסע זה לכתוב לי ביומן ולהראות לי בדרך המיוחדת כדור 3 לניצולי שואה לחשוב מחשבות לדבר עם אנשים לגרום להם להיות יותר רצינים אבל אתה צריך להתחשב איני יודע אם אתה קשור לשואה גופנית לא ידוע איך שתרצה לקרוא לזה אני ממש קשור יש לי שם על קרוב משפ' שלא יודעים איפה הוא קבור מה איתו וכל מקום שהלכתי אמרתי אולי פה הוא קבור פה בקבר אחים זה או האחר דיברתי עם אנשים ואני חושב שדי נתתי משהו לאוטובוס תשיחות הרציניות או לספר להם תסיפור המדהים של סבתי איך היא ניצלה באיזה נס... אבל אח"כ שחזרנו במפגש סיכום בבית הספר אמרנו שהתאכזבנו שלא היה כ"כ קשה והיה ויכוח בין ההורים לתלמידים והמדריכה שלנו אמרה תדבר הכי נכון שבימינו שאאנחנו רואים פיגועים שאנחנו רואים זוועות אבל עדין ממשיך לחיות ולשרוד אז כמה שקשה שם אנחנו דור צעיר שחי עם זה והדרך שלנו זה לצחוק ישר שחוזרים לאוטובוס או גם ללכת שם להרבה אנשים זה הדרך להביע כאב אני בוכה אבל חבר שלי צחק כי ככה הוא הביע תכאב זה לגיטימי... מקווה שעזרתי שרוך

אצלינו

במשלחת שלנו התייחסו למסע כמו שצריך וזה אבל כאילו בשנייה שעלינו לאוטובוס כולנו עשינו ת'סוויץ מעצב לצחוק ופשוט הרצנו דחקות והאמת שאחרי המסע זה מה שאני זוכרת ומתגעגעת אליו לכל הצחוקים שהיו.... כי אי אפשר להיות כל היום בבאסה, כאילו עצוב וזה אבל החיים ממשיכים כאילו אפילו המורים המלווים עודדו אותנו לצחוק, לשיר וכל זה שעלינו לאוטובוסים לסיכום המסע שלי היה כ"כ מוצלח והמשלחת הייתה מושלמת!!!

Pukipsey007

New member
וואו.. ../images/Emo182.gif

נשמע ממש מבאס.. [האכזבה שלך] להבין אי אפשר, אפילו אחרי ההכנה הכי טובה בעולם. זה פשוט משהו שהמוח האנושי לא יכול לקלוט.

g o m p i e

New member
אכזבה

כאחד שנסע לפולין , עצוב לי שאלו האמונים לדאוג למסע חוויתי פישלו.מי היה המדריך, מה הוא אמר לכם. כמה אוטובוסים הייתם?? קבל את עצת המדריך 1.פנה למינהלת פולין , שידאגו לצמצם תופעה זו

למעלה