היי, אני אחרי US שעשו בתה"ש בשבוע 26

ליבי א

New member
היי, אני אחרי US שעשו בתה"ש בשבוע 26

שלום לכולן, אתמול עשו לי US בתה"ש בגלל הקלאב פוט שמצאו בסקירה המאוחרת. ואתמול אכן אישרו הרופאים שיש קלאב פוט די חמור בשתי הרגליים, את הקלאב פוט כבר קטן עליי אני כבר מומחית לזה אחרי שהיה ביתי הגדולה. אבל אתמול מצאו בסקירה גם בעיה באצבעות של הידיים בשתי הידיים רואים שהעובר לא מצליח ליישר את האצבעות עד הסוף כאילו כריות האצבעות תפוסות אומרים שיכול להיות שזה גיד או שריר שנתפס כי העובר כן מצליח לעשות תנועות נוספות עם הידיים האם מישהי שמעה על בעיה כזו? הרופאים לא יודעים להגיד בדיוק ממה זה נובע. הם ממליצים לי לעשות MRI מח עוברי בשבוע 30 ושוב US עוד שלושה שבועות ויעוץ גנטי. מה שכן עשיתי מי שפיר והוא יצא תקין. יום שני אני הולכת לרופא נשים נראה מה הוא אומר על כך. אמשיך לעדכן. ונקווה לטוב. ליבי

ממליצה לקרוא

היי ליבי, שמי זהבית ואני אמא לתאומים כשלאחד מהם יש ק"פ בדרגה קלה עד קלה מאוד.
גם לי אמרו בUS שעל פניו נראה שהק"פ בדרגה חמורה ועם תפילות ובקשות רבות לבורא עולם הוא נולד בדרגה נמוכה, ולממצא מדעי אין אפשרות לדעת בUS מהי דרגת החומרה בק"פ ואת זה אמרו לי כל הרופאים שטיפלו בי בהריון (הייתי בסיכון גבוה משום שזהו הריון תאומים ללא כל קשר לק"פ) לכן אני חושבת שקצת תפילות ואמונה לא יזיקו.
לגבי הכיפוף באצבעות, כן מוכר לי מאוד, בני הגדול נולד כאשר בשתי הזרתות בכפות הידיים אין כיפוף PIP שזה אומר שהאצבע לא מתקפלת בחלק האמצעי וכך גם התאום שיש לו ק"פ, כנראה שזה גנטי.
הטיפול בבעיה כזו הוא בד"כ ריפוי בעיסוק ממש בגיל ינקות, אצל בני הגדול זה לא עזר, היום הוא בכיתה א' ואני לא רואה שיש לו קושי או בעיה כלשהי.
למעשה אין לנו שימוש ספציפי עם הזרת אלא רק קוסמטי, (טוב, אולי אם הם ירצו להיות נגני פסנתר אי פעם...........)
בשורות טובות ורפואה שלימה.

ליבי א

New member
היי זהבית

תודה רבה על תגובתך. לגבי הקלאב פוט אני לא דואגת כי אני כבר מומחית הגדולה שלי נולדה על קלאב פוט חמור דו"צ והיא היום בכיתה ב' ואין שום זמן למה שעברה. מה שמטריד אותי זה האצבעות אני שמחה לשמוע ממך על הבעיה כי זו בעיה שלא מוכרת לנו בכלל ואנחנו מפחדים שזה קשור לשרירים אחרים או לגידים של העובר. אני באמת מקווה שגם אצלינו זו תיהיה רק בעיה קוסמטית ויהיה רק צורך בפיזיוטרפיה ולא יותר מזה אני כבר בפחדים שאולי נצטרך להפסיק את ההריון הזה בשלב כל כך מתקדם שבוע 26. מקווה לטוב ושוב תודה בהחלט עודדת אותי גם לכם רק בשורות טובות. ליבי

השד באמת לא כל כך נורא

ליבי, אני מאוד מקווה שמעבר לק"פ הבעיה עם האצבעות היא הבעיה עם הכיפוף בלבד משום שאם כן אז בהחלט אל לכם לחשוש כי זה פשוט שום דבר שאמור להצריך מכם דאגה כלשהי.
יחד עם זאת בני הגדול שנולד עם הבעיה באצבעות בידיים הוא ילד מחונן, בן 6 עם חשבון ברמה של כיתה ד', אוצר מילים שלא מבייש אדם אינטיליגנט מבוגר, ילד מיוחד במינו, עידו שמו.
בשורות טובות וימים טובים יותר.....

ליבי א

New member
כך אני מקווה

שאם זו אכן אותה בעיה שחוסר יכולת ליישר את האצבעות. עכשיו עלי לעשות הרבה בדיקות נקווה לטוב וזה אכן שום דבר רציני.תודה על העידוד

למעלה