הייתי חייבת לפרוק

Inbalskl

New member
הייתי חייבת לפרוק

היי.. אני ענבל בת 24,
זאת לא פעם ראשונה שאני רושמת כאן אבל כל פעם שאני רושמת כאן אני מרגישה מסופקת כי אני מרגישה שיש מי ששומע אותי.
אני כבר שנים מחפשת איך לגרום לעצמי לצמוח למעלה, איך להכיר אנשים חדשים.
אני רוצה רק להיות מאושרת עם אנשים שיצמיחו אותי למעלה.
זה לא שאני לא לומדת או עובדת, אני עושה את שניהם אבל עדיין לא מצאתי אף אחד שבאמת ירצה להיות שם בשבילי.
הלכתי לפסיכולוגית, הייתי בטיפול כשלושה חודשים אבל הפסיכולוגית שלי שיחקה בי והרגשתי שהטיפול לא עוזר לי.
אז הפסקתי את הטיפול כי למה לי לשלם למישהו שלא עוזר לי ורק אומר לי את מה שאני כבר יודעת על החיים שלי.
אני נחושה כ"כ בלמצוא את מה שיעשה אותי מאושרת.
בפסח אפילו פניתי לבית ספר לכתיבה שהיה נראה לי מאוד מושך, עשו לי ראיון קבלה אבל לא החזירו לי תשובה אם התקבלתי או לא.
רציתי להתקבל לבית ספר לכתיבה כדי לגרום לעצמי להתפתח ולצמוח למעלה. חשבתי שזה גם יעזור לי להתגבר על כל הפחדים שיש לי כשאני כותבת דברים בין עם זה דברים אישיים או תסריט ללימודים.
אני כ"כ רוצה למצוא פתרון, רוצה כ"כ למצוא חברים אמיתיים. אנשים שיצמיחו אותי למעלה.
אני כמעט מיואשת, אני לא רוצה להגיד שאני מיואשת אבל זה פשוט מתסכל ששום דבר לא עוזר, שום דבר לא קורה.
אני חושבת שהחיים הם מרגשים, מפתיעים ויפים. תמיד בסרטים אנחנו רואים ששווה לחיות כי החיים כ"כ מרגשים ותמיד יהיו הפתעות.
לפעמים קורה הרבה זמן בשביל שדברים יקרו, כבר למדתי בחיים שצריך לחכות ושום דבר לא בקלות.
אבל לאף אחד זה לא טוב להיות בודד. איך הגעתי למצב שהחברה הכי טובה שלי זאת הכלבה שלי?.
הדברים שגורמים לי להיות מאושרת זה המשפחה שלי -שכמובן שגם שם שום דבר לא מושלם וגם אני חוטאת במערכת היחסים שלי איתם אבל ההורים שלי עושים הרבה בשבילי.
הכלבה שלי-כי רק לראות אותה כל בוקר זה עושה לי את כל היום, לימודי הקולנוע שבאיזה מקום מצמיחים אותי למעלה ובאיזה מקום הופכים את החיים שלי למאתגרים.
אבל יש לי בלב חור כ"כ גדול, חור שרק רוצה שימלאו אותו.
אני רק רוצה לדעת איך למצוא את הייעוד שלי..את האנשים שיגרמו לי לשמוח, שיהיה לי עם מי לדבר כשארצה, שיהיה עם מי לשתף על החיים שלי, שיהיה לי עם מי לבלות, שיהיה לי עם מי לצחוק.
I just want to be alive.
הלוואי ומישהו בעולם היה מבין אותי.
הלוואי ומישהו היה מבין כמה זה קשה להסתיר את כל הרגשות האלה בחיי היום-יום וכשאנשים שואלים אותך איך היה בחג אז עונים שבילית עם חברים כשבעצם לא היית עם אף אחד.
לשים חיוך על הפנים אפילו כשאין לך אף אחד בעולם שמבין אותך.
לחיות כל יום ביומו אפילו שאני מרגישה הכי לבד בעולם.
אפילו שאני כ"כ רוצה לפרוץ החוצה ולמצוא את כל מה שאני מאחלת לעצמי.

