בטח ששמחה!
כותבת כאן שוב את הבצק המעולה שאני מכינה, קוראת לו "בצק רב שימושי" ומכינה ממנו הכל - לחמניות, פוקאצ'ות, פיצות, אצבעות שום...
כף מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
שליש כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
את השמן מוסיפים אחרי שמתגבש בצק.
הוא מאד רך ונח ונעים לעבודה.
לפני שנתיים הכנתי למשלוחי מנות 2 פוקאצ'ות עם תוספות למעלה - מקלות גמבות בצבעים, קוביות גבינה, זיתים שחורים וזעתר/אורגנו. ארזתי אותן בשקית נייר חומה.
בקופסא שקופה עגולה שקניתי בחנות ח"פ סידרתי בשכבות: נבטים, עגבניות שרי ופטריות (לא רציתי לחתוך כמות גדולה של ירקות). הוספתי משולש של גבינה משולשת, ושני רטבים לסלט בקופסאות קטנות - אלף האיים ושום. (מגלה כאן בסוד שקניתי רוטב מוכן ומילאתי בקופסאות מחוסר זמן) קשרתי סרט מסביב לקופסא והוספתי סכין ומזלג. היה ממש חמוד ומוצלח!
בשנה שעברה קיבלתי מחברה פוקאצ'ה גדולה על מגש, ולידה 2 קופסאות קטנות עם גבינות - גבינת שמנת ושום שמיר. גם היה מקסים וטעים.