הייתי רוצה לשתף איתכם בשיחה

AlphaBeta

New member
הייתי רוצה לשתף איתכם בשיחה

שיחה שהייתה לי עם בן של פסיכולוג, זאת באמת הצורה הכי טובה שאני יכול לתאר את הבן אדם הזה. יצאתי די מעוצבן מהשיחה הזאת אז רציתי לשתף ולקבל קצת תגובות מכל העניין. בכל מקרה זה התחיל בזה שהוא שאל אותי "ממתי אני יודעתי שאני טרנס." העניינים התגלגלו משם. בקצרה, ספרתי לו שמאז גיל מאוד צעיר (4-5) הרגשתי שונה, בלה בלה בלה, והנה הקטע העוקב: הוא: נו כאן כל הקטע. המוח האנושי עובד בדרכים שאנחנו לא מכירים - לא אני ולא הפסיכולוגים הגדולים. אבל משהו שכן גילו זה שאפשר לעוות זכרונות ולמעשה להמציא זכרונות חדשים תחת מצבים מסויימים כאשר הזיכרון מושפע ממצב רוחו של האדם, לא רק ממה שהוא קלט או ראה. יש מיליוני בנים ובנות שמזהיים יותר עם דברים שמאופיינים לצד השני אך הם לא טרנסים, וזאת כיוון שהם מרגישים בטוחים מספיק בזהותם (לא המינית, אלא זהותם נקודה) כדי לא ליצור פרשנות לזכרונותיהם. הוא: אני לא מבקר שום דבר או מתשנא מעל אף אחד - להיפך, מדובר כאן בקהילה שלמה שיכולה לגרום לפריצת דרך בחקר המוח האנושי וכיצד הוא שומר זכרונות. אני: אז מה אתה מנסה להגיד? אפילו אם הזכרונות הם מוטעות, אין לי מושג על בסיס מה, איך זה משנה את ההרגשה שיש לי עכשיו, ושליוותה אותי במשך כל חיי? ואני לא ממש אוהב את היחס שלך לקהילה הטרנסית כשפני מעבדה לחקר המוח. הוא: זה מעניין... למה הרתע המיידי הזה מכל מה שיכול לתרום למדעי המוח? אני: לא הרתעה אני פשוט לא אוהב את היחס שלך אנחנו מדברים פה על בני אדם לא משהו אקזוטי שיכול להיות ניסוי מעניין. הוא: מדובר בפה בתופעה שבני אדם מסויימים מסתובבים איתה בחייהם היומיומיים שיכולה לעזור לפתור בעיות נפשיות חמורות אחרות. אני: אתה קולט מה אתה אומר? הוא: שמחקר התנדבותי של טרנסג'נדרים יכול להציל חיים? אני: טוב, אם זה כל מה שלדעתך זה טרנס, לא נראה לי שיש לי מה לדבר איתך יותר. הוא: אכן נראה שהקרע בין הקהילה המדעית לקהילת הטרנסים הוא עמוק מאד. אני: לא קשור, זה ברמה האישית כאן, לא קהילה לקהילה אין לך שום כבוד לבני אדם זאת הבעיה הוא: מה שום כבוד? אני רואה שאם היו מספיק מתנדבים היינו יכולים לקדם את המדע כמה מאות שנים. ומשם פשוט סיימתי את השיחה. אני די נעלבתי שהסיבה היחידה שהוא דיבר איתי זה בשביל התאוריות המדעיות שלו. איך אתם הייתם מגיבים?

ליטל ו

New member
טוב, נו.

