הייתכן?

Bardug0

New member
הייתכן?

היי חברים. אני מחפש פורום שאולי יעזרו לי למצוא בו תשובה לבעייה הבאה, מקווה שכאן זה מקום טוב. אני מנגן בהרכב ג'אז, בכל מיני חלטורות מפעם לפעם. האם נכון הדבר שאקו"ם רשאית לקחת ממני/מבעל המקום שבו אני מופיע, תמלוגים על עצם ההופעה, על אף שאיני חבר באקו"ם והקטעים לא רק שאינם מעוגנים בזכויות יוצרים (קטעי ג'אז ישנים, ממש כמו מוזיקה קלאסית) וכמובן גם אינם קטעים ישראלים. ובלי קשר כיצד ייתכן שאם אני אומן שאינו חתום באקו"ם, הם עדיין רשאים לקחת תמלוגים על קטעים שאני בעצמי כותב ואני בעצמי מחליט איך לפרסם אותם ואיפה? איך בדיוק באה לידי ביטוי הטענה שהם "מגנים על הזכויות שלי" אם מה שקורה בפועל הוא בדיוק ההיפך? תודה לעונים.

ttg

New member
הם לא זכאים.

רק אם אתה נותן להן את הזכות לייצג אותך לגבי היצירה שלך אז הם זכאים. ה"בעיה" עם אקו"ם היא שהדבר בד"כ נכון לגבי השמעות. הדין וחשבון לגבי השמעות ברדיו לדוגמא ניתן לאקו"ם (כאשר יש הסכם). ואז הם מקבלים סכו"ם גלובלי שאצל אומנים קטנים קשה לדעת מה בדיוק מהסכום הזה שייך לאמן. ואתה בעצמך אני בספק אם תוכל לפקח על כל מקום שישמיע את היצירה ובאיזה שעה... אבל לנגן בפאב או להשמיע יצירה שלך אף אחד לא יגבה תמלוגים על חשבון הגב שלך.

Bardug0

New member
זה גם מה שאני ידעתי עד כה..

ומן הסתם גם נשמע הכי הגיוני. אז כנראה שמה שאמרו לי כל מיני מקורות זו הנפצה... מן הסתם לא הגיוני שאם זה לא מעוגן בהסכם הם יכולים לקחת תמלוגים. תודה על התשובה.

למעלה