Hawkgirl

New member
היה לי עצוב לקרוא את ההודעה שלך

אולי כי במידה מסויימת אני קצת מזדהה.

בכל אופן, המסקנה שאני הסקתי מההודעה שלך - את מחכה למצוא מישהו אחר שיתן לך את הכוח לצמוח ולהתקדם.
אבל זה בחיים לא יקרה. כל אחד קובע לעצמו את הגורל שלו. אם את רוצה משהו, את זו שצריכה לעבוד ולדחוף את עצמך. אל תחפשי אף אחד אחר שייתן לך את הכוח הזה.

חוץ מזה, מה הסיבה שאת מבלה את החגים לבד? איפה המשפחה שלך בעניין? את לא מבלה את החגים עם המשפחה?
ומי אלו אותם אנשים ששואלים אותך מלכתחילה איפה היית בחג? די הגיוני שאלו לא אנשים זרים, אלא אנשים שמתעניינים בך ובשלומך, ואולי זה הזמן לחשוב אם אפשר לפתח עם אותם אנשים קשר קרוב יותר.

Inbalskl

New member
היי

היי..אני מבלה תמיד את החגים עם המשפחה אבל התכוונתי שאחרי הארוחה אז תמיד בדרכ.(לפחות האחים שלי) הולכים לבלות ולי אין עם מי וכנ"ל לגבי כל יום שישי.
ואנשים ששואלים זה אנשים מהלימודים אבל זה אנשים שהם חברים למקצוע ולא יותר מיזה וגם אם תעשה משהו שלא ימצא חן בעינהם הם יפנו לך את הגב. זה לא חברים בעיני.

Hawkgirl

New member
את ממהרת להסיק מסקנות

זו לא מציאות כזו וורודה שמלאה בנצנצים עם חברים שיוצאים איתם כל שישי וכל ערב עד אמצע הלילה.
למען האמת, וזה בא ממקום אישי, זה אפילו מייגע ומתיש. בנאדם צריך גם לדעת להנות מהלבד והפרטיות שלו. בעיניי זה גם חלק מתהליך ההתבגרות. אולי חלק פה יחלקו עלי.
וכן, את גם צריכה לשאול את עצמך אם דרך חיים כזו, של חברים בלי הפסקה, זה משהו שמתאים לך ולאופי שלך.

חוץ מזה, חברים מהלימודים הם חברים לכל דבר. חברות לא צריכה להיות קרובה עד כדי חנק כדי לקרוא לזה "חברות".
אני עדיין שומרת על קשר עם חברות מהלימודים דרך הפייסבוק. מתעדכנת איתן במה שקורה להן בחיים, משלימה איתן פערים, מספרת להן דברים והן מספרות לי מדי פעם. זו חברות מסוג אחר, אבל היא ממלאת באותה המידה.
ואפילו יותר מזה, את תופתעי כמה אנשים לא יפנו לך את הגב כשתצטרכי אותם.
יותר מפעם אחת שעמדתי בפני משבר ואנשים שמחליפים איתי מילה פעם בשנה קפצו ונעמדו כדי לתמוך בי, לעזור, לעודד, לדבר... ובלי שבכלל ביקשתי.
אנשים ייתנו מעצמם למי שהם מאמינים שראוי להם, ושאכפת להם ממנו בכל רמה שהיא.

אל תפסלי את האנשים ללימודים רק בגלל דעות קדומות. תפגשי איתם בלימודים, תגידי היי, תשאלי מה קורה, תצחקי איתם על דברים שקרו, תחפרו ביחד כמה הלימודים קשים ותדברו על דברים משותפים.
תבני לך מעגל חברתי לפחות במישור וברמה הזאת ומשם תתני לעצמך לצמוח ולאט לאט להרחיב את המעגל בקצב שלך.

