היי, אני הגרושה הממורמרת...

אם יש בי חרטה

היא שכנראה לי ולבנזוגי לא יהיו ילדים משותפים.
אבל אני יודעת שכשיגיע הזמן (עוד המון זמן, חמסה חמסה) הוא יהיה סבא מהמם

היי, אני הגרושה הממורמרת...

טוב, לא באמת.
אבל מכיוון שראיתי שכותבות פה כמה נשים שהן האשה השניה של גבר גרוש, רציתי להציג בפניכן גם את הצד השני.

אחרי הרבה שנים ביחד, עם 2 ילדים ובעיצומם של טיפולי פוריות קשים לקראת ילד שלישי, קם האקס בוקר אחד והודיע שהוא רוצה לחיות קצת לבד.
ככה, בלי ריבים קודמים, בלי צעקות ואיומים וחפצים מתעופפים, אבל עם הרבה בדידות בתוך חיי הנישואים.
באותו יום הוא עזב.
מאוחר יותר התגלה שהיתה לו מאהבת, רווקה צעירה, שאליה הוא עבר. בעיר אחרת, מרחק כשעה וחצי ממקום מגורנו.
למרות הסכמי הראיה הסטנדרטים שהיו רשומים בהסכם, מהר מאד האיש גילה שקשה לו לנסוע הלוך/חזור באמצע השבוע, וכך היה רואה את ילדיו כשאירח אותם בבית זוגתו שישבת פעם בשבועיים. הוא מעולם לא אירח אותם בביתם יותר מלילה אחד, עד עצם היום הזה.
לאט לאט התרחק מהם, לא הכיר אותם, לא הבין שהם גדלים וכבר אי אפשר להעביר את הזמן עם סרט ומסעדה, לא הבין שהם רואים ומבינים וכבר אי-אפשר למרוח אותם. אגב, לדבריהם נקודת האור היחידה בזמן המשותף היתה זוגתו, שידעה לדבר איתם בגובה העיניים. אבל גם כאן היתה אי-נעימות, שכן הבית שלה, החוקים שלה, והם... רק אורחים זמניים. כיום הם בקשר מינימלי איתו, שיחת טלפון קצרה פעם/פעמיים בשבוע, מתראים פעם בחודש/חודשיים. עצוב.

ולא, אני לא כועסת עליה. לא מאשימה אותה בפירוק הנישואים, אלא להיפך, שמחה שהיא היתה הקטליזטור שגרם לנו להבין שאנחנו יכולים להיות יותר מאושרים לחוד. חבל לי שהיא לא עודדה את אבי ילדיי להיות קרוב יותר לילדיו, אבל כנראה שהיא עשתה את המקסימום על-פי הבנתה דאז, כרווקה צעירה. היום, כשיש להם ילדים משותפים, ילדיי מספרים לי שהוא מתנהג באופן דומה אל ילדיו החדשים, וזה בעצם המסר שאני רוצה להעביר:

יקירותי, נפלה בחלקכן הזדמנות נפלאה לראות איך בן-הזוג שלכן יתנהג כאב, עוד לפני שיש לכם ילדים משותפים. אם הוא משקיע בילדיו מהנישואים הראשונים, כנראה שישקיע גם בילדכם המשותפים, ולהיפך. לכן, כשאתן מעודדות אותו להתנתק מהילדים הללו, קחו בחשבון שזה עלול בהמשך להשפיע גם על הקשר שלו עם הילדים המשותפים שלכם. אם "מותר" להתנתק מילד X, מותר גם להתנתק מילד Y. זאת מעבר לעובדה שהילדים מהנישואים הראשונים יכולים להיות נכס עצום כאחים גדולים לילדיכן (ואני מכירה משפחות כאלו!).

רפסודיה

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת

מוסיפה שגם ראיתי מקרים לא מעטים שבזמן הנישואין כל הקשר של האב עם ילדיו עבר/תווך על ידי אשתו. עם הגירושין כשהילדים נשארים עם האם, האב הגרוש מתמודד לראשונה לבדו. ובוחר איך להתמודד- יש כאלה שדווקא הגירושין היו עבורם הזדמנות לבנות את הקשר טוב יותר, קרוב יותר ולהיות אבא מלא יותר עבור ילדיהם, גם זה כמובן גובה מחירים כמו למשל לפחות לזמן מה, לשים את הדגש על הקשר עם הילדים ולא על פיתוח קשר זוגי חלופי עם אישה.
יש גם כאלה שהילדים משלמים שם את המחיר של חוסר היכולת של האב (יכול להיות גם של אם) להיות הורה טוב דיו. ואז הגירושין משמשים דרך להשתמטות מלקחת אחריות הורית מלאה. אני כלל לא בטוחה שבת זוג חדשה שמתאהבת בגרוש כזה, במיוחד אם היא רווקה מסוגלת לראות גם את הצד הזה, עם האי מסוגלות להיות בקשר, בגבר בו התאהבה.

mother cat

New member
תודה רבה על השיתוף!

