הייתי רוצה שתקראו

danny girl

New member
הייתי רוצה שתקראו ../images/Emo15.gif

(מהאתר של סלון מזל) נוער חופשי מסמים אומר לא לאל סם! "אל-סם" היא קבוצת הורים ואזרחים מודאגים שרוצים להציל את הנוער התמים מנגע הסמים ומציפורניהם של מפתי-הקטינים וסוחרי הגלולות. המציאות, כמובן, היא שהנוער לא פונה לסמים כי איזה סוחר סמים ניגש אליו בפינת הרחוב ומפתה אותו, אלא בגלל שאנחנו חיים במדינה שלא מציעה כלום חוץ משעמום שגרתי, שגרה משעממת וחיים קשים. הנוער לא מחפש להתמכר לסמים, אלא להתנסות, מתוך סקרנות שאופיינית לכל מי שחייו רק התחילו. בעולם שמקהה את החושים ושוחק את הרגישות שלנו עד זוב דם וייאוש, הנוער רוצה להפעיל את החושים במלוא-העצמה, לגרות את קצה האשליות, לחוש דברים חדשים, בלתי-צפויים, ריגושים בלתי ניתנים לשליטה: להרגיש חופש, אפילו בעומקו של תעתוע כימי. ב"אל-סם" יודעים שהסמים הם לא המחלה עצמה, אלא סימפטום בלבד של חברה בה הנוער כלוא בתוך צורת חיים שהוא שונא, אבל הם ממשיכים בשלהם: נלחמים בסימפטום בזמן ששורש מתחשל ומייצב את אחיזת המוות שלו בכל פן ופן בחיינו. האם באמת אפשר לצמצם את נגע הסמים ללא ניסיון לשנות את צורת החיים של הנוער הנמלט אליהם? כשהמציאות לא משאירה לנו הרבה תקווה, כששעות הפנאי שלנו מצטמצמות, כשהלחץ עלינו גובר וגובר עד שכמעט בלתי אפשרי ליהנות מבלי להשכיח בעצמנו באופן מוחלט ובעזרת כימיקלים את מצב החיים שלנו, כשהחינוך המתחסד, הדיכוי והלחץ הפסיכולוגי בונים בנפש שלנו מחסומים רגשיים עמוקים כל כך עד שניתן לפרוץ אותם רק בעזרת כמויות רעילות של אלכוהול, כשהדחף החולני לחדגוניות, מצויינות ותחרותיות מוביל אנשים למשקאות המשכרים ולעשן הסיגריות הרעיל בגיל צעיר כדי 'להתקבל', 'להצליח' מבחינה חברתית ו'לא להיות שונה'... כשכל זה קורה, האם מפליא אתכם שמאות אלפים מאתנו פונים לגירויים, לצבעוניות ולשחרור שבסמים? האם המציאות שלנו, זו שאגודת "אל-סם" איננה חושבת שיש לשנותה, משאירה לנו ברירה אחרת? מה שבאמת מפליא הוא שלא כל הנוער פונה לסמים כדי לשכוח את העובדה שאתם כולאים אותנו בתוך בתי ספר, בתי עסק ובתי אב עקרים. האם לא רואים ב"אל סם" את הקשר בין השימוש בסמים לטרטור היומיומי של המורים, שדוחסים לנו עובדות ותאריכים למוח בתקופה בחיינו בה מיליון דברים אחרים ממלאים את ראשנו, תקופה בה אנחנו עסוקים בלגלות את עצמנו, ואת העולם כולו? האם אין לשימוש בסמים קשר להתנהגות המבוגרים, שתכננו ושרטטו כבר את מהלך חיינו מהעריסה עד לקבר, בשבילנו ובמקומנו, ונמצאים במאמץ תמידי לכבות בנו כל נצוץ של תקווה לאורח חיים אחר? ומה עם הנזק הנפשי האדיר שגורם לנו המרוץ המטורף אחר ה"הצלחה", מרוץ בחסות הורים, מורים ובוסים - האם הוא לא מתקשר לשימוש בסמים? והדלות, הריקנות והשעמום שמאפיינים את זמן-הפנאי שלנו אחרי שהצרכנות ותרבות הצפייה הסבילה רוקנו אותנו מכל יצירתיות ודמיון - האם זה לא דוחף אנשים לנסות סמים? ועדיין מתעקשים "אל-סם" לדבר על פיזיולוגיה, על כימיה, על בריאות... מה אתכם, אתם עיוורים? אתם לא רואים שאת הנוער שבעצמכם חינכתם למזון פלסטיק קפוא ומהיר לא מעניינת הבריאות? הנוער שאתם שולחים לכיתות הלימוד ופלוגות הצבא זקוק נואשות להנאה, לכיף, לחופש, ואם הובהר לו שלא יצפה לזה מהחיים שאתם מאלצים אותו לחיות, הוא יחפש את זה בחומרים סינתטיים, ולעזאזל הבריאות. אילו הייתם מנסים להבין את הנוער במקום להביט בו מלמעלה בזלזול, הייתם אולי מבינים את הטעות שלכם. אגודת "אל-סם" לא מפסיקה לרגע להיות חלק מעולם המבוגרים שמדכא ומוחץ את הרוח שלנו. מה שהם מכנים "מרד נעורים" )דבר שלא היה קיים אילולא הייתה קיימת תרבות של דיכוי מצד המבוגרים( רק ילך ויגדל. האם באמת האמנתם שהשעשועונים ותוכניות ההיכרויות שאתם מביימים עבורנו בטלוויזיה יספיקו כדי להשכיח את כל הפחדים, ההתלבטויות ורגשי האשם שהחינוך השטחי והדל שלכם לא יכול לפתור? אז עכשיו, אחוזי המעשנים, השיכורים והמסוממים עונים לכם: לא! כל עוד לא תאפשרו לנו למצוא פתרון משלנו )לא יועצת בית הספר(, תרבות ההרס העצמי של ימי שישי ושל הפאבים תימשך. לא יעזרו וועדות ממשלתיות עם ח"כים זקנים בחליפות שלא יודעים כלום על הנוער וגם לא שוטרים וחוקרים שבמקום לחנך מעדיפים להעניש. ולא תעזור גם אגודת "אל-סם" עם הסיסמאות הפשטניות והמטופשות שלה. "סמים מסוכנים לחופש שלך" – והשוטרים לא? והחוקים לא? וצה"ל לא? ובתי הספר לא? "סמים מוחקים את הבנאדם"- והשוטרים לא? והחוקים לא? וצה"ל לא? ובתי הספר לא? אל תגידו גם "זה לא 'קול' להיות מסטול", תגידו פשוט שלא צריך להיות 'קול'. בכלל. חנכו לביטול תרבות הנוער הפגומה שמנציחה את מחנאות ה"מקובלים" וה"לא-מקובלים", מפני שזה לא חייב להיות ככה. כל עוד לא נשבור את חוקי המשחק של הדור שלכם, של המבוגרים, נמשיך להיות מדוכאים ומיואשים מצד אחד, ולכודים בחיפוש אחר הנאה רגעית )והרסנית( מצד שני. בוודאי שסמים הם לא פתרון. גם אנחנו חושבים ככה, אבל גם היחידה למלחמה בסמים היא לא פתרון. וגם הכלא לא. "אל-סם", כמו שאר החברה, מסתמכים על הפחדה ואיומים במקום לנסות לחפש פתרונות אמיתיים להקלה על החיים שלנו. זה יותר קל בשבילם. כמו שהחברה צריכה להבין ששוטרים סמויים, גזרי דין וקציני-מבחן הם לא פתרון, "אל סם" – שמשתפת פעולה בשמחה עם הדרך הזו – צריכה להבין שאפילו אם היא תמשיך להפחיד את הנוער עם תמונות של פרצופים מעוותים ומשפטים כמו "סמים מוחקים יחסים", או "סמים פוגעים בתפקוד המיני" – הנוער עדיין יפנה לסמים ואלכוהול, כי חינוך באמצעות הפחדה ואיומים הוא לא חינוך והוא לא יעיל, בייחוד בנושא הזה. אז אם אתם רוצים שהנוער יפסיק לפנות אל הסמים, העישון והאלכוהול, תרדו מאתנו קצת; תנו לנו מרחב, תנו לנו חופש. תפסיקו להלחיץ אותנו עם מבחנים, פקודות, טפסים וציפיות אינסופיות ותאפשרו לנו לנסות לקחת אחריות על החיים שלנו. איך אתם מצפים שהנוער יתנהג באחריות בנושא הסמים, השתייה והעישון אם אתם מחנכים אותנו מכיתה א' לציית לכם, למלא הוראות ופקודות, לא לחשוב בעצמנו ולהיות תמיד קשובים לסמכויות? אם אתם יוצרים אנשים צייתנים וכפופים, לא תראו בהם חוש-אחריות, מפני שאחריות באה יד ביד עם שליטה על החיים שלך, ונוער אחראי באמת יזרוק לפח את כל הפתרונות המזויפים: את הסמים, הסיגריות, האלכוהול, בית הספר, המשטרה, הצבא, הממשלה, הדת, הלאומיות, המדינה, ואת כל שאר הדברים שקיימים מאות שנים והצליחו עד כה רק להחמיר את המצב. אנחנו רוצים נוער חופשי באמת, נוער ערני העומד על המשמר כנגד אלו שבאים לגנוב ממנו את השנים היפות ביותר בחייו בשם כל מיני מוסדות שהוא לא חלק פעיל בהם ולמען כל מיני פרוייקטים שהוא לא לקח חלק בתכנונם. אולי נוער מהסוג הזה מפחיד את המבוגרים, את ההורים שלנו, ובגלל זה הם שולחים את "אל-סם" "להציל" אותנו מהשתעבדות לסמים כדי לשעבד אותנו ללימודים, לצבא ולעבודה. אז אנחנו אומרים לנוער: קחו את הסמים, את המחברות, את הסיגריות, את צו-הגיוס, את האלכוהול, את "ראש 1", ואת המדבקות של "אל-סם" ותשרפו את כולם! חופש לא מקבלים במתנה, לא משאילים ולא מבקשים, בשביל חופש נאבקים באלו ששולטים בנו. • * * מתוך כרוז של הבריגדה האנרכיסטית של הגליל העליון מאמצע שנות התשעים

