היי אלפקה ופורום- צריך help

יודיX3

New member
היי אלפקה ופורום- צריך help

אני מאמן כושר, (אתחיל שנה הבאה בלימודי תזונה לתואר ראשון אגב). יש לי מתאמן שאוכל בריא אבל מכיוון והוא צמחוני (אינו אוכל גם דגים) אני מאמין שצריכת החלבון היומית שלו כספורטאי די נמוכה, ואני תולה את חוסר ההתקדמות שלו בכך. אני האחרון שדוחף למתאמנים שלי המלצות לתוספי מזון אבל נראה לי שבמקרה הזה אין ברירה. מה דעתכם?

היי יודי ../images/Emo13.gifלא יודעת אם "אין ברירה"

אבל זה בהחלט יכול להיות. אתה יודע מה דעתי על מאמני כושר שמחלטרים כיועצים תזונתיים
רעה חולה נפוצה בעולם מאמני ומדריכי הכושר. אתה מדריך בחדר כושר? האם יש לך שם תזונאי כלשהו?

יודיX3

New member
אני מסכים איתך לגבי ה"ייעוץ תזונתי"

שנהפך לחלטורה אצל מאמנים רבים. אני ממש לא מתעסק בזה ובטח שלא בונה לאנשים תפריטים. בחד"כ שאני עובד יש תזונאית אבל אין לה אוריאנטציה לספורט (כמו מרבית התזונאיות לצערי) ואני מעדיף לא לשלוח אותו אליה.

motior

Member
אין ברירה?

אני האחרון שאבין משהו בנושא תזונה וכושר, אבל... אם הבעיה היא צריכת חלבונים, אפשר לתגבר את צריכת החלבונים גם בלי תוספי תזונה ובלי לסטות מתזונה צמחונית. הנושא עלה פעמים רבות בפורום "צמחונות וטבעונות" - אתה מוזמן לחפש שם. בהצלחה

בהחלט אפשר לתגבר את צריכת החלבונים

אבל כשמדובר בפיתוח מסה, יש כאלה שלא מסתדרים עם דחיסת כמויות לא קטנות של מזון. לפעמים זה פשוט יותר נוח להיעזר באבקת חלבון מאשר לאכול עוד צלחת עמוסה של מג'דרה או קופסת קוטג'.

TheFinalCut

New member
חלבון לצמחונים

באופן כללי, לא סופר מסובך להשיג את כמויות החלבון הנדרשות גם לאימונים אינטנסיבים, באמצעות תזונה צמחונית. הסוד גלום בעיקר בשילוב בין קטניות ודגניים, ובצריכת מוצרי אגוזים שונים. צמחונים יקבלו כמויות נוספות ממוצרי החלב והביצים שהם צורכים. נושא זה העסיק לא מעט חוקרים ומאמרים לא מעטים התפרסמו בנושא, עם תשובות ומתכונים. אני ממליץ למשל על זה: Nutritional considerations for vegetarian athletes, Nutrition Volume 20, July-August 2004, Pages 696-703 כאן יש פרק שלם העוסק באתלטים צמחוניים (the vegetarian athlete) מתוך הספר CLINICAL SPORTS NUTRITION, שבו מצוּטטת אגודת הדיאטנים האמריקנית (ADA) בהצהרה שאין לאתלטים צמחונים צורך בתוספי חלבון כדי להגיע לכמויות החלבון הנדרשות באימוניהם, וכי אפשר להשיג את הכמויות הללו בתזונה ע"י תכנון תזונתי נכון.

אלי ו.

New member
למה שלצמחוני תהיה בעיה?

אנחנו מכירים את יוסי, TommyTheCat שהוא צמחוני שעבר את ה 100 ק"ג והצליח לקרוע את ישבני הענוג (לא כמו שאתה חושב, באימונים) בחדר כושר. נכון שבמקום טונה קוטג' וביצים הוא ילך יותר לכוון של קוטג' וביצים אבל אני לא בטוח שיש צורך בתיסוף. אגב, מה יש לך נגד תיסוף? אם זה טעים ונוח למתאמן זו בסה"כ דרך טובה להכניס עוד חלבון איכותי וזול. אם היינו מדברים על מתאמן כח טבעוני אולי זה היה קצת יותר בעייתי. אגב, שאל את יוסי על קריאטין וצמחונים, נדמה לי שיש לו חומר מחקרי (מעבר להגיון פשוט) שטוען שאצל צמחונים התוסף יעיל במיוחד.

יודיX3

New member
אין לי בעיה עם תיסוף

מה גם שאני בעצמי sucker לא קטן של bb.com אבל אני מאמין שהרבה מתאמנים לא יודעים לאכול כמו שצריך, ולכן אני מעדיף שקודם יסדרו לעצמם הרגלי תזונה נבונים ורק אח"כ יתחילו עם תוספים- אם בכלל צריך. מה שקורה הרבה פעמים שתוסף המזון נהפך לתחליף מזון וזה אני ממש לא מעוניין שיקרה. בכל מקרה רוב תודות.

למעלה