הייתי לפני שבוע בנהיגה מונעת מקרה ביש

הייתי לפני שבוע בנהיגה מונעת מקרה ביש

שמי ימית אני בת 25 רציתי לספר לכם על הנהיגה מונעת פשוט ביזיון דיברו איתנו כמו ילדים קטנים על הרשות לבטיחות בדרכים
שכל פעם מעדכנים שם חוקים חדשים וסיפורים שונים אבל לעניינו הסבירו לנו יותר נכון חידדו
שהחוק אוסר על החזקת טלפון נייד ביד בעת נהיגה ועל שליחה או קריאה של הודעות sms (מסרונים).
מותר לדבר בטלפון נייד רק באמצעות דיבורית. את כל זה ידענו ולא חידשו לנו מה שכן
אסור לחצות כביש או לנהוג ברכב, כשאוזניות מחוברות לאוזניים. אני חייבת לומר לכם שחציתי את הכביש
באבן גבירול בתל אביב עצר אותי שוטר ונתן לי דוח של לא פחות מ 150 שקל שידוע שזה 100 בדרך כלל
זה היה בזיון ושבוע אחרי זה דיברתי עם האוזניות עצרו אותי וקיבלתי על זה 500 ש"ח הייתי בשוק רציני
כי הייתי בטוחה שזה מותר ישנם אנשים שחושבים שזה מותר אבל מסתבר שלא. אני יכולה להמליץ להכנס
ולהתעדכן בחוקים ובכל מה שקורה בנושא של זהירות בדרכים .

מחוקקים ושוטרים מעפנים הם בעצמם עושים עברות

באים ונותנים קנסות שישלמו קודם על מעשיהם

Kורן

New member
אכן בחוק כתוב במפורש

אוזניה! לא אוזניות!!
יש גם הגיון, עם 2 אוזניים סתומות לא נוכל לשמוע את המתרחש סביב.....

Reutgold

New member
אסור לחצות מעבר חציה עם אוזניות?

הולך רגל, אסור לו לנהל שיחה באמצעות שני האוזניות או לשמוע מוזיקה?
בחיים לא שמעתי על דבר כזה, ובטח לא על קנס בגלל זה
מדובר במעבר חציה ללא רמזור להולכי רגל?

be_roo

New member
לכל משתמש בדרך, כולל הולך רגל על המדרכה

גם אם אינו מתכוון לחצות כביש, אסור לסתום את אוזניות עם אוזניות, על פי תקנה 169:
"לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי."

זה רק הצעה לקריאה ראשונה- נא לקרוא :

הכנסת השמונה-עשרה

יוזם: חבר הכנסת אברהם מיכאלי

פ/4571/18

הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (איסור שימוש בטלפון נייד או באוזניות במעבר חציה), התשע"ב–2012

הוספת סעיף 65ה 1. בפקודת התעבורה , אחרי סעיף 65ד יבוא:
"איסור שימוש בטלפון נייד או באוזניות במעבר חציה 65ה. (א) בעת חצייה במעבר חציה, הולך רגל לא יעשה שימוש –
(1) בטלפון נייד;
(2) באוזניות הצמודות לאוזניו המחוברות לטלפון נייד או למכשיר אלקטרוני להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי.
(ב) בסעיף זה, "טלפון" – כהגדרתו בסעיף 16(ב)."
דברי הסבר
בתקופה האחרונה מתרבים הדיווחים על תאונות דרכים שבהן מעורבים הולכי רגל כתוצאה מחוסר ריכוז ואשם תורם של הולכי הרגל אשר היה עסוקים במשלוח הודעות טקסט מהטלפון הנייד ולא היו קשובים למתרחש בכביש.
הסיכון לחיי אדם כתוצאה מכך גובר על היתרונות הידועים שבהליכה באותן דרכים, כגון: יעילות ונוחות, פעילות גופנית ושמירה על איכות הסביבה.
לאחרונה פורסם, כי מדינות שונות בעולם הנהיגו איסור שימוש בטלפון נייד בעת חציית מעבר חציה.
על כן, מוצע לתקן את פקודת התעבורה ולקבוע איסור שימוש בטלפון נייד בעת מעבר במעבר חציה.

כמו כן, מוצע לאסור על הולך רגל לחצות מעבר חציה כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות לטלפון נייד או למכשיר להשמעת צלילים או קולות, ובלבד שלא מדובר באוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי.
הצעת חוק זהה הונחה על שולחן הכנסת השמונה-עשרה על ידי חברת הכנסת ליה שמטוב (פ/4453/18).

---------------------------------
הוגשה ליו"ר הכנסת והסגנים
והונחה על שולחן הכנסת ביום
ו' באב התשע"ב – 25.7.12

be_roo

New member
החלק המדבר על אוזניות קיים כבר שנים רבות

רוצים עכשיו להרחיב את החוק כך שיכלול באופן ספציפי טלפון נייד במעבר חציה.

למעלה