הייתי היום באזכרה של אבא של חברה

רותי410

New member
הייתי היום באזכרה של אבא של חברה

והגישו שם עוגיות מרובעות דקות - בעובי 2 מ"מ לכל היותר. היה בהן המון קימל. העוגיות היו מתקתקות, ואני חושבת שסוכר לא משתדך טוב לקימל, אבל נראה לי שאם הן יהיו מלוחות הן יהיו טעימות מאוד. הייתי רוצה להכין אותן מלוחות, אבל אני לא יודעת איך מכינים את הבצק. מישהו יודע?
 

רותי410

New member
לא, זה לא היה פריך, זה היה קשה

וקצת יותר גדול ובלי סלסולים, אבל אם העוגיות שלך מכילות קימל, בשמחה הייתי מאמצת את המתכון. סוף סוף מישהו עונה!!!!! (אמרתי שאפשר לסמוך עלייך)
 

מאיוש י

New member
../images/Emo221.gif יוכי הנה המתכון שאני מכינה

של קרין חומרים ל-30 עוגיות: 200 גר' חמאה רכה 200 גר' אבקת סוכר 3 חלמונים 1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל 200 גר' קורנפלור 200 גר' גר' קמח 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 2 כוסות ריבת חלב שבבי קוקוס, לציפוי + מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה. + מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. + מחממים תנור ל-170 מעלות. + מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין. + מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגיה ריקה, ליצירת סנדוויץ'. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות). מגלגלים את העוגיות בקוקוס. + הערה: האלפחורס מוכנות לאכילה רק אחרי כמה וכמה שעות, כשהריבה נספגת בהן ומרככת אותן מעט.
 

מאיוש י

New member
אני מכינה רק במיקסר

הבצק הזה מאוד עדין וההקצפה של החמאה עם הביצים הכי נוחה במיקסר. הכנתי אבל פעם אחת ביד ויצא די בסדר
 

cial 1

New member
שלא נדע. אין אנו מגישים באבל זה

זה רק בשביל להעביר את התה עם הנענע. עכשיו למצב הלא נעים מכנים משהו? אחר וזה קעקים שלא נדע. ויש אנשים נחמדים שהם נותנים עם לב רחב כול מה שיש להם? רק כך הוא הפשר לכיבוד ההוא והאחר.? שלא נדע אמן. מקווה שאין מחלוקת עלי ?
 

רותי410

New member
ביום האזכרה מכינים סעודת הבראה

והכיבוד שמגישים נועד בשביל הברכות. מזונות, פרי העץ וכו'... כדי לזכות את המת.
 

cial 1

New member
כן רותי410 רק היה בילבול קטן.

כי גם כתבת פרי הבנתי שם מברכים על הכול כמו שצריך נכון ואני חשבתי רק על העוגיות וזה מבצק הכן והוא לחם קמח בורא מיני מזונות. וכך הבנתי הכול מהפרי כי הפרי הוא פרי להבאת הדבר לעולם. מקווה שתיקנתי חני באהבה לך לילה טוב.
 

יוכי68

New member
אלה עוגיות ארייף המרוקאיות

עוגיות תה פריכות/ מהספר עוגת השבוע פסקל רובין 1 ק"ג קמח מנופה 2 שקיות א. אפייה 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות שמן 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים...אפשר להוסיף קימל. לחלק את הבצק ל 6 חלקים. לרדד כל חלק דק ולחתוך לעוגיות (נעזרתי בגלגלת משוננת) לדקור כל עוגיה במזלג. לאפות כ 20 דקות או עד שיזהיב - זה טעים מאוד כשזה יבשששששששש(יוכי). לשחרר את העוגיות מהתבנית ולהעביר לאחר צינון לכלי סגור היטב.
 
למעלה