היית מאמין?

מטאור38

New member
היית מאמין?

בזמן האחרון אני מרגיש (בעקבות מפגשים ב-ה.ל.ל) שלרוב היוצאים היהדות היא מוקצה מחמת מיאוס. כמו נפגעי אונס,אנסו אותם לעשות לשמור והיום כל מגע של מסורת מקפיץ להם תמחוג.וחבל. וגם לאלה שזה לא מקפיץ יש תפיסה דתית חרדית באי אמונה שלהם.אנכנו מכירם יהדות שגדלנו עליה.ראינו רק מה שרצו שנראה.ומה שראינו היה קפוא מיושן סגור, מנותק מהזמן מהמקום מאיתנו.ובזה אנכנו כופרים מואסים,ובצדק. אבל אנכנו באמת יודעים במה אנכנו לא מאמינים? תנ"ך,מחשבת-ישראל,היסטוריה יהודית. ברמה מסוימת אנכנו "תינוק שנשבה" ובאמת שלא מענין אותי אם תורה משמים.או איך העולם באמת נברא. אני מדבר על תרבות על יהדות ואפילו על התלמוד שלמדנו רק בצורה שלומדים בישיבות ??? >מטאור קורה לכם לחזור לאביכם שבשמים ולשכנה מימול<

בלי הכללות

כמי שמשתתף ברוב המפגשים של הלל אני לא חושב שכל היוצאים מרגישים ככה. יש אכן לא מעטים שיש להם כעס גדול ומוצדק על הדרך החרדית ואולי גם על משפחותיהם. נדמה לי שזה מאפיין בעיקר את תקופת היציאה הראשונה ועם הזמן והגיל הכעס קצת נרגע. אני בהחלט מסכים איתך שיש ביהדות דברים יפים מאד ועובדה שבשנים האחרונות יש יותר ויותר חילוניים גמורים שלומדים תלמוד תוך דגש דווקא על המסרים החברתיים שבה. מי שמכיר זרמים שונים ביהדות יכול למצוא אנשים פתוחים ולא גזעניים (כלפי נוכרים בכלל, ערבים בפרט וכמובן גם חילוניים ןבני עדות המזרח). אגב, למיטב ידיעתי ,החרדים לא ממש מעמיקים בידיעת התנ"ך כמו הסרוגים, וכמו אנשים חילוניים שהיו בעבר אשר ידעו את התנ"ך על בוריו וראו בו בעיקר כלי לחיבור אל הארץ ונופיה.אגב, אפילו החרדים מעריכים את שולמית אלוני על ידיעותיה בתנ"ך, כמורה לשעבר.

כן!!

למה אתה מכליל? אני מאוד אוהבת לחשוב על עצמי כ´תינוק שנשבה´ אבל הצלחתי להשתחרר מהכבלים. אני יודעת בדיוק במה אני מאמינה ובמה לא. ומאוד גאה בידע שלי ביהדות הדתית. >ספל חמאה מזדעזת רק מלחשוב על השכנה ממול. בעעעעעע<

מטאור38

New member
כמה הבהרות במחילה מכבוכם/ ן

א.באמת שלא התכונתי לעשות הכללות ב.אני לא מזלזל בידע ביהדות של אף אחד\ת ג.אני בטח לא מדבר על פתיחות ותנ"ך בקטע ספרותי ד.זין שולמית אלוני דיברתי על יהדות אחרת.לא רפורמית לא צפונית מתיפיפת. יהדות אותודוקסית אחרת >מתאור מגלגל ולא תפילן<

מוכן להסכים, אבל בתנאי...

נכון מאודף יש הרבה מה ללמוד ולהבין ביהדות, גם זו המסורתית, האורתודוכסית, עקרונות, תהליכים ורעיונות מדהימים. אין לכל אלו יתרון על התורות המזרחיות למשל, או על אסטרולוגיה. כאשר תתיחס לידע האנושי הכלל עולמי בשווה, ותסתכל על היהדות כעל אחת מבין רבים, תוכל לומר: היי, יש שם גם דברים מענינים וטובים. להגיע לניתוק הזה, עוד צריכים הרבה חלב אחרי שינקען בלי לחכות חצי שעה... >אתאיסט מזכיר לכולם שנפטון ברטרו< >או שלא<

מטאור38

New member
זה שלנו

נכון.ואני מתסתכל על היהדות לא כעל אחת מבין רבים. אלה כחלק מהרבים.כנובעת מאותו מקור. >נפטון ברטרו ? למה לא מודעים לי דברים כאלה<

הזבל של המוח

אני בהחלט מסכים עם אתאיסט, מקום לימודי היהדות הוא בשיעורי אנתרפולוגיה או בחקר תרבויות העמים. בכל מקרה אני הייתי נותן מקום של כבוד לתנ"ך כלימוד תרבותינו העתיקה, אבל התלמוד מבחינת התוכן שבו, הוא הזבל של המוח האנושי, מי שרוצה קצת להבין למה, שיעיין בדעת אמת במאמר על סוגיות תלמודיות.

אתה רוצה להקים פלג חדש ביהדות?

נא הסבר עצמך. אני לא מבינה על מה אתה מדבר? כשאני רוצה ספרות אני פותחת עגנון. זין שולמית אלוני. >לספל חמאה בכלל לא אכפת שהיא יודעת מה מתאור מגלגל<

מטאור38

New member
אולי להחיות תישן

אני אומר שיכול להיות.יכול להיות ש.. שאנכנו חושבים שאנכנו מכירים את היהדות. >למטאור לאכפת, שלא אכפת.כי הוא מגולגל ומדושן עונג ,וזין שולמית אלוני<

מטאור38

New member
../images/Emo52.gif

אנוכי וגם אנוחי מצטערים
ותודה מראש על כל הפעמים שתתקנו אותי
כי היו עוד הרבה כאלה(
איןלי סמל) אבל באמת אין צורך אז
אני יודע שיש לי בעיה
אבל אני לומד
לאט לאט
>למטאור מוסר שאין צורך להגיב והרבה הרבה אהבה<

למעלה