הייתי רוצה לדבר על להקה אנונימית

aviol

New member
הייתי רוצה לדבר על להקה אנונימית

בשם Queen. כמובן שהיא לא אנונימית. אבל בנוגע לפרוגרסיב היא כן! ובכן, רק אציין שאני התחלתי לשמוע את הלהקה הזאת במקרה, והיא הייתה בעצם החלון שלי למוזיקה רצינית פחות או יותר. אני פשוט שרוף על הלהקה וקשור אליה מאוד מאוד ומצטער שאני נאלץ לזיין לכולם את השכל עליה. אז הבעיה שלי היא שלא מעריכים אותה כפרוג! לפחות לא בארץ.. אם תלכו לgoogle ותחפשו "קווין" תמצאו חוץ מהמלכה הבריטית ותמונות של אברהם בורג גם את להקת קווין, ותחת הסאב-סיווג "progressive rock". בארץ משום מה, חוץ מכמה בודדים, לא שמעתי התייחסות של אף אחד ללהקה בפורומים של רוק מתקדם. אפילו פעם שלחתי אימייל לברייטמן, וביקשתי שיכלול גם את קווין ברשימה, כי זה אכן מגיע להם! היו להם 3 אלבומים של פרוג נטו ופלוס עוד כמה ניצוצות...אז למה לא? אם קייט בוש כן, למרות שגם היא עשתה מעט אלבומים של פרוג, אז למה קווין לא? ובכן התשובה שלו: "I know about their first albums, they are very good, but I don´t want to confuse people - because Queen didn´t really like prog-rock. Mercury and May used the basic elements of prog-rock for parody, not more than that" אז קודם כל, הטענה שהם לא אהבו את הסגנון מ-ג-ו-כ-ח-ת!! כמו המון להקות בתקופה ההיא, הם "נשאבו" לתוך הסגנון ואם לא היו אוהבים אותו לא היו מתעסקים בו! כמובן שאח"כ הם עברו לפופ וכו...אבל זה לא קשור כי גם ג´נסיס אח"כ עשו פופ, והפופ של קווין היה פי כמה יותר טוב מזה של ג´נסיס ועל זה אין ויכוח! עכשיו הטענה שהם השתמשו באלמנטים בסיסיים, יש בזה הרבה. ואכן הם לא הלכו רחוק בקטע הזה, אבל...וכאן אני נתקע. אני פשוט לא מספיק מומחה בזה. אז הייתי רוצה לשאול אתכם מה אתם חושבים? רק בבקשה, אם אתם מכירים את קווין כ we will rock you המפגר ו we are the champions המבחיל אל תגיבו. רק אם אתם באמת מכירים את הלהקה. תודה.

rockyracoon

New member
Queen -the prog years

היי!. שמחתי לשמוע שיש עוד יצור בעולם שחושב, ממש כמוני, שקווין-השנים הראשונות (והלא מספיק מוכרות) הם פרוג-דה-לה-פרוג ללא ספק. אם הקריטריון להכללה בקטגוריה הינו אורך היצירות- אז אכן קווין Fall short מכיוון שפרט לרפסודיה הבוהמית ו"שיר הנביא" המעולה מאותו תקליט (לילה באופרה) הם רחבי-יריעה, וכל השאר בתחום ה- 3 עד 6 דקות. אבל אם הקריטריונים להכללה כוללים עושר מוזיקלי, השפעות מסוגי מוזיקה אחרים, שינויי מקצבים וסולמות, תיזמור ועיבודים לא שגרתיים וכו´ וכו´ -הרי ששלושת האלבומים הראשונים שעשתה הלהקה (קווין 1, 2, Sheer heart attack ובמובן מסויים גם לילה באופרה) הינם רוק פרוגרסיבי. זו דעתי הצנועה כמובן. חוץ מזה, "קווין" נהנית משירותיו של גיטריסט הרוק מס´ 1 לדעתי -הלא הוא ברייאן מיי שפשוט עושה תזמורת שלמה מהגיטרה שלו (אני יודע שאמרו את זה קודם לפני -זה לא משנה). פשוט לחבוש את האוזניות ולשים את קווין-2 מתחילתו ועד סופו- ההרמוניות הקוליות שלא מן העולם הזה נארגות בצורה גאונית אל תוך ההרמוניות של הגיטרה של מיי, והכל כמובן בלי לשכוח את מקורות הרוק-הכבד ממנה הגיעו חברי הלהקה (זפלין, סגול כהה). קשה לי לתת לקוראי הפורום דוגמאות לשירים ספציפיים יען כי האלבומים הראשונים של קווין לא כ"כ מוכרים בציבור, אבל ממש מומלץ לקנות את קווין 2 - כאלבום שלם הוא מתחרה ואף לעיתים מתעלה על אלבומים כגון Close to the edge ו- Lizard ברמת הריגושים הפרוגרסיביים שהוא מסב לי! ולך Aviol בנימה אישית...חזק ואמץ ושמע המון קווין- ואם הפורום הזה יכריע שהם לא פרוג- So what. אגב - אני בדיעה רדיקלית שגם באלבומי המיינסטרים של קווין יש אלמנטים פרוגים חזקים.

