היי אני חדשה בפורום הזה...

חוי1993

New member
היי אני חדשה בפורום הזה...

שמי חוי יוסף... ואני עושה עבודת גמר על השואה... מישהו יכול לעזור לי בזה?? וגם אני קשורה לשואה....סבתא ברה שלי והבת שלה{סבתא שלי}היו בשואה ....סבתא רבה וסבתא שלי הגיעו לארץ בקיצור הם ניצולי שואה... כנל סבא שלי אבל סבא רבה שלי נהרג בשואה..... אני מקווה להישתלב פה... ותודה לכל מי שיכול לעזור לי בעבודה שלי!!

חוי ברוכה הבאה לפורום

אני מציע שתתחילי לאגור חומר. תשאלי את סבתא וסבא שלך, פרטים. לאחר שיש לך חומר תתחילי לערוך. מה שלא ידוע לך הפורום לרשותך, ותשאלי. את יכולה גם להשתמש באוסף הקישורים כאן. לאחר סיום העבודה נשמח שתציגי כאן בפורום. בהצלחה.

ברוכה הבאה ועוד...

1 ספרי לנו על מה רצונך לכתוב. 2 כיום יש כבר ספרות ענפה כים על השואה: אלפי ספרים - אם לא יותר - נכתנו עליה, רבים מהם של ניצולים שחוו את השואה, אחרים של חוקים והיסטוריונים. האם את מחליפה בספריה ציבורית? מה קראת עד היום על השואה? 3 יהיה זה רעיון טוב - כפי שהציע בני - שתשוחחתי עם סבא וסבתא, תרשמי את דבריהם ותשתמשי בהם לעבודתך אן כבסיס לעבודתך. הגישה האישית תמיד עדיפה על הסתמכות על אחרים. "תמצצי" מסבא וסבתא את המכסימום: החל מימי נעוריהם, הסביה בה חיו, ידידיהם, עיסוקם, חויותיהם השונות לפני השואה, האנטישמיות בה נפגשו עוד לפני השואה ולאחר מכן את סיפוריהם מיום פלישת הגרמנים. בפורום זה התייחסתי לספרים שונים ותוכלי לראות מספר כזה כיצד הניצולים מספרים על קורותיהם. ואם הנך זקוקה לעזרה נוספת, - תקבלי אותה בפורום זה ברצון.

חוי1993

New member
היי לכולם..

אני יודעת הרבה על השואה..... סבא שלי נפטר לפני חמש שנים... וסבתא שלי לא מדברת על זה והיא היתה בת שלוש וחצי מתיי שכל זה התחיל..... והיא גם מעדיפה לא לדבר על זה!!!! הנושא שלי הוא:האם היהודים שהיו בגטאות הצליחו לשמור מצוות וחגים?אם כן איך? ואני מודה שאין לי מושג איך להתחיל בזה!!!!....... לרחתי כמה ספרים על השואה אבל לא היה רשום שם כלום על הנושא שלי...... וגם הנושא הזה מאוד מעניין.... אז אני ישמח אם תעזרו לי!! תודה חוי!! :]

חוי, עדיין לא קראת הרבה

גם בגיטאות וגם במחנות ניסו לקיים חגים ומיצוות ותמצאי זאת בספרים בשפע.

למעלה