קודם כל, אין לי כוח להכנס שוב לזה שאנחנו יודעים על עצמינו יותר משהפסיכולוגיה יודעת עלינו, באופן מהדהד. ובתוך הפסיכולוגיה יש מליון זרמים שונים, דעות שונות, תאוריות מתנגשות ושלל מלומדים שלא כולם בדיוק הדבר המבריק ביותר (אם כי חלק בהחלט כן). והוא אפילו לא פסיכולוג, הוא בסך הכל קרוב משפחה של מישהו שלמד כך וכך שנים באוניברסיטה. יופי לו. סתם אחד עם ידע חלקי ואגו גדול :) ואגב, אם זה עוזר בדרך כלשהי, אני בת של שני פסיכולוגים, עם עוד כל מני בני משפחה ושכאלה (אם כי רצוי לציין שידע בפסיכולוגיה אינו תורשתי ואינו מחלחל בין מוח למוח מעצם השימוש באותו סבון). היתה לי שיחה מעניינת (בעיני) עם פסיכולוגית בנושא זכרונות מגילאים צעירים. היא טענה שזכרונות של סיפור יכולים להיות מעוותים, אבל זיכרון חושי/תחושתי קרה באמת. ולמה הרתיעה? אולי כי הוא condescending prick? אין לי כבוד לאנשים שמנסים להשתמש בפסיכולוגיה ככלי לשליטה באחרים. פסיכולוגיה קיימת בשביל לעזור לאנשים להבין את עצמם יותר טוב, ואולי לטפל *בעצמם* בעזרת הפסיכולוג/ית. אם אתה לא מקשיב למה שבן אדם אומר לך על עצמו, אתה חרא פסיכולוג (או בן של חרא פסיכולוג). הרי כל דבר שמישהו עושה אפשר להפנות "נגדו" בעזרת כביכול פסיכולוגיה. "מעניין שחשוב לך כל כך להפריך את שאלה הטרנסקסואליות. אתה מרגיש צורך להרחיק את הנושא מעצמך דרך רציונליזציה מפני שקיים בך אלמנט שמתחבר לנושא, ואתה מנסה לשלוט בו כי הוא מפחיד אותך? אני לא מתנשאת, להיפך, אני חושבת שאתה מרתק! תוכל לשמש נושא מעניין למאמר בכתב העת הטרנסג'נדרי 'טרנספובים בהדחקה'". קל להגיד שאתה לא מתנשא. מה קשור "להציל חיים"? <<אכן נראה שהקרע בין הקהילה המדעית לקהילת הטרנסים הוא עמוק מאד>> <snort> אילו הוא היה מייצג את "הקהילה המדעית", זה היה כנראה נכון. לאור העובדה שהוא סתם אידיוט חסר רגישות וחסר השכלה מדעית, נראה לי שאנחנו יחסית בסדר :) אני אומרת - קודם כל, אל תיקח קשה. זה שמישהו אמר (ואולי לא מהכוונות הכי חביבות בעולם) לא נותן לו איזה כוח עליך, ולא אומר שמחר יפצחו במחקר. הוא מוזמן לשבת בסלון שלו ולהגיד. הוא מהאנשים שלא הייתי מבזבזת עליהם שיחה.

AlphaBeta

New member
לא לוקח יותר מדי קשה :)

תודה על התגובה. די הציק לי שהוא "פגע" בי ולא הצלחתי להעלות את המילים כידי להסביר לו למה הוא לא היה בסדר. את הצלחת להגיד את זה בצורה מאוד ברורה ומושלמת, ואני מאוד מודה לך על השתתפותך בנושא.

nnina

New member
כל הכבוד ...תשובה לענין !!!!../images/Emo127.gif

אהבתי את התשובה ואת רוח הדברים נהיינתי לקרוא תשובה חדה לשאלה קשה . ליטל - כל הכבוד.

Freeda

New member
זיכרון מעצבן

בילדותי סיפרתי פעם לחבר של אחי, שהיה סטודנט לרפואה, על מחלת השפעת שחוזרת אצלי כל החורף. תגובתו הייתה שיש איזו בלוטה שהיה מת להוציא לי ולבדוק. רק מתוך נימוס לא רצחתי אותו. מאז אני רגישה לציידי בלוטות, מכל קהילות המחקר. כל חוקר שמחקרו משיק לבני אדם צריך להיות קודם כל בן-אדם, רגיש ואמפתי. אבל מי בכלל שאל אותי לדעתי, הוא בס"ה רצה בלוטה קטנה .... חיוכים FREEDA

DarlingAdam

New member
אני יודע שאני היחיד,

אבל האמת, זה לא מרגיז אותי. מוח האדם, כל סוגי בני האדם, מרתק אותי קשות. לא שאני מתנדב לניסויי מעבדה, אבל, אני מבין את הרצון לדעת יותר.

אורי 0

New member
ואני הייתי אומר לו פשוט

"כדאי שתוציא את הפקק מהתחת, שיצא האויר". הזכויות על המכתם לא שלי...

nnina

New member
../images/Emo132.gif הייתי צוחקת ....

ראשית זה שהוא לא כל כך חכם זה לא אומר כלום על הקהילה המדעית . לא צריך להתעצבן על כל אחד שזורק את דעתו לאוויר . החברה "הנורמטיבית" מלאה בסטיגמות ובאנשים שלא מבינים כלום בעניין וברור שגם הקהילה המדעית . אבל תפקידנו כן לבאר את הבורות הקיימת ו"ללמד" אותם . סה"כ מה"נסיונות" האלו אנו דיי לומדים על עצמנו ויודעים להסביר לעצמנו התנהגויות מסוימות או טיפולים הורמונליים או אחרים ... כל המאמרים המלומדים שנורה גרינברג מחכימה אותנו בהם באו מתוך אותה קהילה מדעית ואחרי "נסיונות רבים " לא כדאי להרגיש שפני נסיון כי בכל תחום בקהילה המדעית פועלים על פי אותם קריטריונים. חבל שהקרע עים הקהילה המדעית עמוק ,צריכים המון סבלנות ואומץ ,אנו צריכים להסביר את עצמנו באופן רהוט וללא רגשי נחיתות ולכל אחד שלא מבין כלום בעניין להסביר ולכוון לצד שלנו.

למעלה