cut2

New member
מסכים ועוד איך

אין לי מה להוסיף, אתה פשוט צודק. ולכל המקטרגים, לכו לביקור לילי באופרה ותחזרו עם המסקנות הרצויות
.

ולתומי חשבתי שאני היחיד...

אני חושב שאנשים מתעלמים מקווין כלהקת רוק מתקדם בגלל התוית הקיטשית- פופית שנדבקה להם בשנות השמונים, שנות הפריחה הפורייות ביותר של הלהקה. למעשה גם ג´נסיס פרחה בשנים האלו, והמעריצים יודעים יפה מאד היכן למתוח את הקו בין תקופת המיינסטרים הדביקה לבין התקופה האומנותית והפחות מוכרת. ולענייננו, קווין היתה אהבת ילדות שלי, מאז ימי התיכון המוקדמים התחלתי לשמוע אותם, ולרכוש בזה אחר זה את כל הדיסקים וההופעות. עם הזמן זנחתי את הדיסקים המאוחרים, ונדבקתי לחמשת הראשונים, עוד מבלי שהכרתי וידעתי מה זה רוק מתקדם. הדיסקים היו נקיים מכל מסחור וקיטש, הם היו פיסות אומנות אחד אחד, ופשוט איתגרו אותי ולא נמאסו מעולם. לדעתי, אחד האלבומים הטובים ביותר ברוק המתקדם הוא קווין2. דיסק עלום שם שנשמע כמו כיוון נסיוני של להקה שלא בטוחה בסגנון שלה, אבל מנסה ליצור משהו חדש ושונה. עמוס בסגנונות שונים ומעברים מהירים בין קטעים כבדים להרמונים, קלילים וסוחפים לקטעי נגינה מתוחכמים ומשחקים דרמטיים של פרדי עם הטקסטים. ובכל זאת מתקבלת מקשה אחת, סגורה והרמטית, כמו דיסק נושא מגובש. מדהים איך שאפשר לחבר בין רוק כבד מקהלתי שלא יבייש את איירון מיידן עם בלאדות נוגות ושירה מלאכית. יש לדיסק אופי גותי ומיסטי, שמזכיר את אגדות ימי הביניים, בסאונד, במילים ובתוכן. פרדי מרקיורי ובראיין מיי הם אלילים כל אחד בפני עצמו, והשילוב בניהם יוצר את הקסם האדיר שהדיסק הזה אוצר בו. אחריו יצאו 3 דיסקים מעולים נוספים, אבל קווין 2 הוא הטופ שבטופ, אצל קווין ובכלל בז´אנר. חבל שקווין נתפסת אצל אנשים כ i want to break free ומעטים הם האנשים שמכירים באמת את היסודות והשורשים של להקת העל הזו.

