הייתם שמחים לקבל פוקאצ'ה למשלוח מנות?מה דעתכם

תכלתt

New member
הייתם שמחים לקבל פוקאצ'ה למשלוח מנות?מה דעתכם

החלטתי לרדת מהמתוק...
האם פוקאצה זה רעיון טוב? אגב, הפקצ'ה של מרילין מתכון ממכר!
אצרף קרטון שתיה.
ומה עוד יתאים להוסיף?
אני צריכה להכין כעשרים משלוחים.
תודה.
 

שריתי76

New member
רעיון מצויין!!

מה מתאים להוסיף- גבינת שמנת / לאבנה / ירקות חתוכים וכדו'
 
בטח ששמחה!

כותבת כאן שוב את הבצק המעולה שאני מכינה, קוראת לו "בצק רב שימושי" ומכינה ממנו הכל - לחמניות, פוקאצ'ות, פיצות, אצבעות שום...

כף מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
שליש כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

את השמן מוסיפים אחרי שמתגבש בצק.
הוא מאד רך ונח ונעים לעבודה.

לפני שנתיים הכנתי למשלוחי מנות 2 פוקאצ'ות עם תוספות למעלה - מקלות גמבות בצבעים, קוביות גבינה, זיתים שחורים וזעתר/אורגנו. ארזתי אותן בשקית נייר חומה.
בקופסא שקופה עגולה שקניתי בחנות ח"פ סידרתי בשכבות: נבטים, עגבניות שרי ופטריות (לא רציתי לחתוך כמות גדולה של ירקות). הוספתי משולש של גבינה משולשת, ושני רטבים לסלט בקופסאות קטנות - אלף האיים ושום. (מגלה כאן בסוד שקניתי רוטב מוכן ומילאתי בקופסאות מחוסר זמן) קשרתי סרט מסביב לקופסא והוספתי סכין ומזלג. היה ממש חמוד ומוצלח!

בשנה שעברה קיבלתי מחברה פוקאצ'ה גדולה על מגש, ולידה 2 קופסאות קטנות עם גבינות - גבינת שמנת ושום שמיר. גם היה מקסים וטעים.
 

shira1960

Active member
רעיון מצויין - להוסיף ליד איזה שהוא ממרח/מטבל

או אפילו קופסה קטנה עם קצת זיתים טובים

ממרחים כמו פסטו, טפנד, וכוי"ב, או גבינות בטעמים.
 

תכלתt

New member
יופי. נראה שזה הכיוון. בד"כ לבית אני מכינה

פוקאצ'ות גדולות... וחותכים מהן.
נראה לי שלמשלוח מנות יתאים יותר פוקאצ'ות אישיות מאשר חתוכות.
מה דעתכם?
וכן, אשמח לקבל מתכון לממרח פסטו וטפנד.
תודה.
 
אני בעד אחת גדולה או 3 קטנות.

תלוי למי את שולחת...

פסטו אשאיר למומחיות אחרי שהרגתי כמה חבילות בזיליקום עם צנוברים מרים ואיומים.
ממרח זיתים אני עושה כך:
קופסת זיתים (ללא המים כמובן)
3-4 שיני שום
כף מיונז

לטחון הכל. לטעום ולהוסיף מיונז וטיפונת מלח אם צריך. לפעמים הרגשתי שחסר קצת סוכר..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאד אהבתי! מכירה את הפוקאצ'ות המעוטרות עם

ירקות קלויים, בצל מטוגן ועוד?
חושבת שהפסטו של יעלה וBB מומלצים, אך לא נסיתי.
צריכה עזרה בחיפוש?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פסטו/BB

שמי לב לצנוברים - יעלה תמיד מזהירה מפני אלרגיות. בטח אפשר להחליף באגוזים או שקדים.


אצלינו צורכים פסטו על בסיס קבוע. המתכון הזה טעים מאד בגלל הכמות הגדולה של הצנוברים ובגלל הקליה המוקדמת שלהם.

פסטו של אודטה :

100 גר' עלי בזיליקום שטופים ומנוגבים (כוס גדושה מאד)
150 גר' צנוברים קלויים
20 ג' שום (6 שיניים בינוניות)
1/2 1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
250 סיסי שמן זית
50 גר' פרמזן

אני שוקלת את היבשים ומוסיפה שמן זית תוך כדי העבודה במעבד מזון עד שנראה לי מרקם מתאים.

מאחר ופעם חילקתי פסטו ו 2 אנשים שונים החליטו לאכול אותו עם בשר (אמרו שדווקא היה טעים...) החלטתי להבא לעשות בלי הפרמזן. אני גם ככה לא חובבת גבינות קשות, ולפי דעתי בלי הגבינה הפסטו עוד יותר טעים.
 

22BB

New member
הצנוברים הגדולים שלא מסין לא מרים, ואפשר גם

אפשר לגוון גם בטעם וגם בכיס.
במקום רק בזיליקום לשים חלק פטרוזיליה
במקום רק צנוברים לשים חלק אגוזים קלויים
הטעם העיקרי הוא באמת של הבזיליקום ולדעתי הוא המרכיב שחובה כדי לקבל טעם טוב של פסטו
 

ביזול

New member
אם יש עליהם ירקות או הם באים עם מטבל, בהחלט!

אם זה פשוט פוקאצ'ות בלי כלום, או עם קצת שמן זית ומלח, זה קצת פחות מפתה. אוכלים גם ככה המון מאפים בפורים, אז סתם עוד פחמימות בלי ערך מוסף לא יקסום לי כל כך.
 
למעלה