הייתי מעוניין לקבל עצות לפעילויות

yoel555

New member
הייתי מעוניין לקבל עצות לפעילויות

עם ילד בגיל 4 בעל ליקוי תקשורתי קל. אני עובד כחונך ואין לי הדרכה והייתי שמח לשמוע על רעיונות למשחקים ופעילויות אחרות שאפשר לעשות

Nellie Bly

New member
קשה מאוד לייעץ

מה הילד אוהב לעשות?מה מעניין אותו? חשוב לזרום עם הילד,לתת מקום לצרכים ולרצונות שלו.ויותר מכל,לבוא בגישה חברית ואוהבת,לעשות כייף ביחד ולהגדיר לילד שאתה שם בשבילו ובכך לתת לו ביטחון.אני מאמינה,שהשאר יבוא אחר כך. אם תדבר על תחומי עיניין ספציפים-אני אוכל לתת לך מספר רעיונות. תהנה!

Diana M

New member
חונכות

היות ואתה מוגדר וחונך ולא כאיש מקצוע שמצופה ממנו לעשות "עבודה מקצועית" עם הילד, לו אני הייתי ההורה של אותו ילד הייתי מצפה ממך להתייחס לילד כפי שהיית מתייחס לכל ילד בן ארבע. קודם כל לבסס איתו יחסי אמון. את זה ניתן לעשות באמצעות התרבות הדרגתית תוך הפגנת חום, חיבה ורצון להיות במחיצתו. חשוב להיות קשוב לרצונות ולצרכים שלו, לראות מה מעניין אותו, מה גורם לו להנאה. מה מעורר את סקרנותו. האם הוא ילד מוטורי יותר שמעדיף פעילות בשטחים פתוחים: גני משחקים, חוף ים (לאו דווקא לצורך שחיה, אלא יותר משחקים בחול, איסוף צדפים וכד'), או משחקי שולחן, יצירה, סיפורים וכד'. חשוב מאוד שבכל האינטראקציות עם הילד תעודד אותו לתקשורת. הוא צמא ? אל תמהר להגיש לו מים תעודד אותו לבקש. לא ברמת להשאיר אותו צמא, אלא ברמת לעודד הבעה ותקשרות. הוא רוצה צבע? לעודד אותו להגיד איזה צבע. אתה שואל שאלה הוא משיב במילה אחת או שתיים לעודד אותו להסביר במשפטים מלאים יותר. בקיצור, לא צריך תרגילים מיוחדים או התערבות מיוחדת צריך לפתח קשר טוב וחם עם הילד ולאורך כל הזמן שלכם יחד לעודד לתקשורת בינכם. לעודד המון על כל ביטוי של יצירת קשר ותקשורת למשל "הסברת את עצמך מאוד ברור, כעת הבנתי בדיוק" וכד'. בצלחה דיאנה

yoel555

New member
תודה לשתיכן

קיבלתי כבר הרבה רעיונות גם בפורומים אחרים שפרסמתי וכרגע יש לי כבר אוסף גדול של רעיונות

למעלה