הייתי משאירה אותם בלבנון שימשכו להסתמך על הפסקת האש.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

בעיצומה של הפסקת האש: עשרות חרדים חצו בלילה ללבנון - והושבו לישראל​

פרסום ראשון: לפחות 20 חסידי ברסלב חצו את הגבול במהלך הלילה. הם נכנסו לקבר רב אשי ומשם הושבו לישראל. שמונה נלקחו לחקירה​

Harrington

Well-known member
מנהל

הייתי משאירה אותם בלבנון שימשכו להסתמך על הפסקת האש.​

למה? מה עשו לך רע? את חושבת שאי-אפשר "להסתמך על הפסקת האש" (שמשמעותה להסתמך על מדינת ישראל, כוחות הבטחון שלה והצהרותיה)? אם כך כיצד יש תושבי צפון עקורים שחוזרים או שוקלים לחזור לביתם?
אגב עצה ידידותית, זכרי שהמקור שלך הוא ליינט. לא בדיוק מגדולי האמינים בחבורה :cool:.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה? מה עשו לך רע? את חושבת שאי-אפשר "להסתמך על הפסקת האש" (שמשמעותה להסתמך על מדינת ישראל, כוחות הבטחון שלה והצהרותיה)? אם כך כיצד יש תושבי צפון עקורים שחוזרים או שוקלים לחזור לביתם?
אגב עצה ידידותית, זכרי שהמקור שלך הוא ליינט. לא בדיוק מגדולי האמינים בחבורה .
לי לא עשו רע, וכך לא לעצמם, איך שנכנסו כך ייצאו, ללא קורבנות מצד חיילנו, וללא הסכמים שייפגעו במדינה שלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
לי לא עשו רע, וכך לא לעצמם, איך שנכנסו כך ייצאו, ללא קורבנות מצד חיילנו, וללא הסכמים שייפגעו במדינה שלי.
המקום שהלכו אליו נמצא בשטח ישראל. ליינט המציאו לו "שטח אויב" ושאר המצאות לא מדויקות. למעשה מתוכננים שם ביקורים בעתיד הקרוב בתיאום עם הצבא. לא יודע מדוע בחרו הלילה לנסות בלי תיאום כזה.

boriska1

Well-known member
אגב עצה ידידותית, זכרי שהמקור שלך הוא ליינט. לא בדיוק מגדולי האמינים בחבורה :cool:.
אתה גם קורא לפני שאתה שולח או רק כותב?

אלפיני

Well-known member
אי אפשר להגיע לאזור המוגדר שטח צבאי שהכניסה אליו היא רק בתאום עם צה"ל. החברה הללו צפצפו, ולכן צה"ל הגיש תלונה. גדר הגבול בין ישראל ללבנון חוצה שם מתחם קבר לכאורה של איזה רב מהגמרא, ומפה החברה משתטחים, או במקרה זה משפצים קבר על הגדר בלילה .

שום לקח הם לא למדו ממקרה חוסר האחריות בהר מירון. ומהתגובה שלך , גם אתה לא.

תנבח לינט עד מחר. מי שמנסה לסבן זה לא האתר של ידיעות אחרונות, אלא אתה, שכדרכך קודש מנסה להתעלם מהעובדות ולסובב את הסוגיה למקום אישי.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אי אפשר להגיע לאזור המוגדר שטח צבאי שהכניסה אליו היא רק בתאום עם צה"ל. והחברה הללו צפצפו וצה"ל הגיש תלונה. גדר הגבול בין ישראל ללבנון חוצה שם מתחם קבר לכאורה של איזה רב מהגמרא, ומפה החברה משתטחים. שום לקח הם לא למדו ממקרה הר מירון. ומהתגובה שלך , גם אתה לא. אתה יכול לנבוח לינט עד מחר. מי שמנסה לסבן זה לא האתר של ידיעות אחרונות, אלא אתה שכדרכך קודש מנסה להתעלם מהעובדות ולסובב את הסוגיה למקום אישי.
בחייאת, מה מירון קשור עכשיו לעניין? מדובר בשטח שכולו בשליטת צה"ל. כמובן שהיו צריכים לתאם את כניסתם (וכפי שכבר כתבתי, ממש בימים אלה עובדים על תיאומים כאלה ואין לצה"ל כל התנגדות בנושא), אבל חרטוטי ליינט על "שטח אויב" ושאר המצאות? סורי, אני מעדיף לדון בנתוני האמת אם לא אכפת לך, עם או בלי ייחוסי נביחות למי שמתקשה להתמודד עם זה. מה "מקום אישי" בסיפור הזה לא הבנתי, אבל די לי בכך שאתה הבנת כך שאין צורך שתנמק.

בריאות.

אלפיני

Well-known member
בחייאת, מה מירון קשור עכשיו לעניין?
אתה באמת לא מבין? בהר מירון ציפצפו על חוקי התקהלות ובטיחות במבנה על מנת להשתטח על קבר. פה מצפצפים על הביטחון האישי שלהם למטרה זהה. מקרה שאמונה גורמת לאנשים להתנהל בחוסר שיקול דעת .

מדובר בשטח שכולו בשליטת צה"ל.
אם כל היה יופי טופי , צה"ל לא היה מגיש תלונה. יש סיבה שצה"ל הכריז על המקום שטח צבאי סגור. אף אדם בר דעת לא יגיע לגדר הגבול של מדינה עוינת בלילה ללא תאום . זה לא גבול הולנד בלגיה.