Inbalskl

New member
היי

דבר ראשון..אני כן מדברת עם אנשים מהלימודים אבל פשוט קשה לי עם העובדה שאני יודעת שהאנשים האלה (חלקם) מדברים עליי מאחורי הגב
וכל הזמן עסוקים בלהתחרות אחד עם השני.
והקטע של הלבד..(אני כבר שלוש שנים בלי אף אחד וקצת מחניק לי).
אז קצת קשה לי להנות מיזה כשאני זקוקה לאוויר לנשימה.

oromer

New member
מנהל
אני שמחה שכתבת כאן :)

יש לך חברים בלימודי קולנוע?
איך את מדמיינת את החיים שלך? מה היית רוצה שיהיה לך? לצמוח ולהתפתח למעלה? את לומדת יש לך משפחה תומכת...

את מחפשת חברה? תפעלי לזה. בלימודים. איפה את לומדת? באוניברסיטה? אפשר לנסות להכיר עוד... יש מפגש פורום בקרוב.

ואת לא לבד. לאחרונה אני נתקלת בפורום בהרבה אנשים צעירים (עשרים פלוס) שאין להם חברים ורוצים להכיר חדשים. הקשרים עם חברים מהתיכון התנתקו. מהצבא לא כולם פתחו קשרים ומי שכן חלקם רחוקים. ובאוניברסיטה זה שונה...
לא תמיד גרים ממש קרוב, ולחלק יש חבר, חלקם מתחתנים, חלקם גם עובדים.. לא תמיד יש זמן להכניס לחיים עוד אנשים.

תגדירי לעצמך מטרה. מה יעשה לך טוב.ויגרום לך סיפוק בחיים. אח"כ תבדקי איך את עושה את זה.
בנוגע לפסיכולוגית, מציעה לך לחפש פסיכולוגית אחרת.אם היא לא עוזרת לך לקדם את עצמך ולמצוא את הפתרונות לבעיה שלך את צריכה לחפש מישהו אחר. יכול להיות שזה יעשה לך טוב. ויעזור לך להבין מה את רוצה או צריכה.

Inbalskl

New member
היי

אני יודעת שרק אני יכולה לשנות את המצב.
אבל פשוט הייתי רוצה לדעת מה לעשות.
אפילו פתחתי קבוצה בפייסבוק וצירפתי כמה אנשים שנראו לי מתאימים אבל זה לא מספיק.

היי ענבל

מה שלומך?
קראתי את מה שרשמת ותהיתי לעצמי למה את מחפשת שמישהו ימלא אותך ולא את תעשי זאת בעצמך. אף אחד לא יעזור לך אם לא תעזרי לעצמך ותדחפי את עצמך קדימה. מה לגבי הסביבה, יש לך חברות \ידידים? אם כן מה גורם לך להיות בודדה?
אני חושבת שכדאי לך להעביר את האנרגיות בהתעסקות הזאת לפעולות בשטח, תתחילי להתעסק בדברים שאת אוהבת, תלכי לחוגים ותשתתפי במסגרות שמתאימות לתחביבים שלך.
עוד המלצה שלי - את יכולה ללכת לקורסים של העצמה אישית\ חיזוק ביטחון עצמי, הם קורסים מאוד מעניינים ונותנים סיפוק, וגם את יכולה להכיר אנשים ולחבור איתם. אני חושבת שכל בנאדם מרגיש לבד לפעמים גם אם הוא הכי מאושר. לבכות על זה אין לך מה, את עוד צעירה ואת יכולה לנתב את החיים שלך לפן החיובי ולהפיק מהם סיפוק והנאה, וכך גם תשדרי החוצה את הסיפוק הזה ויותר אנשים ירצו להתקרב אלייך ולהיות בחברתך.

