הייתי היום בסרט!

usafun

New member
הייתי היום בסרט!

גדול!!! אבל מה המשמעות של סוף הסרט?

castroman

New member
מה הכוונה ../images/Emo35.gif

"המשמעות של סוף הסרט"
את\אתה מתכוון\מתכוונת למעבר של מערבה
פרט יותר

usafun

New member
כן, כן!

העזיבה של בגינס ובעיקר הפרידה של פרודו! מדוע נפרד ולאן?

castroman

New member
מומלץ שתקרא את ספרי שר הטבעות

וכן את הסיל' הם עוזבים מערבה - לאמן (ולינור) ממלכת העלפים והואלאר, פרודו ודודו בילבו זוכים בשל הקרבתם לנסוע ביחד עם הגדולים ביותר מערבה. כמו כן - מבחינת העלפים וגנאדלף הנסיעה מערבה היא סגירת מעגל והשלמת משימה.

usafun

New member
מה הכוונה מערבה?

חיי נצח? למות? מה, פרודו לא היה מעדיף להשאר עם חבריו? אני חושב שיש לזה איזו משמעות טראגית כלשהי.

castroman

New member
הכוונה מערבה - היא

לארצות העלפים במערב. חיי נצח
לעלפים כן, לפרודו ובילבו לא, פשוט חייהם יאריכו בצורה ניכרת והם יחיו טוב יותר. בקשר לפרודו - בעקבות המסע ובעיקר בעקבות הפציעות שלו - הן הצלקת והן כריתת האצבע - חלק מהנפש שלו פשוט נשברה ועל כן הוא נשלח מערבה להבריא ולחיות חיים טובים יותר.

usafun

New member
זה עפ"י הספר?

כי לי נראה הגיוני שאדם יעדיף לחיות בין חבריו, מאשר להאריך את חייו בחברת אנשים "גדולים" אך לא בני מינו, הלא כן? מה, הוא לא היה מעדיף להשאר עם סם? אז איזה מן סוף זה? לי קשה לקבל את זה.

Y. Welis

New member
זו אחת הבעיות הגדולות של הסרט

כי השאלה הזו חוזרת שוב ושוב אצל כל מי שלא קראו את הספרים. נראה שזו פשלה עריכתית - אם קיים חומר נוסף שצולם בנושא (ואני מאוד מקוה שקיים!) - שתתוקן בגירסה המורחבת שתצא בסתיו הקרוב. פרודו נפגע מנטאלית מהטראומות שהוא עבר - הדקירה בפסגת הרוחות; נשיאת הטבעת זמן כה רב, וההימצאות במחיצת כוחות אפלים והרסניים (אלמנט מאוד בולט של ההשפעה הרעה הושמט מהסרט, וכך הוסיף לבעיה של הסוף - טענתו של פרודו לבעלות על הטבעת בהר האש, שציינה את כישלונו האישי בהשלמת השליחות). הוא לא היה מסוגל עוד למצוא שלווה בפלך או להנות ממנו כמו לפני כן. הוא היה זקוק לסביבה נקיה יותר, במקום שההשחתה לא נגעה בו, והוא כמו לוריין או ריוונדל - במערב הרחוק. זה גם היה חסד שהוא קיבל מידי ארוון, כי היא ידעה עד כמה הוא נפגע.

cobainos

New member
עכשיו הכל ברור

למרות שלא אני פתחתי תשרשור הזה זה עניין אותי גם וואי...אני חייב לקרא תספרים..

אלרוס

New member
לא רק זה

הוא הולך עם האדם שהכי יקר לו חוץ מסם, בילבו, כמו אב בשבילו. חוץ מזה שמאז שהוא סיים עם המסע הוא לא יכל היה למצוא את השלווה בפלך, הוא נהיה אחד הגדולים, הוא השתנה, ראה את העולם, זו אותה "תסמונת" שהיתה לבילבו בהשפעת הזמן מהטבעת והרצון שלא להיות חלק מהקהיחלה המניאטורית הזאת.

למעלה