כמובן שהיו צריכים לתאם את כניסתם
אז זהו שהם לא. ללא הסדרים הם ניסו לקבוע עבודות בשטח.
אבל חרטוטי ליינט על "שטח אויב" ושאר המצאות
כן נו לבנון היא ממש דיסנילנד. אתה מקשיב לעצמך? באמת בא לך עוד חטופים גם אצל החיזבאללה?
ממש בימים אלה עובדים על תיאומים כאלה ואין לצה"ל כל התנגדות בנושא),
שוב תרגום לגוף הסרט. צה"ל יסכים מן הסתם. בינתיים לא הסכים. זה לא אומר שהמקום מגרש משחקים כפי שאתם הורגלתם להתנהל בגדה המערבית, יש"ע למתקשים.

גם שצה"ל יסכים זה יהיה תוך תיאום, בשעות יום , וכאשר יוכל להקצות חיילים למען ליווי ביטחוני לאזור , ואז אני בהוד שמלנאנותי אוכל לטעון שהמעשה אולי מטומטם מסיבות פוליטיות בגלל שמדינת ישראל מצפצפת ומאפשרת לאזרחיה להיכנס לשטח ריבוני של מדינה אחרת ללא אישורה, אבל לא מטורף מסיבות ביטחוניות אישיות. אתה הבנת את ההבדל?

אני מעדיף לדון בנתוני האמת אם לא אכפת לך, עם או בלי ייחוסי נביחות למי שמתקשה להתמודד עם זה. מה "מקום אישי" בסיפור הזה לא הבנתי, אבל די לי בכך שאתה הבנת כך שאין צורך שתנמק.
נימקתי בצורה ברורה למדי : קבר שחלקו בגבול ישראל, חלקו בגבול לבנון, מדינה עוינת, אזרחים שהגיעו ללא תאום, סיכנו את עצמם ונכנסו לשטח צבאי, בלילה ואז גם חצו את הגדר כי זה היה הזמן הראוי מבחינתם לשפץ קבר.

מה לא לא מדויק שם שגורם לך להגיב כאילו נגשו לקבר בבני ברק?

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member

פרסום ראשון: לפחות 20 חסידי ברסלב חצו את הגבול במהלך הלילה. הם נכנסו לקבר רב אשי ומשם הושבו לישראל. שמונה נלקחו לחקירה​

עוד כמה זמן, יגמר הפסטיבל בבימוי חמס. ואנחנו לא יכולים בלי פסטיבלים. היה יכול להיות אחלה פסטיבל בבימוי החיבללה. תחשבי בחיוב.

משתפרת1

Well-known member

להעמיד דברים על דיוקם רציתי לבשר לך ולכל הקוראים שקבר רב אשי נמצא בישראל. במטיילים "כבדים" היינו שם. נסענו והלכנו בשבילים שממערב לקרית שמונה, מעבר לפארק הגיאולוגי (יש כזה) שסמוך לעיר. זה היה בימים שבין הקורונה לבין המלחמה הנוכחית. הגיוני בעיני שבימים אלה זהו שטח מוגבל. לא מצדיקה כניסה ללא תיאום עם צה"ל, אך לא מדובר בלבנון.

אלפיני

Well-known member
להעמיד דברים על דיוקם רציתי לבשר לך ולכל הקוראים שקבר רב אשי נמצא בישראל. במטיילים "כבדים" היינו שם. נסענו והלכנו בשבילים שממערב לקרית שמונה, מעבר לפארק הגיאולוגי (יש כזה) שסמוך לעיר. זה היה בימים שבין הקורונה לבין המלחמה הנוכחית. הגיוני בעיני שבימים אלה זהו שטח מוגבל. לא מצדיקה כניסה ללא תיאום עם צה"ל, אך לא מדובר בלבנון.
בויקיפדיה מצויין שהמתחם חלקו בישראל, וחלקו בלבנון. כרגע מדובר בשטח צבאי שהכינסה אליו אסורה ללא תיאום מראש.

Harrington

Well-known member
מנהל
בויקיפדיה מצויין שהמתחם חלקו בישראל, וחלקו בלבנון. כרגע מדובר בשטח צבאי שהכינסה אליו אסורה ללא תיאום מראש.
על כך אין כל ויכוח :). אבל לא מדובר ב"שטח אויב" ולא בטיח, מה לעשות. כן, זה בהחלט בעיה במקור (במקרה הזה ליינט) ולא, הבאת מקור 'עם כיפה' לא משנה מאומה מכך. ראשית בגלל שהנתונים שם מעט יותר מדויקים ושנית בגלל שלהשקפתי התקשורת לא אמינה פר הגדרה וזה לא משנה איזו בדיוק :). ניסית לקפוץ ולעקוץ, אבל זו אותה דעה שאני מבטא כאן שנים ואין בה כל חידוש.

אלפיני

Well-known member
האדון הרינגטון יכול עכשיו גם לדחוף את תירוץ בדבר האמינות של YNET עמוק למגירה.
להן דיווח עם הכשר של כיפה והוא הרבה יותר חמור מזה של YNET ואף מזכיר לנו שבעבר אותו קבוצה של חסידים של הרב ברלנד גרמה לאסון בקבר יוסף.

למעלה