הייתם עוזבים עבודה שפוגעת לכם בבריאות?

הייתם עוזבים עבודה שפוגעת לכם בבריאות?

אני בדילמות קשות מאוד לגבי מקום העבודה שלי.
בעיות הבריאות החלו ממתי שהתחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי שלי.
כבר תקופה ארוכה שיש לי כאבים בצוואר ובכתף אין לי מושג ממה זה יכול להיות.
אולי ממיזוג קר שמפעילים פה, כיסא לא תקין, עומס של שיחות טלפון, סביבת עבודה לא טובה לא יודעת.
אבל ממתי שהתחלתי לעבוד באותו מקום הבעיה הזאת תמיד הייתה, כל כך קשה לי לתפקד בעבודה כי לפעמים זה כאבי תופת!
גם בבית הכאבים קיימים ולפעמים גם כן קשה לי לתפקד.
יש לציין שהבעיות האלו לא היו קיימות במקום העבודה הקודם שלי, אני בחורה צעירה בת 24
אני בטוחה במאה אחוז שזה קורה בגלל סביבת העבודה שלי בגלל שיש עוד 2 בחורות שסובלות מאותם בעיות רפואיות.
אני מפסידה המון כסף על הטיפול בבעיה הזאת, כדורים, פיזיותרפיה, אורטופד, לא מזמן קניתי כדורים ב-50 שקל בגלל הכאבים האלו.
הייתי בשבוע שלם בחופשת מחלה ואני מפסידה מזה כסף.
אני פוחדת לעזוב מכיוון שיש לי כרגע המון הוצאות, מפחדת שאני לא יצליח למצוא משהו אחר.
השאלה שלי האם הייתם עוזבים עבודה שאתם יודעים במאה אחוז שהיא פוגעת לכם בבריאות?..
ומה עם הפרנסה הייתם חוששים כמוני לעזוב ושחלילה לא תיהיה פרנסה מספר חודשים?
אשמח לתשובה

Peace and Love3

New member
כן, לעזוב

אם את יכולה לספוג עוד קצת את כמובן יכולה לחפש עבודה בזמן שאת שם.

אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג מלמצוא עבודה אחרת, לפחות אם את גרה במרכז, ומדובר בעבודה ממוצעת של גיל 24 ולא משהו שדורש הכשרה מיוחדת. כלומר, גם לא מקבלים איזה משכורת גבוהה במיוחד.
תוכלי למצוא איזה עבודה זמנית, יש המון עבודות שישמחו לקבל אותך מהיום למחר, אולי לא באותו תחום, ואולי יהיו לזה כמה חסרונות. אבל זה לפחות לא יגרום לך לכאבי תופת.
אחרי שתמצאי את העבודה הזמנית, תוכלי להתפנות ללמצוא עבודה קבועה שמתאימה לך יותר.

תודה רבה על התגובה..

סורי שאני מגיבה אחרי מלא זמן...
פשוט הייתי בעוד חופשת מחלה של שבוע בגלל הנושא הזה.
אני בהחלט מסכימה איתך ואם התנאים לא משתפרים אני שוקלת לעזוב.

BloodyRose

New member
השאלה היא מה גורם לכאבים הללו

אם הסביבה המשרדית היא הגורם, אז מה גורם לך להאמין שבמשרד אחר זה לא יקרה?
בנוגע לטיפולים - אין לך ביטוח דרך העבודה? אם כן, הם צריכים לטפל בזה, לא את. אם לא - למדת לקח לעתיד, ולהבא תהיי מבוטחת כדי שזה לא יהיה על חשבונך.

ברגע שמגלים מה גורם לכאבים, יהיה הרבה יותר קל להחליט אם נשארים בעבודה או לא. אם מדובר בישיבה ממושכת וזה חלק מהעבודה ואי אפשר להימנע מזה, אז כן, תחליפי מקום עבודה. אם זה נוגע ספציפית לריהוט (המחשב בגובה לא נכון, הכיסא לא מתאים וכו') אלה דברים שאפשר להתאים ולא צריך לוותר על העבודה בגללם.
כמו שציינת, יש עוד אנשים שמרגישים אותו דבר, אז בהחלט יש מקום לפנות להנהלה ולבקש לשפר את התנאים (לקנות כיסאות חדשים, לשנות את תנאי המיזוג...).

