היי, איך עושים גרנולה משיבולת שועל

היי, איך עושים גרנולה משיבולת שועל

הייתי רוצה לעשות גרנולה משיבולת שועל, לא ממתק של חתיכות גדולות מוקשות אלא כתוספת לערבב ביוגורט, איך מקשים את הגרנולה, תודה רבה מראש.
 
כמו שבגרנולה המוכנה שנמכרת בסופר

כך זה יותר מתאים כתערובת עם לבן.
 

lightflake

New member
חבר שלי אחי מכין גרנולה מדהימה (מפעל)

יש לו שם מכונה מיוחדת, נדמה לי שזה פועל כמו מערבל שמסתובב עם אוויר חם ולשם הוא מכניס תערובת של שבולת שועל עם סילאן וסומסום ותוספות שונות.. אבל קראתי פעם מתכון לגרנולה בתנור רגיל.. זה כל מה שידוע לי בעניין
 

C H 4

New member
אנחנו עושים גרנולה מידי פעם

זו עדיין לא נוסחה מושלמת וכל פעם שמכינים זו חוויה של ניסוי וטעיה מחדש. הארות יתקבלו תמיד בברכה. מפזרים את שיבולת השועל בתבנית ומכניסים לתנור לחום נמוך-בינוני עד שהיא מקבלת טיפה שינוי בגוון (משהו כמו רבע שעה עשרים דקות, אולי חצי שעה) מוציאים אותה, מוסיפים פירות יבשים, אגוזים וכל מה שנראה לך שבא לך להוסיף, וגם סילאן (או דבש) מערבבים ומכניסים לתנור שוב. כמו שכתבתי זה עניין של ניסוי וטעיה כל פעם מחדש. היו פעמים שעד שהגרנולה קיבלה קראנצ'יות (הסילאן התיבש) כבר נהיה טעם קצת שרוף, בפעמים אחרות יצא ממש טוב.
 
למעלה