aviol

New member
מילים כדורבנות!!!!!!!!!!!1

אני בדיוק באותה דיעה כמו שלך. ז"א ב ד י ו ק באותה דיעה!!!! רק שאלה אליך גל. אני, הכרתי את קווין לפני בערך 3 שנים. לפניהם שמעתי כל מיני חרא...בכל אופן, איך ששמעתי את greatest hits נהייתי שרוווף עליהם מאאוד!!! ז"א אני אוהב עוד להקות, אבל שום להקה לא הותירה עליי רושם עז כל כך כמו הלהקה הזאת..אולי בגלל השנים האחרונות והשירים האחרונים שמותירים רושם חזק מתמיד, או אולי החזות האקזוטית של מרקורי, בכל אופן, זאת להקה ששונה משאר הלהקות בשבילי...אתה אולי מבין על מה אני מדבר? אולי גם אתה "חלית" בזה? אני עוד צעיר, בן 17, אבל לא נראה לי שאי פעם אני "אפרד" מהלהקה הזאת. להקה מדהימה!!!! היו אפילו תקופות שחשבתי עליהם כל היום!! יעני ממש מעריץ שרוף...אז האם אתה מבין אותי אחי?

aviol

New member
אגב!! חשוב ומעניין!! לקרוא!!

שניכם (גל ממליה וrocky משהו) מכירים את קווין לעומק, ושניכם הם בין היחידים שהשמיצו את dream theater אני די בטוח שזה צירוף מקרים, אבל אולי אתם גם מסכימים איתי שמטאל זה דבר מאוד שלילי (למרות שהם כביכול לא מטאל אבל לדעתי הם כן. הם פשוט יותר מפותחים טכנית ואפילו מוחית וכנראה שהם רוצים פרסטיז´. אבל בינינו הם להקת מטאל.אבל נשים אותם בצד כי הם באמת רמה מעל כל שאר להקות המטאל). ואני לא מדבר על זה שזה מסוכן ואלים וכל השטויות האלה. אני מדבר על כך שהז´אנר הוא בדיחה: כל הרעש כל הצעקות כל הפוזות כל התמונות ה"כאילו" מפחידות של שלדים שחוזרים על עצמם כל פעם וכל הדברים המ פ ג ר י ם האלה פשוט דוחים אותי. מה גם שהסבא הזה אוזי אוסבורן, שכביכול הוא עשה מוזיקת מטאל "משובחת": ראיתי היום את הפלוץ הזה באמ.טי.וי. נראה כמו איזה סבא קרימינל שסיים 6 שנות לימודים, מקלל כל שנייה וכו וכזה הוא באמת. סתם איזה בור. הוא גם פלט פעם משפט על פרוגרסיב שיעני פרוגרסיב זה דפוק כי לא מבינים את זה מיד ורוקנרול זאת "ה"מוסיקה כי זה משפיע ישר וישר אפשר לרקוד ולהנות. זה בעצם מסכם את כל העניין... תגובות?

אני לא ממהר כל כך לשלול סגנון

מוזיקלי. באופן מסויים אני נהנה מאד מרוק כבד או מטאל, אם הוא מתוחכם, הרמוני, וקולע לדרישות שלי. אני אוהב לשמוע את דרים, אני פשוט יכול לומר שהם להקת רוק מתקדם, לפחות לא באופן שבו אני מגדיר רוק מתקדם. אני שומע אותם כשאני מחפש משהו צפוף וכבד יותר, בעיקר אחרי אלבום קונספט רגוע, או כשאני מחפש את המוזה הזו. לא השמצתי אותם, פשוט אמרתי שלדעתי התוית שלהם כשייכים ומובילים בתחום היא בעייתית מאד. את קווין אהבתי בזמנו, וכשהתחברתי אל הרוק המתקדם סיננתי את האלבומים המאוחרים שלהם, והמשכתי להאזין למוקדמים. ביחד עם קאמל, ג´נסיס, יס, קרימזון, ודומיהם, הסגנון התאים, המשיך לעניין ולאתגר, ולכן על קווין2 למשל, יש הרבה פחות אבק מהפיקסיס שנשחקו. יש לי בהחלט אנטי נגד להקות שהמוזיקה היא פרט משני או שולי יותר, והשואו הוא מוקד העניין. להקה לא צריכה למתג את עצמה, היא צריכה פשוט לייצר מוזיקה ולקוות שהטעם שלה יקלע לזה של המעריצים הפוטנצייאלים. צרחות, בגדים שחורים, איפור ופיצ´ף קייס אחרים לא מזיזים לי. זה לא אומר שאני מסתייג לגמרי מרוק כבד, אני שומע, ואם אני מתחבר זה בגלל המוזיקה, ולא בגלל העטיפה. הז´אנר הוא לא בדיחה כמו שהגדרת אותו, הוא פשוט מוגש בצורה אחרת, וכדי לאהוב את המוזיקה של להקה כזו או אחרת, אתה לא צריך לענות על סטריאוטיפ של נער צרחן ומחורר. אני שומע רוק כבד מתוך בחירה, ולא כדי לומר משהו. אבל אני באמת לא מתחבר אל מה שקורה מאחורי הקלעים של התעשייה והמוזה.

