הייתי היום אצל רופאת הנשים שלי

הייתי היום אצל רופאת הנשים שלי

שלושה שבועות לאחר לידה כי ממש שורף וכואב לי שם למטה. ממש פחדתי שהיא תבדוק אותי בדיקה פנימית עם מפסק ומה בסוף?! היא בדקה אותי ומזה שיקשקתי
(היא צחקה עלי ואמרה לי איך אני יכולה לפחד אם יצא לי משם תינוק כ"כ גדול) בכל מקרה היא אמרה שהכל בסדר ושאני צריכה לעשות בדיקת שתן ולדחוף לשם טמפון כדי שלא יהיה דם בשתן אני חוששת אתן מבינות אותי? אולי זה נשמע דבילי... ונראה לכן הגיוני שהיא בדקה אותי לפני 6 שבועות?

אדר שלי

New member
בשביל מה בדיקת שתן?../images/Emo141.gif

כדי לראות אם יש דלקת? האמת, אני ממש לא מבינה בזה. אם אין ברירה אלא לעשות את הבדיקה, אז באמת צריך משהו שיספוג את הדם שלא יגיע לשתן.

שיפסלה

New member
ממה שאני מבינה

היא בדקה אותך לפני שהגעת ל-6 שבועות כי יש חשש שיש לך דלקת שלפוחית השתן. אחרת למה שורף לך? אני חושבת שהבדיקה לא מזיקה. היא וידאה שהעניינים מתחילים להסתדר. למרות שבטח הם עוד לא גמרו להסתדר. ולכן כדאי שתבואי אליה בכל מקרה אחרי 6 שבועות. לגבי טמפון, אני חושבת שאין כ"כ נזק אם את שמה אותו למשך ה-2 דקות שלוקח לך לתת בדיקת שתן ואח"כ להוציא אותו. בסך הכל, כל האזור עבר טראומה עם יציאת התינוק, כך שמומלץ כמה שפחות "להציק" לאזור הזה בגוף עד להבראה מלאה. ולכן בד"כ לא מומלץ להשתמש בטמפון. אבל אם אין ברירה, כי נורא שורף לך וחייבים לברר אם יש לך דלקת או לא - אז טמפון ל-2 דקות נשמע לי התפשרות סבירה.

למעלה