היי..אממ..הצילו?

danone111

New member
היי..אממ..הצילו?

אני מנגנת על גיטרה ולאחרונה אני מנסה להיכנס לקטע של האילתור. הבעיה היא שיש לי הרבה מאד קשיים בהבנה של כל המסביב, קיצר תאוריה. אני מבינה את זה שעל מהלך אקורדים של סולם מסויים אני יכולה לאלתר את הסולם המז'ורי ואת המינור הפנטטוני המקביל. לא הבנתי איך כל זה קורה במינור? ומה ההבדל המעשי בין מינור טבעי להרמוני ולמלודי ? ואני לא מתכוונת להבדל בזה שכאן מעלים דרגה מסוימת [גם זה] אבל איך באלתור עצמו אני רואה את השינוי?.. ואיך כל זה מתקשר לי למודוסים?... ועוד שאלה, אם אני על סולם מינורי, אני יכולה לאלתר על הצלילים של המז'ור המקביל? ועוד משהו קטן, אם יש לכם איזשהו קישור לאתר או משהו עם פלייבקים של מהלכי אקורדים שאפשר להתאמן עליהם באלתור. תודה רבה לכל המשיבים :)

dombi7

New member
אוקיי כמה דברים

1. אין דבר כזה מינור פנטטוני. פנטטוני זה סולם בעל חמישה צלילים. למינור צריך 7 צלילים. 2. ההבדל המעשי בין כל המינורים הוא כשאת רוצה להוביל את הטוניקה בעזרת דרגות 6 ו7. האם תעשי את זה עם חצי טון בין ה7 לראשונה, או לא. האם תהיה סקונדה מוגדלת בין ה6 ל7 או דברים כאלה. זה הכל עניין של רצון לגוון מסויים באותו הרגע. וזה משתנה מאוד. כמובן שכשאת יורדת בסולם אין טעם לזה... אבל בהובלה אל הטוניקה זה מחוייב לדעת מה את רוצה. 3.זה לא מתקשר בכלום למודוסים. מודוסים זה תורה אחרת. זה סיפור אחר לגמרי. כאשר אנחנו נמצאים במערכת הרמונית מינורית אי אפשר לאלתר על מודוס, בגלל שהאחרים לא יהרמנו לפי חוקים מודאליים וזה יהיה מוזר ביותר. 4. את יכולה בהחלט לאלתר על המז'ור המקביל.. אין שום בעיה. וזה גם מאוד נחמד.

פנטטוני מינורי

1 b3 4 5 b7 למשל בדו: דו, מי במול, פה, סול, סי במול. בקשר למודוסים אני לא חושב שהיא התכוונה להרמוניה מודלית ממש אלא ל-chord scales, כלומר הדרגות השונות של הסולם, למשל הדרגה השנייה במינור מקבלת לוקרי, שביעית מקבלת מיקסולידי וכו'

אבי טבח

New member
תשובה .

ראשית למען הסדר הטוב רצוי להתעלם מהמודוסים . ולהתמקד בשאלתך לגבי ההבדלים בין המז'ור למינור המקביל שלו . ניתן לאלתר על סולם דו מז'ור באותו אופן שאנו מאלתרים על לה מינור שהוא המקביל שלו . ההבחנה בין הסולמות במובן מסוים היא קטנונית ונובעת מהצורך לקבע חוקים מוסיקליים . אך מבחינה פרקטית בטח בכל הנוגע לתכלית האילתור הדבר שולי ביותר . אתן לך דוגמא לשני מהלכים : Am G F Dm G7 לעומת : C Am Em F הסולם נקבע על פי האקורד ההתחלתי כלומר : הדוגמא ה1 היא בלה מינור ואילו ה2 בדו מז'ור . אך עדיין האקורדים משותפים לשני הסולמות . אזי אם נאלתר על סולם מינור טבעי זה "יישב" טוב על שנייהם . מקווה שעזרתי .

למעלה