danny girl

New member
רק רציתי לציין

למרות שזה נורא ארוך, זה בהחלט מעניין! זה שונה מכל מה ששמעתם עד היום על סמים- הגישה שונה לגמרי בהחלט שווה קריאה. אשמח לשמוע גם את דעתכםץ

ארוך מדי לטעמי...

אני לא אוהב לקרוא קטעים ארוכים מהמסך... חוצמזה, זה קטע על סמים, פה זה פורום חנונים. חנונים הם ילדים טובים, לא מעשנים סמים. ואפילו נניח וכן, הם כבר בטח יודעים כל מה שצריך לדעת על זה.

נו באמת

אני מסכימה עם מה שנאמר על נוער חופשי וכל זה אבל מה ההשתלחות ב"אל סם" דווקא? איזו תרומה כבר יש לעמותה הזאת למצב העגום של בני הנוער? אם קיימת השפעה כלשהי על אחוז המכורים לסמים הגיוני יותר שהיא תהיה שלילית, כי לא ייתכן שעמותה שמטרתה הפחתת כמות המכורים תגרום להעלאה. המ כן, ומשפטים כמו "סמים מוחקים יחסים" ו"סמים פוגעים בתפקוד המיני" זו לא הפחדה. הפחדה זה להגיד "השוטר יתפוס אותך", המשפטים הקודמים הם ממצאים, אלה אזהרות. במקום לתקוף גורמים בכך שהם פועלים לא נכון, עדיף להגיד תודה שיש בכלל מי שאכפת לו ופועל. ואולי ללכת ולנסות לעשות את זה יותר טוב. בואו נראה את מי שכתב את הכרוז הולך בעצמו ומנסה בפועל לשחרר את הנוער מסמים, ולא דרך תעמולה שקוראת לאחרים לעשות את זה. נגעתי רק בעניין של הסמים ולא באידאולוגיה.

זה תלוי איך זה ניראה

בטלויזיה מישהו שיגיד קוראים לי משה ואני אימפוטנט בגלל גראס.. אני בטוח שזה יחדור.. אפשר ממש לקחת את זה לכיוון הגרוטסק.. ולהראות זין בניתוח לאחר המוות ולהראות למה זה מביא לאימפונסיה ולעשות תראומה לציבור שיהיה לה קשר ישיר בין אימפוטנסיה וגראס..

כל עוד לא מגזימים עם זה

(ובמגזימים אני מתכוונת נותנים מידע שהוא פחות נכון מהאמת, או שנותנים מידע שגוי) אז זאת בסה"כ אזהרה. אנשים מחליטים מה לעשות איתה, ואם לקחת בחשבון רק את הסיכונים שבסמים או גם את היתרונות שבהם. אבל תמיד ראוי שקודם כל תהיה מודעות לסיכונים, זה עם כל דבר ככה. אם בנאדם מתלבט אם לחצות את הכביש או ללכת בדרך עקיפה, עדיף שהוא קודם יבין את הסיכונים בחציית כביש ובהליכה בדרך עקיפה, ורק אח"כ יחשוב על איזו דרך תהיה נעימה לו יותר. ואם הסיכון באמת חמור אז למה לא להחדיר אותו היטב? שיחדור! אם זה כביש ממש סואן ואומרים למישהו רק: "הא, אתה יודע, עוברות שם מכוניות וכאלה" הוא עלול לחשוב שהכביש מסוכן באותה מידה כמו סתם כביש בשטח עירוני ככה, והוא לא ישקול מספיק בכובד ראש את העניין. חוץ מזה בקשר לטראומה של הציבור, אני יודעת שמה שאני אומרת נשמע מוגזם אולי אבל מה עדיף: לראות את זה בטלויזיה או לחוות את זה על בשרך? אולי לראות את הנזקים מול העיניים שלך אצל מישהו שאתה מכיר? תמיד אנשים אח"כ אומרים שאחרי מה שהם עברו/ראו/וכו' הם בחיים לא יעיזו לעשות סמים, אז למה לא להקדים תרופה למכה. כלומר הקטע של ללמוד לקח, אבל בלי כל הקטע של לסבול וכו'

תכלס אני אישית חושב שעדיף..

..להראות להם את האיבר עצמו לאחר ניתוח, של גופה של מישהו אימפונט שנהג תחת השפעת סמים. לא בטלויזיה במציאות זה מספיק ניעור לכל החיים, הכי טוב ככה. אבל אני לא חושב שמשרד החינוך יאשר את הרעיון. אבל ככה זה גם המנסיון של אחרים גם על בשרך וזה מספיק כבד לקבל תארומה נגד זה או מחלת נפש.

פרובוקציוני מידי..

כמו עם הפרסומת של התאונה מלפני כמה שנים, והיא עוד לא הראתה איברים מגוף האדם שאמורים להיות בלתי- גלויים בפומבי.

גרוטסק זה השם השני שלי..

..אני לא סתם דיברתי על הזין, אם פרויד היה שומע את הרעיון הוא היה נידלק.. כי תכלס זה עובד. זה לא אמור לדבר לקהל זה אמור לחדור לראש ולהשאר שם..

משרד החינוך כבר אישר דברים

אני עד היום זוכרת תמונה של ריאות מלאות בזפת מנתיחה שלאחר המוות שהראו לנו בחטיבה בהרצאה אחת נגד עישון. הרבה פעמים כשאני רואה מישהו מעשן אני מנסה לדמיין איך הריאות שלו נראות, ובכלל, כשמדברים על ריאות זה מזכיר לי. אז נכון שזה לא מה שימנע ממני ומשאר האנשים שהיו בשכבה שלי לעשן (אם כי אני לא מעשנת), אבל זה כן חודר לראש כמו שאמרת, ואישרו את זה.

הא, רגע

רק עכשיו הבנתי שהתכוונת להצגת האיבר עצמו ולא בתמונה. נו, אז אם כבר אתה הולך על פרובוקטיביות, למה לא לקחת את כל הבי"ס ליום עיון באיזה מכון פתולוגי או איך שלא קוראים לזה ולתת להם לצפות לייב בנתיחת גופה של מישהו שמת ממנת יתר? D:

אין דבר יותר חמוד מתינוק בפורמלין

סתאם.. אבל כן.. אני אישית לא סתם מתמקד באיבר עצמו, כל ערס יגיד שאם ילך לו הזין או הבייצים הוא יתאבד. (למרות שאני חושב שדרוין יגיד לו תודה אם הוא יעשה את זה) ה"נזק" הפסיכולוגי הרבה יותר חמור מריאה. זה לא פתור משיעור ספורט זה להיות הבדיחה של כל הביהס

Blade2

New member
ואני חושב

שאם ילכו לו הביצים התאבדותו לא תוסיף במאום, הוא מחוץ למאגר הגנים האנושי בשלב הזה.

הדיון הראשוני היה על סמים באופן כלל

האם צריך לאפשר ליגליזציה של גראס? אם לא, לראות מוות ממנת יתר לא יעזור

אה

הבנתי שההתנגדות כלפי גראס היא כי זה נחשב לסם ש"פותח את הדלת" וכו'. הסברה חינוכית נגדו לא חייבת להיות מלווה באזכור הסיכונים הממשיים שיש בו. אפשר להראות את הסיכונים הממשיים (כמו מוות) של סמים קשים יותר ולהסביר את הקשר בין זה לבין גראס. נכון שהקשר לא ישיר, בדיוק כמו שלא כל מעשן טבק ימות או יהרוס לעצמו ~לחלוטין את הריאות או יקבל סרטן, אבל עישון סיגריות (אפילו אחת) בהחלט מכניס אותי לקבוצת הסיכון, ולכן זה מרתיע אותי. שים לב שלא אמרתי שאני תומכת בשיטה שPFM הציע. לדעתי האמת כמו שהיא היא מפחידה מספיק, בלי הדרמה, ובתור בת עשרה הייתי מעדיפה שיתנו לי את המידע הנכון והמלא במקום לעשות עליי משחקים פסיכולוגיים מטומטמים (כלומר שמציגים את הסיכונים כאילו הם גדולים יותר ממה שהם באמת) כאילו אני ילדה בת 3. להפחיד כן, לעשות מניפולציות/לתת מידע שגוי לא

תגובה ..

אין ספק שאחד הגורמים הוא השאיפה המוחלטת לשלמות בחברה, ההליכה עם העדר בעיניים עצומות וכו'. אני לא חושבת שצריך להתנגד התנגדות מוחלטת לכל האגודות, להפך, אם מבקרים אותן אז הביקורת מטרתה להראות להם שלאו דווקא מה שהם חושבים הוא הגורם העיקרי לסמים, אלא שיש עוד גורמים שהם לא נתנו דעתם עליהם. בכל אופן, אני לא מסכימה עם כל הטקסט הזה, בחברה שלנו צריך חוקים, ובמקומות מסוימים צריך גם לדכא חופש-יתר, כי אז תהיה אנרכיה, אז אני חושבת שאני מוכנה לסבול שהצבא והמשטרה יטלו ממני את חופש בנסיבות מסוימות.

the last anigma

New member
כן ולא..

אני מאוד מסכימה עם חלקים בקטע שדיברו על החינוך לאחריות ולקיחת החלטות בעולם שבו כל הזמן אומרים לנו מה לעשות... בעייתי משהו... אבל הנה החלק של הלא - שיציעו הצעות למשהו יותר טוב! רק לקטול את המצב הקיים לא עוזר לאף אחד.. אז חרא לנו... וופטידו! מה עושים עם זה?! אז הם אומרים: "תפסיקו להלחיץ אותנו עם מבחנים, פקודות, טפסים וציפיות אינסופיות ותאפשרו לנו לנסות לקחת אחריות על החיים שלנו." או "קחו את הסמים, את המחברות, את הסיגריות, את צו-הגיוס, את האלכוהול, את "ראש 1", ואת המדבקות של "אל-סם" ותשרפו את כולם!" איפה נהיה בלי מסגרת?! מה יקרה לעם שלנו בלי צבא?! מה שהם מתארים בתור אידיליה מאוד מאוד בעייתי..

juggernaut

New member
קצת מפגר.

קל מאוד להאשים את המערכת בבעיות. מה עם פיתרונות? יש לבני הנוער שכתבו אתזה פיתרון אחר? להתחמק משירות צבאי לא יעזור כלום. אני לאמתחרט על שומדבר שעשיתי במשך ה19 שנים האחרונות. כל דבר שמערכת הערכים של ה"מבוגרים" עשתה לי - שינתה אותי לטובה. אני מאמין שלהורים שלי יש ה-ר-ב-ה יותר ניסיון ממני ולכן אני ברוב הפעמים אקשיב להם ואעשה כדיברתם אלא אם אדע שאני צודק מעל כל צל של ספק. וחוצמזה נורא לא אהבתי את זה שהכתבה נכנסת חזק באל סם. לא חושב שזה אשמתם בכלל... והבני נוער הנ"ל מזכירים כל משפט שני את המילה "חופש", כאילו הם בכלל יודעים מה זה. אני מניח שבעולם כמו שלנו אין ממש חופש. תמיד תהיה אחריות לכל אדם...וקריירה או עתיד שהוא יצטרך לדאוג לגביו. מה לעשות... "רוצה חופש? וותר על כל זה. חייה כאשר הרכוש היחיד שלך הוא חייך. רק כך תזכה לחוש את עוצמת החופש האמיתי" (Mayamoto musahi, The book of five rings, the sign of Wind,)

למעלה