היי אחיותי, מזמן לא הייתי ולצערי

היי אחיותי, מזמן לא הייתי ולצערי

צצו לי בלגנים חדשים בחיי ההריון המתקדם שלי (שבוע 35)... אז שתי סוגיות לי לשאול: 1. בצקות ברגליים- למה זה קורה בכלל? איך מטפלים (חוץ מרגליים למעלה כל הזמן), האם יש קשר אפשרי לרעלת הריון? ואם כן- אילו סימפטומים נוספים צריכים להיות כדי להתחיל לחשוש. כעקרון- היה לי את זה גם בהריון הקודם, אבל נראה לי שהפעם זה יותר חמור. 2. חלב בציץ אחד
התחיל לי רק עכשיו ורק בציץ ימין- מוכרת התופעה או שעלי לדאוג? בגדול- אני חצי מתפרקת! ומתה כבר לפגוש את טל במלוא הדרו ההיפראקטיבי ולקחת אותו לדיבור צפוף על הצרות שהוא עשה לי כל ההריון (ונראה לי שזו רק הכנה למה שהוא מתכנן לי כשיגיח החוצה...)

sigaliot

New member
היי שחר...../images/Emo140.gif

רק היום חשבתי עליך ותהיתי לאן נעלמת....כבר חששתי שקרה משהו... אין לי הרבה איך לעזור רק לעודד ולומר שהסוף קרוב... אגב , גם בעלי ואני חשבנו על השם טל לבת או לבן....(למרות שזה מוקדם מדי).

מאוד משמח אותי שהרגשת בחסרוני../images/Emo25.gif

אני חושבת שטל זה שם מקסים גם לבן וגם לבת וכל מי שאני מכירה בשם הזה- יצא מוצלח (טפו טפו טפו
) המצחיק הוא שבאמת קשה להיות סגורים על השם עד שלא רואים את הנולד (תרתי משמע). כשהייתי בהריון עם שחר, כל ההריון קראנו לה - גל והיה גם גימיק מאחורי השם (בעלי גולש על גלשן גלים). ואז, שבוע לפני הלידה, התפרסם בעיתון סקר על השמות הכי פופולאריים בישראל, שעל פיו- השם הכי נפוץ- אחמד, אחריו- מוחמד והשלישי- גל...בכל היקר לי! אז החלטנו שלא מתאים שבכל מקום שהיא תהיה יקראו גל לעוד 70 ילדים אחרים כמותה. חוץ מזה- אם כבר- היינו בוחרים את השם שבמקום הראשון, אבל היא לא בן ואי אפשר

אוי, אוי בצקות

זה היה אחד הדברים שגמרו אותי בהריון... הייתי בלון מלא מים. עליתי ממידת נעליים 36 ל-42... ב-7 השבועות שמאז הלידה ירדתי 12ק"ג והכל מים. גם היום אין אף נעל שעולה עלי מלפני ההריון... קניתי לאחרונה 3 זוגות חדשים. הפתרון? אין, חוץ מאשר ללדת. רגליים למעלה - נותן הקלה. בעניין רעלת הריון : הרופא שלי כל הזמן חשש שאני מפתחת רעלת בגלל הבצקות, לא רק ברגליים, גם בפנים (התנפחו לי נורא האף והשפתיים) ובכפות הידיים (לא הלכתי עם טבעות ושעון מחודש חמישי). צריך לבדוק חלבון בשתן, לחץ דם ואם יש הבזקים בראייה ומגרנות חריפות. יאללה - אוטוטו זה יעבור. שיהיה בשעה טובה

1ענבל

New member
אז...אנסה לענות קצת...מה שאני יודעת

ממרומי הריוני (שבוע 39). ממה נובעות הבקצות ברגליים -אני לא יודעת בדיוק, אבל נוסף לרגליים למעלה, צריך להפחית/להוריד מלח שגורם לאיסוף הנוזלים בגוף. לגבי החלב בציץ- התחיל לי בערך בשבוע 32 ומה שמעניין שבאמת הרוב רק בציץ אחד, בשני כמעט כלום. מאחלת לך פגישה מהירה עם טל.

אוי, הבצקות...

ראשית כל אני חייבת להסכים שהבצקות מבאסות עד מאוד. לי זה לא היה כל כך נורא ובכל זאת התבאסתי מלראות את הרגלים האיומות שלי בכל ערב. הבצקות לא בהכרח מעידות על בעיה אבל בד"כ אחת התופעות הנפוצות של רעלת הריון זה התנפחות של כל הגוף ולא רק בצקות ברגלים. לכן צריך להיות עם אצבע על הדופק ולבדוק לחץ דם במהלך כל ההריון כדי לוודא שזה לא נגרם מהתחלה של רעלת. אם הלחץ דם בסדר ואין חלבון בשתן (עוד סימן לרעלת) - לא נותר אלא להתבאס, להרים רגלים בכל דקה אפשרית ולחכות ללידה. לגבי החלב - להרבה נשים מתחיל טפטוף של חלב לפני הלידה ולא נראה לי שרת צריכה להיות מודאגת שזה רק בצד אחד כי השני בטח יתחיל להביע את עצמו בקרוב... אל תעלמי לנו בכל פעם. טוב? חנה

פישון

New member
חלב

גם אצלי התחיל איפשהו בחודש שביעי, והיה נוזל לי חופשי. הלכתי קבוע עם פדים של הנקה בתיק, כי זה היה קורה בייחוד כשהייתי נלחצת ממשהו, אפילו כמו רצה לרכבת. אני לא זוכרת מאיזה צד, אבל גם אחרי הלידה היה צד יותר שופע וצד פחות. גיסתי שמניקה עד עכשיו (שנתיים וחצי!) אומרת שהיה לה צד עם ארבעה חורים לחלב וצד עם שלושה. בהתחלה הבן שלה העדיף את ה"מעבר האיטי" ואחרי כמה חודשים עבר ל"מעבר מהיר". זו לא בעיה, רק צריך להקפיד ששניהם מתרוקנים.

טילי2

New member
שחר, לרופא מיד לרופא, פורום זה

לכיף, רופא זה לדברים הרציניים.

למעלה