היית רוצה לדעת האם יש גם אחרים

היית רוצה לדעת האם יש גם אחרים

המרגישים שפעולות שליליות של אנשים חסרי אחריות,או עם התנייה לפעילות שלילית, כמו גנבים, ואנסים למשל , מושפעות מקליטה ועיבוד מותנה (מעברם, וחוסר יכולת ביטוי רגשי ומילולי)... של הגלים הנישאים באויר...מארועים גדולים ...כמו הפיגוע אתמול למשל,(אתמול פרצו לי לאוטו וגנבו לי פלאפון..ואחר כך מצאו אותו), או מ"רוחות מלחמה"...ואני מדבר על זמן הווה -זאת אומרת אחריות למעשים, ולא על העבר ,שזה עצמו נושא משלים, ....ואולי זה המקור...אך זה לא הפיתרון. אני יכול לספר שבעבר אני נאנסתי כילד קצת לפני מלחמת יום הכיפורים. אמא שלי שברה את רגלה בדיוק ב11 בספטמבר , בארץ, בשנת 2003. אלה רק שתי דוגמאות....מכיוון שיש עוד רבות , כמעט ללא הרף,...ואני רואה איך אנשים שיכולים להיות טובים,., "נאנסים" ללא הרף על ידי ה"אויר" שהם קולטים, במיוחד כשלא מצליחים לסנן ו"לברור לפני השימוש"... ומתנהגים כרובוטים...במקרה זה הם מתנהגים רע,כי כנראה לפי התניות אחרי התניות וחיזוקים להן שעברו בעברם...והרבה בורות וחוסר ידע של איך לפעול טוב יותר לרווחתם...או בידוד עצמי ...ומהאנשים שלימדו אותם "איך מסתדרים בחיים",היו או לא היו הוריהם,או מהסביבה, פעלו לפי ה"קובץ" המסויים שהגיע אליהם מהאויר...בזמן הווה. ואם מדובר באנשים...שלא הסתכלו במראה לפני שפעלו , למשל אנסים , למשל גנבים ,כבר מימי קדם - למשל "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה" ,למשל אברהם ויצחק, למשל קין והבל ....למשל כל המלחמות ושפיכות הדגמים המיותרים, ונכן לאמר גםשל בני אדם המשתמשים בחיות להעלות קורבנות, וכו וכו....כשהכל מהבסיס -לימוד,חזרה וסיגול הרגלים שגויים, ובנוסף קליטה על-חושית,על מצע של התניות מהסביבה...ומהצעגלים הפנימיים....וקצת מאד תורשה....ובעיקר אי יכולת להביט בכל מעגל....שהביא אותם למקומות הפגיעה- לדוגמא סה"כ יתכן שאנסים - מגיעים לנאנס, ויש להם הזדמנות לבכות, לפקוח עיניים- בהווה, לגלות "פתאום" חמלה....או פחות טוב, רחמים.... כך שאולי הנשמה שלהם הביאה אותם למקום הפגיעה כדי לטפל בהם..לרפא משהו פצוע..וללמד אותם איך נוהגים בחסרי ישע.....אך הם כמו הרבה פושעים אחרים- ממשיכים לבחור בדרך "הקלה", שעושה עוד נזק לשני הצדדים....... ואולי ממעשים רעים כאלה "קטנים" ....מתפתחות...קבוצות של השפעות רעות ...ואלה יחד עם אחרות לרוחות הרעות הגדולות שמשפיעות על האנשים הקטנים.....האלה.... ולצערי הרב על אחרים רגישים. חבל....קודם כל על הטובים שמשלמים על ההשתקפויות של הרעים שפגעו בהם. ....וחבל שיש עוד ישואים שלוקחים על עצמם את נטל העולם המושחת ההוא....מהמלחמה ההיא... במקום המקולל ההוא. ואחר כך גם חבל על הרעים...שיש בהם גם אולי משהו טוב עמוק עמוק בפנים...למה הם לא מראים ,וזה מעגל בלתי פוסק...חבל...ואולי הם כן רואים...מקנאים....ולכן ממשיכים לפגוע בנו..במחשבה..שלהם אנו גם משתקפים. ודוחפים את עצמם עוד יותר עמוק ורחוק מהטובים....אני מנסה גם להיות טוב להם לאמר שזו השפעה קוסמית....של סערות שבאו מהשמש. עוד מישהו חושב כך?. או שזה מסורבל מדיי?. אז שיסביר לי למה נאנסתי בגיל 11 ומחזור השמש הוא 11 שנים?. ולמה גם אומנית אמריקאית -זמרת ג'אז- אחרת נאנסה בגיל זה.... ואולי גם יסביר לי למה השמות כאילו עושים שמות בבן האדם ובחיות.?. הופכים אותם לשק חבטות של הדת היהודית.....או של דתות בכלל. שיסבירו לי גם למה בדת פטרנליסטית כמו היהדות - על המזוזה שהיא נקבה יש אפילו שדיים. ואם כך- מדוע מפלים לרעה את הנשים בדת הזו?. האם הפטרנליסטים- כל כך מפחדים מנשים?........או שהנשים מפחדות מהגברים והחליטו להצטמצם לסמל בלבד ...על המזוזה.... ומהילדים שבהם- מה הם עשו?....חוץ מברית מילה?...ושאיבת דם...גם למוסלמים אני מציע שיתחילו קצת לצחוק.....למרות כל הסיפור הכבד הזה של העם היהודי שאנחנו בתוכם....וכנראה היינו צריכים מצילים מבחוץ- מעמים אחרים , מלמדים אותנו לא להיות קורבנות של אף אחד..ולא של עצמנו. כדאי לקרוא את...my dungeon shook!!....ולהיות שמחים עם מה שיש כנראה יותר....לתת לאחרים גם להיות ......כי מי שמצליחים וחיים ברווחה......לא חושבים אפילו לפגוע באחרים....מי שנפגע ממה שכתבתי שיגיד. אולי אני לא רואה כל כך טוב. בגלל הגלים....והשטויות שאנשים אמרו לי ועשו - החלטתי להיות מדריך יוגה צחוק...במקום רופא.