ציינת אגב שהפסדת כסף כי היית בחופשת מחלה, ואני אחזור לשאלה על תנאי ההעסקה - לא מגיעים לך ימי מחלה? לפי החוק כן... תבדקי את זה. אם לא שילמו על כך, זה בניגוד לחוק. צריך לברר יותר כדי להבין כמה ימי מחלה ומגיע לך ומה קורה אם את חורגת מהם,אבל קשה לי להאמין שחרגת מהם אם מדובר רק בשבוע.

אז גם אם אפשר לשפר את התנאים, עושה רושם שאת מועסקת לא לפי החוק (ביטוח, ימי מחלה...). במקום עבודה מסודר התנאים הללו יהיו מסודרים ולא תצטרכי לדאוג לגביהם.

ובנוגע לשאלה הכללית יותר - האם להישאר בעבודה שפוגעת בבריאות, אז בפירוש לא. כסף לא יכול לקנות בריאות, אז למה להרוויח כסף בזמן שהורסים את הבריאות?

סליחה על המענה הלא מהיר

הייתי בעוד חופשת מחלה של שבוע.
הינה תגובה לשאלות שלך:
קודם כל לגבי ימי מחלה- משלמים לי עליהם אבל יש מספר ימים שמגיעים לי, לקחתי שבועיים מחלה וככל הנראה אני על סף חריגה כך שאם אני חורגת בכמה ימים אז זה מנוכה מהמשכורת.
בנוסף הפסדתי כסף על נסיעות כי לא משלמים לי כסף על ימים שלא הייתי בעבודה לצורך העיניין אני כבר קניתי רב קו לכל החודש בסכום של 235 שקל, מתוך החודש הזה לא הייתי שבועיים בעבודה ואין לי תשלום על נסיעות בשבועיים האלו.
לגבי ביטוח- יש לי ביטוח בהראל דרך העבודה אבל אין לי מושג אם הם אלו שנותנים לי פיצוי על הוצאות רפואיות.
לגבי התנאים במקום, יש מיזוג קר מאוד במשרד שגרם לי לבעיה הזאת, בנוסף ישבתי עד עכשיו בכיסאות תקולים שנמוכים מהשולחן.
אני חושדת שזאת הסיבה כי תמיד היו לי כאבים מאוד חזקים בזמן העבודה.
עוד לא החלטתי מה לעשות אבל אני שוקלת לעזוב אם המצב לא משתפר בקרוב.

Optimistic Girl

New member
כמה דברים

א. לא עוזבים עבודה לפני שיש עבודה אחרת.

ב. מכירה היטב תבעיה
הקטע הוא ישיבה לא נכונה מול מחשב
הלכתי לפיזיורפיסטית הכי טובה בישראל
שבמקום לשים לי אלקטרודות
אמרה לי לשנות אורך חיים

רק חיזוק שרירי הצוואר: תרגילי ספורט
בקיצור שינוי אורך חיים
זה יעזור

מאחלת בריאות שלמה!

תודה רבה.

בהחלט לא עוזבים עבודה עד שלא מוצאים אחרת.
אבל לא נראה לי שיש לי הרבה ברירות, אני לא רוצה להחמיר את המצב הרפואי שלי.
וזה מה שקרה בדיוק חזרתי מעוד שבוע מחלה, היו לי כאבים חזקים בזמן העבודה ועשיתי בלאגן יצאתי ללא אישור מהמקום עבודה והיה לי ממש סרט אימה עם המנהלת שלי.
הנזק לגוף שלי כבר נעשה אז אני לא רואה טעם להישאר.

תודה רבה לכולם על העצות שלכם-עדכון-

קיבלתי החלטה ואמרתי היום שאני מתפטרת מהסיבה שאני הולכת ללמוד וזה עמוס לי מידי עבודה ולימודים יחד.
המנהלת קיבלה את זה יפה.
אך אני עוזבת גם מהסיבות הרפואיות שציינתי כאן אך את זה לא אמרתי כסיבת עזיבה.
פורום יקר- תודה רבה שהקשבתם לחפירות שלי

עם המון חששות מקווה שאוכל למצוא משהו שמתאים לי וטוב יותר.

למעלה