הייתי שם!!!

שירה ח1

New member
הייתי שם!!!

בוגרת בית השנטי המוכרת /שירה ח1 כדי להמשיך לשחות.....מידי פעם צריך להרים את הראש מתוך המים לקחת אוויר כדי להמשיך.... כדי להפריד קטטה המונית.....צריך להגיע לגורם המפעיל אותו לנטרל...ואז לאט לאט ההמולה תתפזר, כדי להתרפא אחרי פציעת תאונה....יש גם צורך בשיקום, בית השנטי.... אני לא חושבת שהמטרה הראשונית הייתה להבטיח עולם וורוד... אני יודעת היום שהמקום מהווה עצירה מהמערבולת ואחיזה אפילו לכמה דקות מהזרם השוטף! הגעתי לבית אחרי שברחתי וגרתי ברחוב... ביום הראשון שהתקבלתי ראיתי סביב את אותם העיניים שרק מבקשות שקט! זה לא מקום עם אינטרס לפסיכולוגים , זה לא מקום שבו מבטיחים לך שתיגמל מסמים,שתיגמל מהסיוטים,המקום לא מבטיח לך שיהיה טוב, אבל!!! החדרת האמון שקיימת הזכות בלבחור! שקיימת גם מציאות אחרת! האספות בגג...עם האמא מריומה...שכולנו יושבים סביב... היכולת לשתף בסיוטים שעברנו...להתאחד מתוך הכאב... חשבתי שבחיים לא אוכל למצוא את הכוח לבטא! בית השנטי נותן הזדמנות לצעוק ...נותן הקשבה...לא את הפיתרון...אלא את החדרת המודעות לתוך הראש שכל כך סובל מהרצון להפסיק לחיות!!! המדריכים שעם היד על הדופק ... בלי שתשים לב...לא נכנסים לך לתחום הפרטי...אך מביטים הם בקפידה מהצד,כדי לראות שאתה יודע שאכפת למשהו!!! אני יכולה לומר שערב אחד זה קרה!!! היה בחור בשם אשרף בחור מקסים שהחליט ביחד עם מריומה והצוות הטיפולי לתת מודעות לסמים, לא חושבת שהייתי פונה לעזרה ...כי הסם בתקופה ההיא היה ה"חבר הטוב" שהעלים את הסיוטים...ישבנו שם כמה בנים ובנות סביב השולחן בגג...ואשרף הסביר ...לא רציתי להקשיב קוממם אותי והכעיס מבפנים הרגשתי שלא מבינים שזה נותן לי "שקט". והיכולת הסובלנית...וההבנה שאף אחד לא שופט אותך...המיסה את השנאה הפנימית... לא אומר לכם שזה היה קל!!! אבל כן אומר שהיום אני נקייה כבר (באוגוסט יהיה 4 וחצי שנים ) את האפשרות להבין נתנו לנו דרך ..האוזניים שלא רצו לשמוע...הלב שסירב להיפתח...והכעסים וההתפרצויות... אני חושבת שאם בית השנטי לא היה קיים שם בתור "שק האיגרוף"... הייתי מגיעה להסתבך עם החוק.... הדרך העדינה והיכולת להתמיד כדי להגיע ללב.... אני שבאתי מהרחוב.... שברחתי מהאלימות של אבא...מהכאב של השקר בחיי.... זוכרת עד היום... מריומה בדרכה המיוחדת...האמא המקסימה...לקחה את הבנות ליום טיפוח...בנות שלא מבינות ולא זכו להעריך את עצמן..עשו לנו צבע בשיער....ומריומה הראתה לנו שגם שקיימת צלקת אפשר להפוך אותה לקעקוע יפיפה... המשרד של דפנה....לשבת ולשתוק...אין צורך לספר...רק לשמוע ממנה עד כמה את מיוחדת...כל יום כל שעה...להעיר אותך מהכאב ולומר לך...אין עולם וורוד...אבל קיימים צבעים!!! היה לנו אנשים שלמדו משחק שהגיעו לבית כדי ללמד אותנו משחק...היום אני יודעת למה...התשובה היא ...שלגלם בצורה מזדהה דמות אחרת....זה חלק מהאמונה שקיים כוח לשנות! המסא'ז –ביום הראשון שהגיע צוות שלומד רפואה אלטרנטיבית לעשות לנו מסא'ז לא הבנתי למה לא כל הילדים בבית רשומים...היום אני יודעת!!! צפו מהצד כדי לדעת מי מוכן לשלב הבא...מי מאיתנו כבר בשלב שנותן לגעת...שמסכים לתת לעצמו להירגע ולהתרפא! החוגים שחייבו אותנו לעשות...לצייר?! אני זוכרת שרק אחרי 4 או 5 מפגשים שהתמידו להכריח אותנו לרדת אליהם... אני זוכרת שהקרח נשבר ...וכן , ישבנו שם בחורים בחורות גזעים שונים דתות שונות...וציירנו....העלנו קווים עיגולים צבעים... במקום שהחיים הביסו אותנו ונתנו לנו רצון להיכבות !!! האהבה העצומה והחום חדר ללב...חדר לכאב...והובסנו.... כדי לדעת שיש מקום לרפא ....צריך לדעת אם כואב...כי שלא קיים תחושה...המקום מת!!! היום אני בת 26 יש לי בלוג כאן (שירה ח1- "לספר בגלוי את שנעשה בסתר") אני כותבת את שעברתי...אבל עדין לא הגעתי לספר ...שבית השנטי היה עבורי המקום היחיד בחיי ...שעצרתי בו ...כדי להרים את הראש מתחת למים ולנשום!!! היום אני מחוץ לבית כבר 6 שנים... נקייה מהסמים...והצלחתי לסיים לימודים של הנהלת חשבונות...וכן אני עוסקת בביקור כספים...אני שירה יכולה לומר בקול שהיום אני מסכימה לעצמי לפרוץ! ויודעת להעריך את האני הפנימי.... ומבינה שכאשר אתה שם בבית אתה לא רואה את ההצלחה בריפוי...לי זה לקח שנתיים ויותר להפסיק עם הסם..ולרצות את הדרך האחרת...הייתי בבית השנטי שנה וחצי...שהעניקו לי את היכולת לדעת שביכולתי להדליק מחדש את המתג ההוא שהחיים כביכול כיבוי לי!!! אז בית השנטי ומריומה לא ישכחו מליבי ואם הייתי יכולה לספר יותר הייתי עושה זאת בשמחה ...כי לא פעם מריומה אמרה ...יום יבוא ותביני...היא לא לחצה ...אבל מכאן אני רוצה לומר שלא יספיקו המילים...כדי להביע את התודה על הענקת הקרן אור של החיים...בתקווה שיבוא היום ואותם הילדים יבינו.... העבודה בבית השנטי עימכם אולי לא מראה תוצאות מיידיות ! אבל כדי לטעום מהפרי ...צריך לדעת לשתול ולחכות!!! תם ולא נשלם....שירה

