היי, אני חדשה בפורום

sharon lev

New member
היי, אני חדשה בפורום

אציג את עצמי תחילה, בת 27 לקוית שמיעה. אני רוצה להעלות נושא מסוים שהוא בעיניי כה אבסורדי. לפני שנתיים או יותר צפיתי בתכנית של צופית גרנט, והתארחה שם להקה שהורכבה מחרשים/כבדי שמיעה אשר התיימרה להיות מקהלה קטנה... איני יודעת אם זו יוזמה ברוכה או כישלון....כי כשראיתי את זה... עברה בי צמרמורת של , יו איזה פדחנים, ככה לקויי שמיעה שרים? בלשון המעטה- ברור שזה לא העתיד שלהם, ושעדיף שימצאו כישרון אחר... וסליחה אם אני פוגעת ובוטה. בכוונה אני מקצינה. זאת ועוד, יש לי תחושה , שקהילת החרשים (בהכללה גסה, לא כולם...)מנסים להידמות לחברה השומעת,וזה אומר בכל מחיר ובכל תחום אפשרי, כולל גם בשירה וזימרה. לפני זמן אני קיבלתי הזמנה מבקול, לערב שירת האדם. על אף שאיני חברה בבקול (תודה על ההזמנה). אך למראה ההזמנה, רק גיחכתי. למה להתענות בערב שכזה? ולהציג את ציבור החרשים והמתחרשים וכבדי השמיעה בחולשתם?? ואני שמה לב שלא פעם, בהרבה הזמנות שאני קיבלתי ועודני מקבלת (טוב רק מבין אלה שנפלו לידי) מבקול ומשמ"ע למשל ההזמנות מתארות מסיבות עם אטרקציות של "ערב עם מוסיקת דיסקו/מוסיקת שנות ה60 וכו´. אני שואלת אתכם,בתור חרשים/כבדי שמיעה/לקויי שמיעה/מה שתרצו האמנם מסיבות סטייל דיסקוטק כאלו אטרקטיביות. לא מבינה עדיין למה שמים את הדגש בהרבה מפגשים על שירים ומוזיקה??במקום לשים דגש על אטרקציות אחרות? א. לא כולם שומעים, במקרה הרע יכולים לשמוע את הלמות ההתופים, הבומים שמרעידים את הקירות.... במקרה הטוב, אפשר להחזיק בלון ולחוש את רעידות הויברציות שמגיעות לטונים גבוהים של בומים. מעטם מצליחים לפענח גם קולות נוספים .. של זמרה למשל... ב.לא כולם יודעים לרקוד ולנענע את עצמם... /או אוהבים לרקוד. וסליחה אם אני פוגעת ובוטה... אחרי הכל גם אני לקוית שמיעה. ותמיד יש ביקורות טובות/רעות, שמטרתן לייעל ולשפר כל הזמן. הדגש בשאלתי- מדוע אנחנו צריכים להשתלב עם קהל השומעים בערבי זימרה ושירת האדם? מדוע להחשף בחולשתנו? ולהיות בזכוכית מגדלת ליד השומעים שיהנו מהצגת בונוס? הידעתם שבשביל לשיר, נחוצה הכרת הלחנים, (לא חייבים לדעת את המילים בע"פ, מחלקים חוברות עם מילים) שאלה שבאים לשיר, הם שמעו בעבר את השירים , ואנחנו כקהילת לקויי שמיעה - לא שמענו ולא שומעים כבדרך קבע מוסיקה כחלק משגרת יומנו, מכוח המגבלה. אתם צריכים להפנים - תמיד יהיה פער תרבותי בתחום האודיטורי מוסיקלי, ותשלימו עם זה,אין לנו ולא יהיה לנו את הכישרון לשיר!! אפשרות לנגן?ישנם תחומים אומנותיים אחרים שאפשר לנגוע בהם, כמו נגינה, משחק, זו רק דעתי...... אך זה כבר סיפור אחר. אגב, אני עושה הכללה גסה, כמובן שישנם לקויי שמיעה שהם ניחנו לשמוע את טווח התדרים הדרוש לשמיעת צלילים ודיבור... זה מאוד אינדווידואלי, ותלוי באופי האודיוגרמה. אך אלו לא מייצגים את לב ליבה של קהילת הלקויי שמיעה (שמורכבת מחרשים/מתחרשים/כבדי שמיעה).

צלף

New member
אנחנו גם נהנים משירה ../images/Emo168.gif

ואיננו צריכים לבדוק מה השומעים חושבים עלינו אני מסכים איתך שלא צריך להזמין שומעים, אלא רק חברים קרובים, כי בשבילם זה שירת הזיופים. מצורף קישורים להודעות קודמות בנושא זה לגבי מסיבות, אני מסכים איתך, בעבר שהשתתפתי במסיבות, לא הצלחתי לשמוע את האחרים במסיבות אלו, ובודאי לא כל כך להכיר בחורות, אולי בגלל זה התחתנתי עם שומעת

