הייתי מעוניין להיפגש "אחד על אחד" באופן קבוע

volyedch

New member
הייתי מעוניין להיפגש "אחד על אחד" באופן קבוע

אני ביישן והייתי רוצה להכיר ולהיפגש בימי שישי-שבת כדי ללמד ולשוחח על קורסי משפט שאני לומד. כשמלמדים בנאדם בשיחה של אחד על אחד, אז החומר נקלט הרבה יותר טוב בראש ולכן הייתי מעוניין ללמד את מה שאני לומד בשיעורים. הואיל ומטרת ההיכרות היא לא לסקס ולא לרומנטיקה, אז ממש לא מעניין אותי אם ייפגש איתי גבר או אישה ובוודאי שהמראה שלו/שלה לא מעניין אותי. מה שחשוב הוא שלשותף/פה שלי לשיח יהיה אינטרס שמטרת הפגישות היא למידה יעילה (הטמעה לזיכרון והנאה מהשיחות) של התחומים שציינתי (עדיף עם רקע).

יוזמה יפה

בתור ביישן אתה דווקא מתחיל לנוע יפה במעלה הזרם. אני חושב שכדאי להעז עוד טיפה... האם לא תעדיף לפגוש אישה? אם כן, אמור זאת במפורש. במקומך, הייתי מעוניין שהפגישות ישאו אופי הדדי, כלומר אתה תיתן וגם תקבל. מה היית רוצה ללמוד מבת הלוויה שלך לפגישות? יש משהו מעורפל מדי בנוגע למתכונת הפגישות ולטיבן: אתה רוצה ללמוד ולשוחח על נושאים משפטיים? כלומר אתה מחפש הדיוטות (אינטליגנטיים חסרי השכלה) בתחומי המשפט שמעוניינים בעזרתך לסגור פערים? האם תקראו יחד פסקי דין, נניח? גם מי שמטרתם היא כן סקס או רומנטיקה, אינם צועקים זאת בקולי קולות. מצד שני הם לא טורחים להכריז מראש "לא היו דברים מעולם". למה אתה צריך את ההכרזות הללו מראש?

י ו ר ם 7

New member
כבדהו וחשדהו !!

אפשר לכבד אותו ולעזור לו ואת החשדנות לשמור לעצמך. הלמה שלך יוצר סימן שאלה ובבקשה תחשוב ! אני אוהב את עמדת הרמב"ם שהפראקסיס היא הקובעת את התיאוריה.

מה זה גיבוב ההבלים הזה

כל הכבוד לך שאתה אוהב את עמדת הרמב"ם אך כיצד זה מתקשר לענייננו? איפה ראית חשדנות בתגובתי? על איזה למה אתה מדבר ומה טיבו של סימן השאלה שהוא יוצר? מה הבעיה בסימני שאלה בפורום יעוץ פילוסופי?

volyedch

New member
שבוע טוב

הסיבה שציינתי בהודעה שמטרת המפגשים היא לא סקס היא מפני שכתבתי את ההודעה לפורום הראשון לו היא נועדה (פורום הכרויות) שבהתרשמות מקדימה ראיתי שכולם מנסים להכיר שם אחד את השני בשביל סקס וזוגיות. לא ראיתי פורום אלטרנטיבה לפורום "הכרויות" וחשבתי לעצמי שאם עסקינן בפורום "הכרויות" אז אולי יש סיכוי שאכיר אנשים ללימודים כשאציין את מטרת המפגשים. אחרי שפירסמתי בפורום הכרויות (ואף אחד לא הגיב) אז עשיתי העתק הדבק לפורום הזה כדי לקבל טיפים ועצות איך בכל זאת למצוא. הביישנות אצלי גורמת לכך שאני לא פונה לסטודנטים שאיתם אני לומד, כפי שאחרים יכולים לעשות בקלות. אנשים שלומדים הם מחוץ ליכולת שלי לפנות אליהם מסיבות של העדר אומץ וחוסר בטחון. ולכן, חשבתי לעצמי שבאינטרנט אולי יש אנשים מבוגרים שאוכל ללמד אותם. לפני שבוע הלכתי לבית אבות, ולימדתי זקנים, אבל הם לא הביעו עניין במה שניסיתי ללמד אותם. ומלבד לעשות איתם חסד וצדקה אני מחפש גם להפיק מזה תועלת אישית של העצמת ההטעמה של מה שאני לומד, וכדי להטמיע באופן יעיל את מה שאני לומד אני זקוק לאנשים שיביעו עניין במה שאני לומד.

תנסה לבקש שילמדו אותך

אנשים לא אוהבים שמלמדים אותם, אבל לעומת זאת הם מאוד אוהבים ללמד אחרים. נראה לי שבצורה כזו תצליח יותר. אני למשל, אם תבוא ותציע לי לבוא וללמוד איתך פסקי דין אז אני לא אבוא כי זה לחלוטין לא מעניין אותי, אבל אם תבוא ותגיד לי שאתה רוצה ללמוד איתי פילוסופיה, מיד אני פותח לך את דלתי.

volyedch

New member
שבת שלום מוטי

זה נכון מה שאתה כותב שאנשים לא אוהבים שמציעים להם ללמד אותם. כשאני מנסה לחשוב מדוע, אז נדמה לי שהסיבה היא שהם אולי חושבים שמקטינים אותם ברגע שמציעים להם ללמד אותם. לכן, הפתרון הוא נכון להציע להם ללמד אותי שאז אני נותן להם את הכבוד של יודעים. אבל אתה יודע מה הבעיה בליישם את זה ? הבעיה היא שברגע שאני מציע לאנשים ללמד אותי אז הם רוצים כסף (והרבה) כשאני משלם לשכר דירה ובקושי מסוגל לקנות מצרכי מכולת בסיסיים ביכולת המוגבלת שלי.

למעלה