שבלוז

New member
אני לא מאמין בהשפעות סימבוליות.

זה דווקא גישה שמזכירה מאוד את הגישה של הקבלה שבה משתמשים בסכום של אותיות בשביל לייצר משהו אחר בסכום דומה. האם יש קשר בין בחירת סדר האותיות והערכים שניתנו להם לרעיונות שמוצגים בטקסט ? אולי אבל אם כן, הרי שספק אם אדם יכול למצוא את הכוונה. כנ"ל לגבי מחזור השמש 11 שנים (לא הבנתי בדיוק מה זה אבל נניח שיש דבר כזה) יגרום לכך שמישהו ייאנס בגיל 11. קשה לי להבין מה הקשר. אני גם לא מבין מה הקשר של זה לבין אירועים גדולים והשפעתם על מעשים רעים. אני מניח שאווירה כללית משפיעה על התנהגות של אנשים אבל מאמין שזה בטווח ארוך ולא קצר. ביום ה 100 של מלחמה מתישה יהיו יותר גניבות מאשר ביום הראשון. כך, קשה לי להניח שיש קשר בין גניבת פלאפון לפיגוע. נשמע לי כמו אמונות תפלות, שדי זה שם של אלוהים ולא הכוונה לאיברים בגוף האישה כמו שכלב בן יפונה אינו קשור לחיית המחמד הקרויה כלב. לסיכום, הסימבוליות היא כמו להסתכל על הקנקן ולא על מה שבתוכו וזה מכשלה גדולה לטעמי. הסוף יהיה שאם שמו של מישהו לא ייראה לאנשים הם פשוט יטפלו בו כהוגן.

