היי אני זקוק לקצת מידע...

Biblerule

New member
היי אני זקוק לקצת מידע...

יש לי חבר לא הכי קרוב אבל מאד טוב והוא סיפר לי שהוא מאמין בגאיה אז עם מישהו בבקשה יכול לתת לי מידע על גאיה? בבקשה...

סליחה, המשך

"יש שתי אפשרויות, עד כמה שאני יודע": 1. שהוא מאמין בישות גאיה עצמה, פחות או יותר לפי המיתולוגיה היוונית. גאיה היא "אמא אדמה", האלה ממנה נולד אוראנוס, הטיטאנים (משהם נולדו האלים). ניתן לקרוא עליה בקישור הראשון שצירפתי. 2. תאורית גאיה - קישור מצורף.

אם חושבים על זה...

בגוף שלנו קיימים אורגניזמים כמו חיידקים, דרך המזון מגיעים לגופינו מיקרואורגניזמים שונים... אז אנכנו, בעצם, ה"חיידקים" שנימצעים על הגאיה (שניזונה, בין השאר, מהגופות שאנכנו קוברים בתוכה- כך יוצא). פעולות החיים ההכרחיות הן הזנה, נשימה והפרשה. אני חושבת שבהחלט ניתן להגיד שכדור הארץ שלנו מבצע אותן, במובן מסויים... אבל אם כבר להשוות את הייקום לאורגניזם חיי- אפשר להשוות את מערכות הכוכבים לאטומים, שמרכיבים משהו עצום ביותר...

טלה בר

New member
גאיה

קודם כול זה ספר שכתבתי ובקרוב ייצא כספר אלקטרוני בהוצאת "ספרות זולה" (זה לא השם שאני הייתי נותנת, אבל מה לעשות...). גאיה, או גי, היתה אלת האדמה היוונית, אמם של כל יתר האלים והאלות הקלאסיים ושל כל בני האדם. כיום מייחסים את השם הזה לכדור הארץ בתור יישות חיה, נושמת ובעלת כוח אלוהי, למי שמוכן להאמין באלוהות מסוג כלשהו.

טלה בר

New member
אם תמצא לי

מו"ל שלא אצטרך לשלם לו עשרים אלף שקל, אשמח מאוד.

Biblerule

New member
תודה רבה אנשים!

תודה רבה! אגב מזל טוב על הספר אלקטרוני יהיה הדבר בעוד כמה שנים אז לא נורא :) ושוב תודה רבה!

למעלה