aviol

New member
מ...יתכן ואתה צודק

אני די חדש במוסיקה, ויתכן שאני לא מכיר מספיק מטאל. בוא נגיד ממה שאני רואה עד היום, מטאל הוא סגנון נחות ומפגר. אגב לא הגבת לי על אוזבורן. כיצד יתכן ש"מלך" הסגנון הוא איזה אלכוהוליסט מפוקפק וטיפש. אני חייב להגיד שאני לא שולל להקות מטאל טובות. הייתי שמח אם תמליץ לי עליהן. סה"כ הטעם שלנו מאוד מאוד דומה.

אני לא מכיר את אוזבורן

אבל צריך לדעת להפריד בין הצד היוצר והאדם עצמו. אם המוזיקה שלו מוצאת חן בעינייך, תשמע אותה בלי קשר לאופיו של האיש. רוברט פריפ היה נחש נבזה, מטורף וסדיסט, אבל אחד האנשים המוכשרים, המשפיעים והגאונים ביותר ברוק המתקדם. אז תפסיק לשמוע את מלך ארגמן? לגבי המלצה על להקות, אני לא יודע מה אתה מכיר ואוהב, בשביל להמליץ לך על אותו קו. אני אנסה המלצה רנדומלית, שאנשים רבים מפספסים אותה: Hemispheres של rush. זה קצת יותר מתוחכם מקווין2, הרבה יותר חכם, מהוקצע ומגובש כסיפור מסגרת, אבל ממשיך בדיוק באותו כיוון. רק 4 רצועות, אבל אתה תסתדר

danielevy

New member
הנדריקס

הנדריקס היה מסומם שמת אחרי 4 שנות קריירה-אפשר להגיד אותו הדבר עליו רק שזה יהיה לא נכון =)

cut2

New member
ומה עם ריק וויקמן? רוברט פריפ?

וויקמן,קלידנה הקלאסי של ´יס´ היה חובב נשים יין ובשר, ואדם מרגיז ביותר, כך תואר על ידי חברי ´יס´. רוברט פריפ הוא אדם קשה, קר, רגזן, חם מזג. זה לא הופך אותם לטובים יותר, או פחות. המוזיקה של סאבאת´ מעניינת מאוד לדעתי, בגלל שהיא נורא שונה מהרבה דברים אחרים שנוצרו אז. ועוד חשוב, היא אמיתית. כשתסתכל על ניקלבק ולינקין-פארק היום (שהם להקות חביבות, אני לא אומר שלא), אתה יכול להטיל ספק באמינות שלהם. אבל בלאק סאבאת´ פרצו דרך כל כך מקורית, שלהגיד עליהם שהם נחותים וטיפשים, זה די עלבון לאינטלגנציה. אגב, אני לא כל כך מטורף על סאבאת´, ולמעשה אין לי אף אלבום אחד שלהם, אבל אני מכיר אותם לעומק. בכל אופן, כדאי שתקשיב קצת לאבולציה של הרוק כדי להבין כמה הלהקה הזו חשובה ואיכותית.

"מטאל הוא סגנון נחות ומפגר"

אוי, אני אוהב משפטים כאלה :) אני אחזיק את עצמי חזק, ואסתפק ברשימת מספר להקות, שאני לא חושב שאחרי שתשמע אותן תוכל לחרוץ את דינו של המטאל כ"סגנון נחות ומפגר". והרי הן: Neurosis Tool Arcturus (בעיקר באלבומם La Masquerade Infernale) In The Woods (פחות באלבום הראשון) Opeth Ved Buens Ende Fleurety Sabbat (בעיקר באלבום Dreamweaver) Voivod (בעיקר באלבום Nothingface) Maudlin of The Well Atheist (יותר מאוחר - יותר מטורף) שים לב שאני לא בהכרח מנסה להציג בפניך להקות מטאל "מתקדמות", אלא להקות שיוצרות מטאל שאינו שטחי וחסר תוכן. וכמובן, זאת רק טעימה על קצה המזלג, יש עוד רבות וטובות שלא ציינתי מטעמי מקום וזכרון רופף.