sole2

New member
היי,מחשבותי

כשאדם נקלע למצב קשה שבו נחרב עולמו אם זה בתאונה מחלה גרושין וכו' הוא ירצה להתעודד במחשבה שהוא האדם הקטן לא לבד בעולם עם הבעיה הזאת והיקום כולו שותף וקשור בתסבוכת הזאת. ובדיעבד הוא מוצא לו אלגוריות שתואמות להפליא את מצבו ומתעודד בכך שהמהלכים שלה ושלו לא ניתנים למעשה לשליטת אדם. כלומר אם יש מצב כלל עולמי איקס שדומה למצבו הפרטי וואי ,הוא צריך לעקוב אחרי מצב איקס כדי להיות שקט ובטוח שהתוצאה תהיה דומה . אני חושבת שזה שטויות. אך ניקלעתי בחיי להמון מצבים בלתי אפשרים ולאחד מהם עשיתי את ההשוואה.(שדרך אגב עד היוםלא נתתי דעתי עליה או כתבתי עליה). כשברחתי מביתי זה מבצע הכי חשוב שהצלחתי לעשות בחיי בשבוע מאוחר יותר פרצה מלחמת המפרץ.ארוע עולמי הדיונים והמשפטים שניהלנו בבתי המשפט היו חופפים את האינתפדה הראשונה והיה דומה קשה מאד. לאחר 7 שנים קיבלתי גט וקצת נירגעתי . וגם כאן היה קצת תקווה בהסכם השלום ההזוי עם ברק וערפאת, החיים נמשכו בעליות וירידות סבל וכאב מצד בעלי האקס . ובארץ נחנכה האינתפדה השניה . כשהתחילו שיחות השלום וניראו באופק סימני רגיעה ומדינה פלשתינית קמה . בני הבכור נישא לחברתו וגם אני הרגשתי קצת רגיעה . כיום כשיש הודנה(הודנה פיגוע?). ומצבנו באופן אישי בתאור פשוט יותר חופשי וטיפה ביטחון. כך עקבתי אחרי השתלשות העינינים בארץ מההבט האישי ועשיתי הקבלה תת הכרתית רבת שנים.ולא "משעממת כלל שוב אני חושבת בכלליות שזה הבלים. תודה על הקשבה שלכם ס.

קשר והעדר קשר בין פרטי לכללי

אני מסכים לגמרי עם סול (ואגב סול, פתחת לנו עוד אשנב גלוי לב למה שעבר עליך ותודה!). הצטערתי לקרוא על דברים קשים שעברת בעיקר האונס. יחד עם זאת הקישורים שעשית בין אירועים שעברת למצב העניינים "הגלובלי" לא נראים לי רציניים ובטח לא עומדים במבחן הביקורת. מה יגיד אדם שעולמו חרב עליו דווקא בתקופת פריחה והתחדשות של האומה? ולהפך? אבל אם הזווית הלוגית לא "הולכת איתך", הזווית הפסיכו-לוגית דווקא כן. מאוד טבעי שנקשר בינינו לבין מאורעות בעולם שמחוצה לנו.

יש הרבה צדק בדבריך

ואכן בכל זאת- כדאי לצחוק והרבה. עם זאת לדעתי הפילוסופיה של הילדים - נפלאה בפשטותה גם ההתנהגות הבסיסית שלהם- מה שעושה טוב- להמשיך....אם הסביבה מאפשרת, ומה שלא=להתפלסף עליו.....או לברוח ממנו אם אפשר...........מבוגרים.
תודה רבה רבה על ההתייחסות.

קצת סדר !

זה נכון שיש השפעה רוחנית בכל מיני רמות - אבל הגעתה למסקנות לא קשורות- . . .

בנימין 2

New member
המיסטיקה והמדע

אני תמיד שואל את עצמי היכן עובר אותו חוט דק שחוצץ בין המדע לבין המטא פיזיקה. לפני מאות שנים אם היית מספר כי באוויר ישנם שדות חשמליים הרי שהיו כולאים אותך בבית חולים לחולי נפש. כיום זה ברור לכולנו שישנה תופעה ששמה חשמל וכי יש ביכולתנו למדוד אותה ולייצר אותה. אולי בעצם כל הגישות המיסטיות הן נכונות ואמיתיות רק עדיין אין לנו את הכלים למדוד ולאתר. וביום מן הימים גם זה יגיע ואנו נעמוד בפה פעור. אלא מה, תאמרו שכל זמן שהדבר לא הוכח הרי שהוא בחזקת שאינו קיים. מה אומר לכם הגישה המדעית הצרופה היא קצת אוטיסטית. ואתם יודעים מה "המדע הוא לא פחות ולא יותר מאיזה סוג של דת נבערת".

קח בחשבון ש:

ישנם כוחות רוחנים שלא מדידים . . . - עינינם שהם פנימים לאדם כך שלעולם לא יהיה אפשר למודדם באופן חיצוני ל...

למעלה