נ.ב
את מוזמנת להתייעץ ולשתף אותי תמיד

Inbalskl

New member
הייי

הדבר היחידי שיש לי זה ידידים מהפייסבוק -כל מיני בחורים שאני עושה איתם שיחות ליליות משונות.
מה גורם לי להיות בודדה? פשוט כל מיני סיבות מהעבר הרחוק שמשפיעים עד היום.
וכמו שאמרתי רציתי ללכת לבית ספר לכתיבה אבל לא חזרו אליי אני בטוה שזה היה משנה בי משהו.
לפחות עוזר לי באיזה מקום.

Inbalskl

New member
תודה לכולם

היי תודה לכולם..חיממתם לי את הלב.
טוב לדעת שיש למי לפנות.

Any991

New member

היי,
אני מאוד מבין את מה שאת כותבת. קודם כל, יש מי שמבין אותך - בטח כאן בפורום. אל תתייחסי לסרטים שבהם רואים שחיים נורא טוב כי זו סתם אשליה,
אבל אין ספק שהרצון שלך לשיתוף קיים והגיוני.
בקרוב גם יש מפגש פורום אז זה נראה לי הכי הגיוני לנסות להוציא גם ממנו את הרצון הזה שלך.
גם להשקיע בקורס דמוי הכתיבה שרצית לקחת נשמע מצוין - עושה רושם שלהתפתח בחיים זה משהו אחד שאת רוצה, אבל בבסיסו מדובר ברצון לאנשים.
נראה לי שיש כאן אפילו קצת הזדהות והבנה ולכן הגבתי לך כמו שנראה לי.

88סול

New member
מבינה אותך

היי!
היה לי באמת עצוב לקרוא את ההודעה שלך.. זה גם הזכיר לי חלקים מהחיים שלי קצת.
תדעי שאת לא לבד, ופה בפורום זה גם אופציה להכיר אנשים חדשים. אפילו אני הכרתי מפה חברה והיום אנחנו חברות ממש טובות.
אז אל תאבדי תקווה! את רק בתחילת חייך.
לגביי הפסיכולוגית אם היא לא עזרה לך ואת מרגישה שאת זקוקה לזה, אל תתייאשי והמשיכי לחפש פסיכולוגית שתתאים לך ותעזור לך.
לגבי הכתיבה - אם לא החזירו לך תשובה כלל אז סימן שזה מקום לא מספיק רציני... אם כתיבה זה משהו שעושה לך טוב, לכי על זה בכל מחיר ותלחמי על זה!
וגם אם תקבלי תשובה שלילית מאיזה שהו מוסד לימודים, אל תרימי ידיים והמשיכי לנסות עד שתצליחי.
אני בת 26 ולקח לי כמה שנים עד שמצאתי את מה שאני אוהבת לעשות... ותאמיני לי עברתי הרבה מאוד קשיים והרבה בזבוז של כסף על כל מיני קורסים ותארים שלא התאימו לי.
אבל אחריי שנכשלים כלכך הרבה אתה לאט לאט מתחיל להבין מה מתאים לך יותר ומה פחות וזה מכוון אותך לכיוון מאוד מסויים (זה יכול לקחת זמן אבל זה שווה את זה!).
לגביי האושר - היה לי חבר 5 שנים! והיו לי תקופות שהייתי בדיכאון ותמיד חשבתי שהחבר הוא זה שיציל אותי מעצמי. מן הסתם לא כך היה.
נפרדתי ממנו אחרי 5 שנים. הפרידה לא הייתה קלה ועבר חצי שנה מאז ולא שחכתי ממנו אבל זה היה מעשה חכם להיפרד ממנו כי לא באמת התאמנו.
ואחריי הפרידה למדתי עם עצמי - שרק אני אגרום לעצמי אושר ולא אף אחד או אחת. ברור שטוב שיהיו חברים וחברות, אבל האושר צריך לבוא ממך קודם כל! מדברים שעושים לך טוב!

ואסיים בנימה אופטימית - מאחלת לך את כל הטוב והאושר שיש

ואני כאן אם את צריכה אותי

למעלה