מסכימה מאד עם מילות הסיכום שלך. אחד הדברים שקסמו לי בבעלי כשרק התחלנו לצאת זה ההשקעה האדירה שלו בילדיו. לצערי הייתי קצת עוורת לחוסר היכולת שלו להציב להם גבולות - ואכן קשה לו להציב גבולות עד היום, גם לגדולים וגם לחתלתול... אבל הוא אבא אוהב, משקיע, נוכח. וכן, למרות הרשיים הרבים שיש לי (ולנו) עם הילדים הגדולים - הם אחים אוהבים ויש להם מערכת יחסים נפלאה עם החתלתול - אני מרגישה שזכיתי פה...

מסכימה לחלוטין שמי שנכנס למערכת יחסים עם אדם שיש לו ילדים צריך לעודד את הקשר ולתת לו מקום - משפחה מורכבת זה לא קל, אבל יש לה את ה- rewards שלה.

עצוב לשמוע על הקשר של הילדים עם אביהם, וגם שהוא ככה גם עם הילדים מזוגתו השניה. אני בטוחה שעבור ילדיך את ממלאה את החסר כמיטב יכולתך.

מאוד מקווה שאת לא מצמצמת את כל מקרי האישה

השנייה לחוויה שלך, רק בגלל שסיפרתי שישנה גרושה ממורמרת... יש להתמרמר ולכעוס כשיש דחייה וקושי ויש להיות גורם מזיק והרסני שעושה הכל בכדי להפריד בין אב לילדים, כולל הסתה.
אם את לא נמנית על הגורמים השניים אל תנסי אפילו להשוות בין המקרים ולשער בנפשך מה עוברת כל המערכת במקרה השני.
יש נשים שניות שבאו עם כל הרצון הטוב אבל הקשר הפך לכל כך משובש שהן מרגישות שהוא אף עלול להזיק, גם לילדים המשותפים.

אז זהו

שגם אצלי יש גרושה ממורמרת בצד השני.
אבל מכיוון שידעתי לקראת מה אני הולכת כשהתחברתי עם בן-זוגי, יתכן ואני רואה את הדברים אחרת.
(האמת שלפעמים הוא אפילו מתרגז עלי, שאני מצדדת בה או לפחות מנסה להבין ולהסביר את התנהגותה...)

זה מאוד תלוי

יש ממורמרת בגבולות הסביר. כי הדברים לא מתנהלים בדיוק לרוחה, כי היא גרושה וזה לא קל, כי קשה להיפרד מהילדים וכו' וכו' וכו'.
גם אני בהתחלה הייתי מאוד נייטרלית.
אני כבר 5 שנים רואה מה הגרושה של בעלי עושה (בלי שום טריגר מצידו למעט זה שהוא בא פעם אחר פעם לקחת את הילדה, חוצפן שכמותו! מספיק בשביל להתעמר בו) וזה שהיא על גבול הפסיכוטיות וזה דופק לכולם את השכל כבר זה לא (רק) אני קבעתי אלא אנשי מקצוע.

XמXלה

New member
כל מילה בסלע

כשיצאתי לדייטים הייתי מבררת (בעקיפין ודרך שיחה על הילדים) איך מתנהלת מערכת היחסים שלו עם ילדיו. אם הוא משלם מזונות ורואה אותם באופן סדיר וזה מבלי שיש לי בכלל בתוכניות ילדים נוספים. אפשר ללמוד המון על גבר (או אישה) רק ממערכת היחסים שלו/ה עם ילדיהם.
כשראיתי את בנזוגי עם ילדיו זה היה פעם ראשונה שדיגדג לי עוד אחד כי רציתי כזה אבא גם לילד שלי

atalia

New member
מסכימה עם כל מילה

כל כך מקוממת אותי הגישה שמפילה אוטומטית את האשמה על הגרושה. זה בד"כ מעיד בעיקר על טווח ראיה מאד מצומצם.
המציאות היא,שגם אם באמת מדובר באשה שעושה רע... לטנגו צריך שניים.
תמיד אפשר להחליט אם לוקחים או לא לוקחים חלק במשחק הזה, כי תמיד אפשר להמשיך לשים את טובת הילדים בראש ולהמשיך לנהוג עפ"י הערכים האישיים מבלי להתיחס למחרחרי המדון.

למעלה