תודה

שירה ריגשת אותי במילים שלך, האמת והכאב יוצאים בין השורות אבל איתם גם התקווה והאמונה בעצמך. כיף לגלות איך יצאת לעולם ומיממשת את עצמך. הכתיבה שלך נוגעת ומקרבת. אשמח לקרוא עוד מהדברים שלך הדר מנהל פורום בית השנטי

שירה ח1

New member
הדר היקר

אני יודעת היום להבין את המקום בו הייתי את המקום בו אלפיי ילדים עדין שם...חשוב לחזור לאותו המקום כדי להעניק תמיכה הבנה והזדהות כי אני מאמינה שכל ילד שיצא מהבית יכול להעניק כוחות לאותם נשמות שעדין שם! אני בקשר עם בנות שהיו איתי ובטח תשמח לשמוע שגם הן התקדמו! זה חשוב ואם יהיה בבית מפגש הכרות "הפירות השנבתם...-בוגרים שיצאו" עם אותם הילדים שעדיו בבית ...אני חושבת שיש לנו הבוגרים הרבה במשותף...דרך ההבנה שבאותו מקום שהם נמצאים היינו,והיכולת להראות שאכן אמא מריומה צדקה ....צמחנו! אני חושבת שזה מאוד חשוב! אני מקווה לשמוע עוד על הבית ובהזדמנו הראשונה שאוכל אני הבטחתי גם לתרום ברגע שאסיים לחסוך את התרומה אני יעבר אותה! מאמינה עדין במטרות וביעד בחיים ! אך לא שוכחת לעולם....לכבד את הדרך! (יש לי כאן בלוג שירה ח1 ...אם תרצה לקרוא...) ותודיע לי אם אתם עושים איזה שהוא כינוס לטובת ההכרות ואם אתה חושב שיש לי מה לתרום מהנסיון....אני אחכה לשמוע, בתודה מהלב שירה

בוגרי בית השנטי

אנו נמצאים כאן תמיד והדלת תמיד תהיה פתוחה עבור כל אדם. חשוב לשמוע מבוגרים שהיו כאן, ואם תרצי תרומתך יכולה להיות רבה כדוגמה אישית, ויש הרבה מה ללמוד. תוכלי לקבוע עם מריומה ואלי להיות חונכת או כל התנדבות אחרת. ושלחי לי לינק לבלוג שלך הדר

בוגרת בית השנטי היקרה

שירה היקרה, חזרתי לפני זמן מה מהשטח שבו נבנה שנטי במדבר, כפר לנוער במצוקה שממשיך את דרך בית השנטי בת"א. יש רגעים בחיים שאתה כבר עייף, יושב אחרי יום עבודה מפרך ופתאום מקריאים לך את המסמך האנושי שחודר לך ישר למרכז הלב ונותן לך כוח שהוא לא ישואר ואז אתה יודע שכל רגע שבחרת בחיים לעשות את מה שאתה עושה, הוא זכות. בעיני לראות את התהליך שעברת הוא תעודה אנושית לאנשים שבוחרים בחיים אני מודה לך שירה מעימקי נשמתי על הפתיחות ועל הכתיבה העוצמתית והמרגשת שלך שנותנת כח להמשיך. אני מבקשת ממך אישור להקריא לילדי בית השנטי את שכתבת בקבלת שבת כדי לתת להם כוח ודוגמא. מודה לך ומאוד מעריכה באהבה מריומה

שירה ח1

New member
מריומה אמא יקרה!!!

