הייתי בשיעור אשטנגה ניסיוני

רטוב22

New member
הייתי בשיעור אשטנגה ניסיוני

והיה נחמד למדי, תירגלנו רצף של תנוחות, משהו שפחות או יותר די חוזר על עצמו. האמת? אני לא מבין איך אנשים חטובים לגמרי טוענים שהם הגיעו לזה מתרגול יוגה, לא נראה שהתרגול עובד בצורה מחטבת על כל האיזורים. התרגול היה יותר של גמישות ונשימה. אז האם יוגה באמת מחטב? וסליחה מראש שאני מוריד את רמת הדיון לנושא זה בלבד, כי באמת יש סגולות הרבה יותר משמעותיות מעניין החיטוב, כמו למשל הרגיעה וריכוז התודעה והחיבור ההוליסטי לגוף.... אבל זה בכ"ז מעניין אותי אז שאלתי. אשמח לתשובה.

בדיוק יצא מחקר בענין.....

שלום רטוב 22. זו באמת שאלה שחוזרת... בידיעות פורסם "מחקר" שנעשה בדיוק בענין הזה. תוכל למצוא אותו בקישור המופיע בפורום יוגה ב - ynet. יום נהדר. אבי.

ה"מחקר" הזה ממש לא רלוונטי לטעמי->

על פי המחקר בדקו נשים כאשר אורך השיעור הוא כ-55 דקות ,אני אישית לא מכירה שיעור יוגה בן 55 דקות (וזה אמור לכלול זמן להרפיה),שיעור כזה הוא לא סטנדרט,ולכן הכתבה ממש לא רלוונטית . שיעור אשטנגה יוגה (יוגה דינמית ואינטנסיבית)ממוצע אורכו כשעה וחצי עד שעתיים ,בשיעור כזה עובדים על כל מערכות הגוף ,למתמידים בתרגול ,וזה אומר 3-4 פעמים בשבוע מובטח בין היתר גם חיטוב הגוף,למרות שליוגה יש המון אפקטים נהדרים חשובים יותר...אנשים נוטים לשאול יותר מידי שאלות שזה נהדר ,אבל כדאי קודם לנסות ולהתמיד למשך תקופה,אחרי שיעור אחד לא ניתן לראות תוצאות,לא נראה לכם המורה ,מצאו מורה אחר ,אבל להמשיך ולהתמיד לפחות למס' חודשים. קדימה,אשטנגה יוגה .

yfa

New member
מצטרף לשאלתך

גמני לא קיבלתי עדיין תשובה ברורה לשאלתי זו ועדיין מבולבל. מחיפוש ברשת קיבלתי תשובות סותרות.

anatina

New member
זה בסדר שאתה שואל את זה

כמה דוגמאות חטובות שמתרגלות אשטנגה: מדונה, סטינג... וגם מורים לאשטנגה שאני מכירה אישית נראים מעולה, ורק מאשטנגה. נדמה לך שהתרגול עובד רק על גמישות ונשימות אבל הוא עובד בהחלט גם על סיבולת לב- ריאה ועל חיטוב שרירים.

יוגה וחיטוב

מה שאני אומר עכשיו זה דוגמא אישית וכן לכמה שהתאמנו ביוגה איתי, באותו מקום. הגעתי ליוגה לפני חודש שמנמן קלות , לא גמיש וכו'. התאמנתי עכשיו חודש שלוש פעמים בשבוע יוגה ובזמן הזה באופן מפתיע רציתי לאכול פחות וגם אכלתי (בלי כוונה) אוכל הרבה יותר בריא כמו סלט, טונה ,תפוחי אדמה וכו' ופחות לאפות פיצות וכו' שהייתי אוכל לפני כן הרבה. וכשכן אכלתי אוכל לא בריא זה ישר יצא בשירותים. הקשר בין יוגה לחיטוב הוא לדעתי שפתאום מתחילים לאכול הרבה יותר נכון ומה שצריך , היוגה מכניס לתודעה מה לאכול ומה לא וכו'..ככה זה היה אצלי ועוד מתאמנים יחד איתי.

יוגי בר

New member
זה קורה

וזה על רגל אחת אתה מגיע לשיעור. מתחיל לתרגל והופ,העקרון היוגי ההוליסטי מתחיל להתממש וזה קורה: אתה אוכל יותר אוכל בריא. כמו שצריך. בדיוק כמה שצריך. מעכל אותו כמו שצריך. ומעיף החוצה מהר מה שהגוף לא צריך. התוכנה של התודעה מתעדכנת בצ'יק כל הסיפור ההוליסטי על רגל אחת בקיצור. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
עקרון השלמות

הרגשת אותו מימשת אותו. אתה מודע לו. בברכה ואהבה יוגי בר

אתה מדבר ספציפית עליי?

או זה איזה אמירה כללית לא מובנת? אני מצטער אבל אתה מדבר בסימנים ומשפטים קצרים ו
כמוני לא מבין

יוגי בר

New member
כשתבין תבין

היי לך אז ככה: והנה דוגמה משלך. בסיום ההודעה שלך אתה שוזר משפט יין ויאנג - להנות משני העולמות. אתה- מצפה- אני מקווה שמישהו יבין את המשפט הזה. לך הוא מובן בדרך שלך, ולאחר בדרך שלו. והשלישי בכלל לא מתחבר. אז מה? כמו שומרים בריו דה זיינרו: מה זה משנה? והנה זה שוב: כשאתה מרגיש- אתה חש תחושה כל שהיא עולה בגוף כשתהיה מודע לתחושה תבחין כי רגע לפני שקורה לך משהו לא נעים תחושה- שהיית מגדיר כלא נעימה עולה לרמת הגוף. ורגע- ממש רגע- לפני שמשהו נעים קורה- עולה לך ברמת הגוף תחושה שהיית מגדיר אותה כנעימה. רוצה לומר ברגע שאתה מודע לדבר מה (תחושה)נובטת לך הבנה(שכלית) בהכרה. כשזה קורה.זה קורה. ואל תדאג זה קורה כל הזמן. בחלק מהזמן אתה מודע ובחלק מהזמן לא. ככה זה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה