הייתי רוצה לעשות מעין מילון - שימושון לפורום.

הייתי רוצה לעשות מעין מילון - שימושון לפורום.

כל שבוע אציג מחלה מסויימת ומי שרוצה יכול לרשום את דעותיו, הוראות שיפור, פורמולותת, שמנים וכו. וכמובן אזהרות . אשמח אם תתנו רעיונות למחלות או בעיות נוספות.. השבוע אני בוחרת בראומטיזם. איך היית מטפלים? ולמה בחרתם בשיטה זו?

הגדרה לראומטיזם:

תיאור קליני: שיגרון מאופיין בכאב ונוקשות של המפרקים והשרירים. שיגרון עשוי להצביע על אי - סדירויות נוספות כמו מחלת מפרקים כרונית, דלקת פרקים ודלקת חוליות קשחתית. שיגרון נפוץ בגיל מבוגר, וכאשר קורה לפתע אצל אנשים מעל גיל 65, הוא מסווג ככאבי שרירים רב - שגרוניים (PMR). הדבר גורם לכאבי ראש, כאב חד בצוואר ובכתפיים, ונוקשות. גורמים למחלה: ראומטיזם עשוי להופיע עקב הצטברות רעלנים בחללי המפרקים, נזק מרדיקלים חופשיים או שחיקה ובלאי של המפרקים. תזונה : יש להימנע מצריכת בשר אדום ואלכוהול. ממזון מתובל, תה, קפה, שוקולד ומוצרי חלב , מומלצת תזונה עתירת סיבים וצמחונית בבסיסה.

בגלל שאני רק שנה א' ....

אז אין לי הרבה ידע אז מה שאני כן יודעת .... לגבי התזונה, בהחלט להמנע מצריכת בשר ואלכוהול וגם המאכלים הסולניים. הייתי אולי מנסה לטפל עם שמנים כמו קמומיל, לבנדר , טיטרי, אגוז מוסקט....

ראומטיזם

מכיוון שהמחלה אוטואימיונית ופורצת אחרי סטרס אז צריך לטפל בהיבט הפיזי והנפשי נקוי רעלים פיזי ונפשי ע"י מיץ נוני לצרוך אומגה 3 כדי להתגבר על הגורם הדלקתי ולהוריד את רמתו (אומגה 6) מולטי ויטמין למלא חסרים של ויטמינים ומינרלים (בנוזל להגברת הספיגה) להימנע מאכילת קמח לבן, סוכר לבן, חלב ומוצריו, מלח ומאכלים סולניים: עגבניות, חצילים, תפו"א, פלפל ירוק כהה, להוסיף לתפריט אגוזי מלך עיסוי המפרקים עם תערובת שמנים מחממים (למשל קינמון) העיסוי יעשה ע"י המטופל.

למעלה