אני מתרגשת לרשום לך אני אוהבת אותך מכול הלב , אני רואה זכות גדולה לשתף וכמו שלימדת אותנו אז בשיחות איתך בגג באותה התקופה ...שכדי ללמוד לפתוח את הלב צריך להעניק ולקבל! אני מסכימה לחשוף את פרטיי ואת כל הרשימות שלי כאן באתר ואת הסיפור האישי שלי כדוגמה לנוער שנמצא בבית, אני רק רוצה לומר לך שהיום יש לי מבט מחייך בעיניים ולא כבוי וכואב! וזה בזכות השתיל ששתלת בליבי!מריומה צדקת!!! הוא אכן גדל! והיום אני עומדת על הרגליים יציבה , נקיה מהסמים!והכי חשוב נקיה מכעסים פנימיים! אני מבקשת מכול הלב לתמוך ריגשית בנוער ולהראות להם ...שבית השנטי לא נשכח מהלב והכוחות לנצח בקשיים בחיים חודרים עמוק ובשלב שאין אף אחד יש את הכלים שהענקתם לאורך כל המסע ! ההצלחה שלי בחיי היום יום וההתמודדות מול האתגרים של החיים....היא הרבה בזכות השהייה בבית והלמידה ! תודה מכול הלב על הזכות לשתף את המשפחה...משפחת בית השנטי! באהבה עצומה ..הבת שלא שוכחת את האופטימיות שהחדרת לליבה!

Artanis

New member
שירה יקרה

אני מעולם לא הייתי בבית השנטי, מעולם לא הכרתי אותך או את אמא מריומה... אני יכולה רק לומר לך שהמילים שלך חדרו כל מחסום אפשרי ואפשרת לי להבין...איזה פרח צמח מהזרע שנשתל... יישר כח לשניכן...ולכל בית השנטי שקטונתי מלהבין באמת. תודה לך. אני אקפוץ לבלוג שלך ברשותך לקרוא עוד קצת....

שירה ח1

New member
תודה יקירה

הבלוג שכתבתי ימחיש לך עד כמה בית השנטי נחוץ לקיום. עוד על הבית ופעילותיו ניתן לראות באתר בית השנטי... בימים אלו כולנו מתגייסים לתרומות עבור החלום והמטרה שהוצבה למריומה מאז היותה ילדה הסיוע לילדים כמוני אני ממליצה בבלוג שלי גם לקרוא על חייה של מריומה ולהבין יותר מהיכן הכוחות לסייע תודה לך ולכול הקוראים בבלוג שלי שיוצרים קשר ופותחים את הלב ונתרמים לזכות לתרום אומנם בגשמיות אך למטרה רוחנית! באהבה וחום שירה

שירה היקרה!

אני קוראת את המאמרים שלך בבלוג באופן קבוע, עד לפני חודש בית השנטי היה בתודעתי עוד מקום ששמעתי עליו . היכולת שלך לחרוט בלב את המילים! לשתק , צפיתי בבלוג T.V כששידרת את התוכנית : "לספר בגלוי את שנעשה בסתר" . היצירות שלך, והבקשה לתמוך בכדי שעוד ינצלו כמוך. נגעה בכולנו , מקווים שקיבלת את התגובות בתיבת הדואר האלקטרוני שהשארת שם , ותודה מעומק הלב על התוכנית שהעלת, ועל שפקחת לי ולחבריי את העיניים אני בהזדמנות זאת רוצה לברך את הגברת מריומה , אומנם אנחנו לא מכירות אבל מספיק לשמוע אך שירה מדברת בכדי להבין את מלאכתך! יישר כח ונשמח לסייע, על העצומה של הבית חתמנו כבר אחרי השידור, נותר רק לאחל שתראו הצלחה בכל מעשי ידכם , בברכת הצלחה,

TG GIRL

New member
כתבת מקסים :]

וגם אני הייתי שם :] מקום מדהים, היה קצת קשה להיפרד :] כשזה עוד היה בנווה צדק :]

שירה ח1

New member
תודה מאמוש!

אני חייבת להודות שכואב לי בימים אלו אני משתדלת לסייע בגיוס כספים , אני מתפללת לאלוהים שאנשים יבינו התרומה היא בסה"כ 100 ש"ח , כדי שהמקום המדהים הזה ימשיך בעשית המצווה ! אני מגייסת עוד נערות ונערים שיצאו מהבית לחיים, כדי שנעביר מסר , וגם את מאמי אם המקום חשוב לכם תכנסו לאתר,תחתמו על העצומה! זה מציל חיים, באהבה שירה

TG GIRL

New member
ברור שאחתום שירה :]

כ"כ כייף לראות שאת מנסה לעזור ולהפיץ את העצומה. וכ"כ התרגשתי לראות בסירטון אנשים איתם חייתי במקום המדהים הזה :]

למעלה