הייתי היום בחנות מחשבים

jako1234

New member
הייתי היום בחנות מחשבים

ושאלתי על מחשב נייד למכירה. בציעו לי מספר הצעות אבל מה..זה חייב להיות עם WINXP מה שאני באמת לא צריך הוא מתוכח איתי שאני צריך את זה ..אז אמרתי לו שאני רוצה שיוריד לי מהמחיר שמבחינתי יהיה הרדיסק ריק ואני ישלים לבד את השאר.. הוא אמר "זאת העסקה וזה מה יש רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה" מסתבר שלא רק בחנות אחת התופעה הזאת מישהו אולי יודע מה הזכויות שלי כלקוח שלא רוצה לקנות רשיון של מיקרוסופט במקרה יש לי רשיון חוקי של המחשב שלי או נחמיד עם העובדה שאני רוצה להתקין לינוקס ..

יאיר B

New member
זה בעיה.

לפי החוקים של MS - אם עשו אקטיבציה למחשב אז לא ניתן להחזיר את הרישיון לש החלונות. העניין הוא שכל המחשבים הניידים באים עם חלונות לאחר אקטיבציה. קשה מאוד למצוא נדיד של אחת החברות הגדולות בלי חלונות מותקן מראש. יש אפשרות לקנות מחשב בהרכבה מקומית (של חברות אנונימיות) אוז הוא בא בלי חלונות אבל זה לא מומלץ בכלל (בעיות איכות, שירות וכאלה). לפעמים ניתן למצוא במכירות הפוביות או בחנויות שונות מחשבים (של מותגים) בלי מערכת הפעלה. למשל המחשב של אינטל שנמכר בבאג. לא יודע מה האיכות שלו. אני יודע שבחו"ל ניתן לקנות מחשבים עם לינוקס מותקן עליהם (בצרפת למשל יש אפשרות לקנות מחשבים של דל עם מנדריבה מותקנת מראש, ויש גם מחשבים של HP עם רדהאט למשל). בארץ עדו לא ראיתי כאלו. תוכל לקרא בפורומים של whatsup על סיפורים של אנשים שניסו להחזיר את הרשיון של חלונות (היו משפטים ובלאגנים, אבל בסוף הצליחו - אתה רוצה כזה בלאגן?). עצתי לך: אם אתה רוצה מחשב חדש - קנה איזה מחשב שתרצה (בלי קשר למה מותקן עליו). אם אתה רוצה גם לינוקס - תפרמט את הדיסקשיח ותתקין לינוקס. את החלונות תשאיר בצד, אין מה לעשות עם זה.

ש.פ.ד

New member
אין כאן עניין של "זכויות"

אתה לא חייב לרכוש פריט שאתה לא מעוניין בו, והחנות, מצדה, לא חייבת למכור לך את מה שאתה רוצה. לא מעוניין? לך וקנה אצל משהו אחר... (לא שזו דרך טובה לנהל עסקים). בכל מקרה, מאוד מקובל שמחשבים ניידים מגיעים עם רשיון שדי מסובך "להפריד" מהם. נסה לקלף את המדבקה מהמחשב ואז למכור אותה למישהו אחר... לכל זה קוראים בלשון פשוטה - הצע וביקוש. בהצלחה!

jako1234

New member
עדיין אני משלם על הרשיון

בן אם אני מסיר/לא מסיר את המדבקה. אני לא מוכן לשלם אגורה למיקורופט על משהו שאני לא צריך וטענותי מובנות אין לי צורך בזה.. כמו שאומרים לך תקנה עגבניה מלפפון וחסה ב5 שקל אבל אתה רוצה רק את המלפפון והעגבניה שאתה יודע שביחד זה עולה 3 שקל אז..מה תעשה?? תקנה הכל ביחד ב5 שקל ותזרוק את החסה? חחחח

שמעתי על מקרה כזה!

באוסטרליה, לפני קצת יותר משנה. שם לקוח "הצליח" אחרי שלושה חודשים ואחרי שקנה מחשב עם וינדוס לקבל החזר של 5 דולר (אוסטרלי) אחרי מאבק מתמשך. נדמה לי שזה הלינק: http://www.netcraft.com.au/geoffrey/toshiba.html בארץ זה לא יקרה. עניין של היצע וביקוש...

jako1234

New member
כבר זה נמאס מהמונופול שלהם

שדוחפים את החלונות לכל מקום מי ברכלל רוצה אותם תודה לאל יש קוד פתוח..זה הפתרון ובכלל אם יש לי בעבר תוכנה חוקית שלהם למה שאני ישלם להם שוב על אותו XP???????

Ixion

New member
אתה יכול לדרוש את הגרסה הכי זולה

של XP, זאת בלי הנגן וכל הג'יפה, בגרסת הHOME. זה יחסוך לך כמה דולרים טובים..

בין יצרני הניידים ל-MS

יש הסכמים שכל נייד נמכר עם מערכת הפעלה, לא נראה לי שיש לך מה לעשות בנידון.

למעלה