אילן ר

New member
נו, באמת D-) , הצחקתני

אתה אומר כזה דבר: "מה גם שהסבא הזה אוזי אוסבורן, שכביכול הוא עשה מוזיקת מטאל "משובחת": ראיתי היום את הפלוץ הזה באמ.טי.וי. נראה כמו איזה סבא קרימינל שסיים 6 שנות לימודים, מקלל כל שנייה וכו וכזה הוא באמת. סתם איזה בור." ומצפה לתגובות רציניות???????? צא ולמד ילד מי היו הבלאק סבאת´ ומי היה אוזי , תאזין לחומר הקלאסי ואולי אז תוכל לומר משהו יותר אמיתי ומבוסס מהקשקוש שקשקשת. MTV , נו , עוד מקום להשכיל ממנו וללמוד את ההסטוריה המפוארת של ההארד-רוק והרוק הכבד.

aviol

New member
אתם נוטים לא להבחין בין

תכונות האדם והשכלתו או מעמדו. מה שציינתם אלו תכונות: פריפ היה "מניאק" וויקמן היה "חרמן" (כדי לא לפרט מה שנאמר..) אבל אוזבורן הוא בנאדם לא משכיל עם חזות מפוקפקת שמקלל כל שנייה לא בגלל שהוא "מניאק" אלא בגלל שזה סגנון הדיבור שלו! אז אוקי אני לא מבין גדול בכל המטבח הזה, אבל על השאלה איך בן אדם כמוהו הוא אמן, לא עניתם.

תראה...

תראה, אני מסכים בכלליות בקשר לאוזי אוזבורן ואני בעצמי חושב שהוא אידיוט. ואילן, "צא ולמד מי היו הבלאק סבאת´ ומי היה אוזי" אפשר לחשוב, מי היה אוזי... בלאק סבאת´ היא באמת להקה איכותית (3 אלבומיה הראשונים טובים מאוד) ואני האמת הייתי אומר שהיא לא הארד רוק אלא להקת ההוי מטאל הראשונה, אבל בלאק סבאת´ היא מה שהיא או הייתה לפחות בזכות טוני איומי וגיזר באטלר, אוזי היה רק הזמר אז לא הבנתי ממש את הטיעון שלך, וכן, זה עדיין לא משנה את העובדה שאוזי אוזבורן הוא בן-אדם אלים ולעניות דעתי גם טיפש, ומה שהוא עושה היום (ועשה גם אז) רק מחזק את הנקודה הזאת.

תגיד לי, אתה מדבר ברצינות?

האישור הזה של חופי גרם לך להאמין שזהו, זה נכון, אוזי אוסבורן אידיוט? על סמך מה אתה קובע את זה בכלל??? אתה פעם דיברת איתו? קראת משהו על העבר שלו? שאלת אנשים עליו? יש לך מושג מה הולך לו בראש? מה, כל בנאדם שמתנהג בצורה קצת לא מובנת הוא אידיוט? זה העומק שאליו אתה מגיע בהבנת העולם הזה? שמע, חבל... אתה מפספס פה רבדים על רבדים בלי שום סיבה מוצדקת. אני מקווה שלא תקבל את דברי בצורה קשה. אל תפגע, לא התכוונתי לפגוע. אני פשוט באמת תוהה האם אתה מאמין באמת בגישה כה שטחית, זה הכל. אנשים הם הרבה יותר ממה שאתה כנראה מבין מהם.

טוב, אריק...

אני רק יכול לאמר בקשר לעצמי שקראתי את כל הביוגרפיה של אוזי אוזבורן, חקרתי על העבר שלו, מאותם הימים הקשים של ברמינגהם האפורה והמפוייחת ועד לסויטות של בברלי הילס. שמעתי וקראתי רעיונות. בדקתי עובדות וע"פ כל אלו גיבשתי דעה. כל הקטע של "מתנהג בצורה לא מובנת" נו באמת...תעשה לי טובה. התגובות שלי אינן צריכות להיות אישור לשום דבר, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, זהו.

למעלה