צלף

New member
וברוכה הבאה לפורום

וכדאי לך לבוא לערב שירה הקרוב

Dannyk

New member
הסיפור מזכיר לי משהו מביש

לפני מס שנים נחמה מ"שמע חיפה" הזמינה אותי לתיאטרון של חירשים ושומעים שבה ילדים בגילאי 17-19 רוקדים.. ובכן עמרם מצנע היה שם.. ובכן כאשר התחילה השירה ו הריקודים (של החרשים והשומעים ) קצת היה... פרנואידי. היו המון פיספוסים התאפקתי מלצחוק עליהם והתביישתי שכזה הם מיצגים אותנו (פיספוסיםכן כן ממש פיספוס אחד גדול כמו החלקה ועוד דברים..) כמו כן היה חוסר תיאום בין החרשים הרוקדים לבין השומעים... ממש מביך הם לא יכלו לעשות עוד חזרות כאילו דה עשו בכלל חזרות... לאחר האירוע המביש מאחו כפיים בנימוס והלכו זוהי רק ביקורת על שהם עשו הצגה גרועה

Sמית

New member
זיופים

אני בחורה שומעת אך בהחלט זייפנית לא נורמלית !!! מה רע בלזייף ?!?! אני אוהבת לשיר ואוהבת לראות אנשים שרים ונהנים ובמיוחד אם הם מזייפים (זה מסביר את האהבה שלי לקריוקי לא מקצועי) אז מה, שאנשים יצחקו אני לא שמה קצוץ, כיף לי וזה מה שחשוב !!!

Dannyk

New member
אבל זה מביך לדעת שאנשים צוחקים עליך

וחברים וחברות נעשים נבוכים לידך.. לא?

Sמית

New member
צוחקים- אז מה....

זיופים זה דבר מצחיק ואין מה לעשות !!! ובקריוקי לדוגמא אין לך מה לעשות אם אתה לא זייפן, אבל זה כל הקטע... אתה צוחק על ציפים של אחרים והם על הזיופים שלך,זה לא שהם צוחקים ספציפית עליך, ומי שנבוך מלהיות לידך מקומו לא איתך !

גלאדיה

New member
למה להסתגר?

קודם כל, כמו שציינת, יש לקויי שמיעה שיכולים לשמוע מוזיקה ואפילו להבין את המילים. דבר שני, גם מי שלא מבין את המילים ולא כל כך קולט את המוזיקה יכול להנות מערב שירה. אז הוא לא שר כל כך טוב, ואנשים אחרים עלולים לראות את זה כפאדיחה. מה זה משנה? מי שיראה את זה בתור בדיחה או בתור "בונוס" - הבעיה כאן היא שלו. מי שזה מפריע לו ולא רוצה "להחשף בחולשתו" לא חייב לבוא. למה לא להשתלב? למה קהילת החרשים ולקויי השמיעה צריכה להיות סגורה בתוך עצמה? למה אירועים שמארגנים חייבים להתאים לכולם? הרי זה אף פעם לא יקרה - מה שנראה לאחד כיף נראה לאחר סיוט. מה הוא "ליבה של קהילת לקויי השמיעה"? האם רק להם מגיע שיערכו אירועים שמתאימים להם וה"שוליים" יצטרכו להתאים את עצמם אליהם או להוציא את עצמם מהקהילה? לפי מה שהבנתי זו לא הפעם הראשונה שהאירוע נערך. אני מניחה שאם לא היה ביקוש היו מפסיקים, כך שכנראה יש ביקוש מספיק.

lili12345

New member
דעה אישית

מדברייך של גלאדיה זה נשמע כאילו ערב שירה זאת ברירת מחדל יחידה עלמנת שנוכל להתערות עם חברת השומעים. יש מגוון ארועים שיכולים להיות מותאמים גם ללקויי שמיעה , לא צריך להינעל על ערבי שירה. וזה לא בדיוק "בעיה של השומעים" כל מטרתנו, להציג את עצמנו בפאן חיובי ככל היותר, על ידי כך שכל אחד הוא ה"שגריר" של הקהילה הלקויית שמיעה. וערבי שירה מסוג זה רק מחזקים את את הסטיגמה על חרשים. ביי

גלאדיה

New member
אני אמרתי שזו ברירה יחידה?

קודם כל, התגובה שלי לא הייתה על ערב השירה בלבד אלא על כל ההודעה שמעלי. ההרגשה שלי כשקראתי אותה היתה שחלק מהבעיה היא שהקהילה סגורה מאוד ויש אנשים שמעדיפים להשאיר אותה כך. זו זכותם, כמובן, אבל לי זה נראה חבל. אם טעיתי - אני מתנצלת. בכל מקרה, אני לא ממש מכירה את הפעילויות שנעשות, כך שאין לי שום דרך לחוות את דעתי עליהם. בכל מקרה, אני לא חושבת שמישהו צריך להיות שגריר. אני לא מייצגת אף אחד מלבד את עצמי. אני מניחה שאני לא ממש מתאימה לסטיגמות וע"י כך כנראה מחלישה אותן, אבל זה לא נעשה מתוך נסיון להיות שגרירה. חוץ מזה, כן - אדם שמגיע לערב שירה של לקויי שמיעה ומתלונן על זיופים - הוא זה שיש לו בעיה. הנקודה היא שכמו שאת אומרת, ערב השירה אינו הפעילות היחידה. יש אנשים שנהנים ממנו וכאלה שלא. לאנשים שלא נהנים מערב השירה יש מספיק פעילויות שהם כן יהנו מהן, אז למה להטפל לפעילות שכנראה כן גורמת הנאה לאנשים אחרים? הרי אף אחד לא חייב לבוא לכל הפעילויות.

למעלה