הייתי רוצה להעביר עצומה, מה דעתכם?

הייתי רוצה להעביר עצומה, מה דעתכם?

העצומה עדיין לא נוסחה כי אני זקוקה למישהו שיעזור לי לנסח אותה באופן כללי הייתי רוצה להתייחס בה לשתי נקודות- שתי דרישות שהייתי רוצה שממשלת ישראל תציג בפני העולם-האו"ם(אני לא כל כך מבינה בדברים הללו לכן אני זקוקה לאיזה עו"ד או סתם מישהו שמבין שיעזור לי) שתי הדרישות הן: 1. ועדת חקירה בינלאומית שתישלח ללבנון שתחקור איך במדינה ריבונית כמו לבנון הצליח ארגון טרור עצמאי כמו חיזבאללה להתארגן מבחינה צבאית, לבנות בונקרים ,להתחמש וכו', איך הממשלה עמדה מנגד והתירה זאת, איך כל אותם הטילים ומשגרי הטילים הגיעו לבתי האזרחים? האם זה נעשה בהסכמת אותם אזרחים? איך ארגון טרור כמו חיזבאללה הוא חלק מהממשלה בלבנון? ואם יתברר שאכן הממשלה ידעה על פעילות החיזבאללה ולא רצתה או אפילו לא יכלה להפסיק פעילות זאת לפי דעתי עלינו לדרוש שיפטרו את הממשלה הנוכחית וימנו במקומה ממשלה חדשה, ממשלה איתה נוכל לדבר ולהגיע להישגים מדיניים כי לא מתאים לנו לדבר עם ממשלה התומכת בחיזבאללה או לחילופין לא מסוגלת להתנגד לו. 2. לדרוש להעמיד לדין את נסראללה וחבר מרעיו על פשעי מלחמה בבית הדין הבינלאומי בהאג וזה ממש ממש בקצרה, הייתי רוצה לפרט יותר פשוט אין לי ידע משפטי אתם חושבים שהדרישות שלי הגיוניות?

NorthernStar

New member
וסליחה,

אז באותה מידה להעמיד לדין בינלאומי את הדרג הצבאי והמדיני הישראלי על הרג אזרחים בלבנון.

בתי האזרחים הלבנונים עליהם צה"ל ירה

אלו בתים שמהם נורו טילים לעבר האוכלוסיה האזרחית בישראל, לפי החוק כשיורים עליך מכיוון מסוים אתה רשאי לירות לאותו כיוון בחזרה- מה שנקרא בשפה מקצועית הגנה עצמית ובכל זאת נהגנו לפנים משורת הדין והתראנו בהם לפני כן שיעזבו, למה הם נשארו שם, למה הממשלה הלבנונית לא טרחה לפנות אותם, ואולי הם כן ניסו לעזוב ולא איפשרו להם- נושא זה צריך להיחקר על ידי העולם חוץ מזה אם כבר מדברים על פליטים בשני הצדדים אז ללבנון היו כ-700,000 פליטים ולנו כמליון וחצי למה אני שלא החזקתי רקטות ומשגרים בבית שלי שלא הצבעתי בבחירות למפלגות טרוריסטיות -למה אני צריכה להירצח על ידי מישהו שאני לא מכירה ולא עשיתי לו דבר רע

איך זה קשור להודעה שלי?

אמרתי שאסור לשפוט אותם? חבל שאתם משנים נושא במקום לענות לי על מה ששאלתי זה בדיוק מה שביקשתי שיחקרו: למה החיזבאללה ירה מבתי אזרחים ולמה האזרחים הללו לא נזהרו לאחר שהתראנו בהם? הרי אנחנו נזהרנו ולנו החיזבאללה לא טרח להודיע לפני שירה

אולי

אולי החיזבללה נכנס אל בתי האזרחים בכוח? ואולי הוא הבטיח להם כסף, הרי הם חקלאים עניים,,,,

NorthernStar

New member
מיסאינפורמציה

ההרס בלבנון רב בהרבה וכך גם הרס החיים של התושבים. בישראל יקבלו אלה שבתיהם נפגעו פיצויים, ולא יישארו רעבים. בישראל אנשים לא ישנו ברחובות. לגבי ירי ממרכזי אוכלוסין ושימוש באזרחים כמגינים אנושיים: ישראל עושה את זה בקנה מידה גדול בהרבה, גם בפלסטין וגם במלחמה הזאת, שכן בסיסיה ממוקמים בלב ריכוזי האוכלוסיה. ישראל ירתה במתכוון לא רק על אזורי מגורים, אלא גם על שיירות פליטים, כבישים וגשרים.

לפני שדאגת להעמיד לדין את המלך אסה

על פישעי מלחמה, בשחדו את בן הדד מלך ארם היושב בדמשק, מאוצרות בית המגרש ``וישלח את שרי החילים...על כל ערי ישראל. ויך את עיון ואת דן..על כל כנרות, על כל ארץ נפתלי`` (מל``א טו) וכל עוד לא הועמד לדין על פשעי מלחמה, אין לבא בתלונה כאשר ההסטוריה באה בהפוכה...

משקיף25

New member
שתי שאלות קונטרה לעצומתך:

1. איך ייתכן שבמשך 18 שנה, מדינת ישראל ישבה בשטח של מדינה ריבונית אחרת (לבנון) תוך כדי שביית המוני לבנונים ומעצרם ללא משפט (עד כדי כך שבתגובה נחטפו שני ישראלים על מנת לשחרר אותם). 2. לגבי פשעי מלחמה, מדינת ישראל קטלה משפחות שלמות על חופי עזה לפני שנחטף לה חייל במדים. כמו כן מדינת ישראל הרגה כ-1000 אזרחים לבנונים מתוכם עשרות ילדים - האם זה לא ראוי להחקר בהאג? שלא תביני לא נכון, אני לא מחבב את נסראללה (בלשון המעטה) אבל יש דרגות ברוע... נסראללה הוא חיידקי שפעת שישראל חטפה כשהתעקשה לדחוף ראש רטוב החוצה מהחלון, בטענה שהיא יכולה להעלים את כל חיידקי השפעת מהמזרח התיכון (וגם ללמד אותם את השם של מהשמו פרץ) ותוך כדי גם רצחה 1000 אזרחים לבנונים (שהיו בטווח השפעת כמובן). את לא חושבת שאין כל כך פרופורציה בין ה"עצומה" שלך לבין מאזן ההרג והתוקפנות בין שני הצדדים? גם אם את עדיין חושבת שאת חיה במדינה דמוקרטית שוחרת שלום (ולא אינטרסים אמריקאים) - לפחות לכי על מבחן התוצאה - את יכולה פשוט לספור חטופים וגופות. זה יהיה קצת טפשי להגיע להאג ולגלות שלנתבע יש הרבה יותר עדים מדממים...

למעלה