הייתכן שאני חוזרת לגהנום?

לקשמי

New member
הייתכן שאני חוזרת לגהנום?

אז לפני כ-5 שנים כמעט, עזבתי גהנום שקוראים לו הבית של ההורים שלי. אחרי שלא יכולתי לשרוד שם עוד יום אחד נוסף של התעללות רגשית מצד האישה שקוראים לה משום מה אמא. כמעט 5 שנים שרדתי ולמרות שעברתי מקומות עבודה וכו' לא היו לי בעיות כלכליות והצלחתי לשרוד. עכשיו, דיברתי עם המתווך של הדירה שבה אני גרה עכשיו. הוא אמר לי שהצ'ק שלי חזר. היו לי מלא תשלומים שלא יכולתי לעמוד בהם. תשלומים של ארנונה וחשמל שהצטברו והצטברו ושילמתי בבת אחת הכל, למעשה לא ממש שילמתי אלא נתתי צ'קים ללא כיסוי. אני מאשימה את עצמי שבדרך גם שילמתי על כל מיני מותרות אחרות, למרות שלא ידעתי איך אעמוד בהם מבחינה כלכלית, בכל זאת נתתי תשלומים. הכוונה לפעילויות במרכז ליוגה. אפילו שם, במרכז תמיד צעקו עליי שאני נרשמת כל כך הרבה לקורסים וכו', אמרו לי "תחסכי את הכסף", אבל אני לא הקשבתי ונרשמתי בכל זאת. וכן, אני יודעת שהאשמות עצמיות לא יועילו כאן. אין לי מה לעשות כל כך לגבי הצ'ק שחזר. המשכורת נכנסת לי רק ב-10 לחודש ועד אז יש לי עוד תשלומים, עוד שכר דירה שהצ'ק שלו בטח יחזור גם כן. כנראה שהולך לקרות הדבר שהכי פחדתי ממנו: אין לי מאיפה לשלם שכר דירה ואצטרך לחזור לגהנום. או לגור ברחוב. לא יודעת מה עדיף. ישנה גם האפשרות להצטרף כצוות במרכז ליוגה ולחיות שם. כשחיים שם כצוות זה לא כרוך בתשלום. אבל לא רציתי להגיע למצב שאלך לשם רק בגלל שאין לי ממה לחיות. רציתי שזה יהיה רק למען התרגול הרוחני. אני לא יודעת, אני ממש לחוצה עכשיו וגם בוכה. אולי יש פתרון אחר שעוד לא חשבתי עליו. אולי אצליח יותר מאוחר להרגע ולחשוב על פתרון אחר.

לקשמי

New member
לא מזמן כתבתי כאן...

שהכל קורה לטובה. ואולי גם המקרה הזה, למרות שהוא נראה חסר מוצא, אולי גם זה קורה לטובה. ברור לי שזה שיעור. אבל אני גם לא יכולה להחזיר את הגלגל לאחור. תשלומים ששילמתי, כספים שבזבזתי, אני לא יכולה להחזיר. הייתי יכולה שלא לשלם חשמל, ארנונה וכו' ומצידי שינתקו לי את החשמל וכו', העיקר לא לחזור להורים, עדיף לחיות בלי חשמל מאשר לחיות בגהנום, הבעיה היא שהחשבון חשמל משותף לי ולעוד שתי דיירות שגרות בסמוך אליי. מדובר בדירת חדר שהיתה פעם חלק מדירה אחת ולכן החשבון חשמל הוא משותף. אני לא יכולה לא לשלם ולגרום גם להן שינתקו להן את החשמל. כנראה שהמוצא היחיד הוא לעזוב את הדירה, השאלה היא רק לאן?

חייםלוי

Member
מנהל
שלום, למרות ששאת לא כל כך רוצה

הייתי מציע להצטרף לצוות כך שתוכלי לגור בחינם. לפחות לתקופה מוגבלת. את חשבון החשמל תשלמי כשיהיה לך.

sh53

New member
../images/Emo45.gif אכן אפשרות

ואפשרות נוספת - לקחת עבודה נוספת. נכון שזה קשה לעבוד 2 משמרות ואולי גם 3 משמרות, אבל לפעמים אין ברירה. חייך לא יהיו חיים לתקופה מסויימת (מקווה שזה יהיה קצר ביותר), אך אולי ככה תסיימי את נושא החובות כמה שיותר מהר, ואולי זה ישאיר לך זכרון לא כל כך נעים של עבודה מטורפת סביב השעון ולכן בפעם הבאה שתיתני שיק תכלכלי את צעדייך - אם את זקוקה לזה, יכולה לעמוד בזה או שעדיף לוותר ולהשאיר את הכסף אצלך ליום המחר.

לקשמי

New member
תודה על העצות

אני אכן חושבת לקחת עבודה נוספת לפחות עד שיכוסו החובות. לגבי להצטרף כצוות במרכז, חשבתי לעשות את זה לתקופה מסויימת, השאלה היא איך בצורה כזאת אצבור כסף כדי לשלם את החובות? להיות שם צוות זה אומר להיות שם 24 שעות ביממה ובצורה כזאת לא תהיה לי אפשרות להרוויח כסף ממקור כלשהו.

חייםלוי

Member
מנהל
אם ככה אז עדיף לחפש עבודה נוספת

שווה לעבוד קשה מאוד תקופה קצרה ולסיים עם החובות.

לקשמי

New member
מדובר בדירת חדר

שמתאימה לאדם אחד בלבד. בגלל גודל הדירה סירבתי גם להכניס חיות מחמד שהציעו לי לאמץ. אז על דייר נוסף אין מה לדבר.

לקשמי

New member
ממי?

הבנק שאני נמצאת בו עכשיו זה בנק חדש שרק עכשיו פתחתי בו חשבון (וכבר הספיק לחזור לי צ'ק...) ובטח לא יתנו לי משם הלוואה כשאני במינוס. גם בעבודה אני לא חושבת שאני עובדת מספיק זמן כדי לבקש הלוואה. (3 חודשים).

קודם כל, לנסות לא יזיק.

הבנקים נמצאים בנסיונות נואשים להשיג לקוחות...ואם יש לך עבודה קבועה זה יכול להיות ערבון. קל זה לא יהיה...אבל זה יכול להועיל, אם בנוסף תעבדי בעבודה נוספת.על איזה סכומים מדובר בערך?

לקשמי

New member
אולי את צודקת

אבל הצ'ק שחזר לי הוא בסך 1,250 ש"ח בערך וצריך לרדת לי עוד צ'ק בסכום הזה על השכ"ד של החודש הבא. בנוסף לכך, חשבון החשמל שהוא ארבע מאות ומשהו ש"ח ובעוד שבועיים חשבון חשמל נוסף + ארנונה בסכום של שמונה מאות ומשהו ש"ח. אם הבנק יסכים לתת לי הלוואה כזאת אז כנראה שיש לי יותר מזל משכל.

לקשמי

גשי לבנק עם רשימה מסודרת של הוצאות צפויות והכנסות צפויות. בקשי הלוואת ביניים לעבור תקופה קשה - כשבתקופה הזו את משלמת את החובות שלך וחוסכת מכל מקום אפשרי. אם הם רואים שיש לך הכנסה קבועה ורצון טוב לחסל חובות, ילכו לקראתך.

למעלה