היי!! אני חדשה בפורום!!

מישוהית

New member
היי!! אני חדשה בפורום!!

ב"ה שלום!! אני בת 17 ויש לי חרדה חברתית, ובכלל יש לי הרגשה שיש לי עוד הרבה הפרעות... רציתי לשאול שאלה - אני לא מרגישה רדופה יותר מידי, אבל בלילה - כמעט בכל החלומות שלי אני רדופה חבל על הזמן... יכול להיות שאני פרנואדית (אני צריכה לדבר על זה עם הפסיכיאטרית שלי, אבל מעניין אותי לבנתיים לדעתמה אתם חושבים) אני אשמח לקבל תגובות!! יומנעים!!

munge88

New member
שלום../images/Emo140.gif

הפורום קצת נטוש אז אל תצפי ליותר מדי יחס, גם אני בת 17, אני חושבת שיש לי חרדה חברתית ואולי עוד כמה הפרעות.. אני לא ממש מבינה בחלומות, אבל אני חושבת שאין קשר כמו שאם מישהו חולם שנישק גבר זה לא אומר שהוא הומו.

מישוהית

New member
באמת נראה לי ...

ב"ה שהפורום הזה די נטוש, וזה די מוזר לי, זה פורום חדש או משו' כזה? נראה לי שאני אלך לפורום "הפרעות חרדה" הרגיל למרות שאני בת 17.4 (כמו שכותבים בקופת חולים...). בכל מקרה רציתי להגיד לך שלפי דעתי יש המונמון... בחלומות, ורוב האנשים חושבים כמוני (זה דברים מהתת מודע בתחפושות מחשבות, פחדים, חלומות וכדו' אבל זה לא כל כך ברור כי יש מאין שומר סף אצלנו ששומר שדברים מאיימים לא יחדרו למודע, אבל חלקם בתחפושות מצליחים לחמוק מפניו (כן כן אני במגמת פסיכולוגיה!...) וד"א הפסיכיאטרית שלי אמרה לי שהיא מטפלת הרבה באנשים באמצעות החלומות שלהם, היתה אפילו אישה אחת שהיא טיפלה בה רק באמצעות החלומות שלה... (וגם הרבה פסיכולוגים משתמשים בזה, ואם תנסי את זה פעם עם מישהו שמבין בזה, תראי עד כמה זה נכון! זה ממש מגניב!!) בכל מקרה מה את עושה בקשר לעצמך? יומנעים ושבוע טוב שיהיה לך!!

munge88

New member
היי

הפורום חדש, אני חושבת, תעברי עם בא לך... גם אני לא נמצאת פה הרבה, אבל את יותר מתאימה להגדרה של בני נוער אז חבל לא להפעיל את הפורום. את במגמת פסיכולוגיה? זה לא מפתח אצלך דברים שלא ידעת שאת סובלת מהם בכלל? אני יודעת שחלמות משמשים חלון נפלא לנפש שלנו, הגעתי לפסיכולוגית בעקבות חלמות והיא נסתה לעזור לי אבל אחרי חצי שנה עזבתי כי לא כל כך שיתפתי פעולה.

מישוהית

New member
היי גם לך!!

ב"ה זה בסדר אני נשארת אבל אני קופצת לביקורים גם שם... לא הבנתי כל כך למה התכוונת במשפט : "זה לא מפתח אצלך דברים שלא ידעת שאת סובלת מהם בכלל?" יומנעים!! (ד"א דווקא עכשיו נראה לי שיש פה יותר אנשים, נכון?)

munge88

New member
אמממ

יש תופעה כזאת שכשלומדים משהו ברפואה אנשים חושבים שהם סובלים מזה, על אחת כמה וכמה בפסיכולוגיה ועוד ציינת שיש לך כמה בעיות.. את לומדת על בעיות ומחלות נפש או רק על נפש האדם בכללי? כן אני חושבת שיש יותר אנשים, לפחות יותר תגובות

מישוהית

New member
לא זה ממש לא קשור...

ב"ה אנחנו לומדים על נפש האדם באופן כללי (זכרון ושכחה, אישיות, לחץ, קונפורמיות, גיל ההתבגרות וכדו'), סתם בזמן האחרון התחילו להיות איתי יותר מידי בעיות (אני בדיכאון, לא רוצה ללמוד, מנותקת וכו') יומנעים!!!

ברוכה ההבא כן קצת נטוש פה

תנסי לשים לוכד חלומות ואז אולי זה יעזור לך לא לחלום חלומות מפחידים ורק דברים טובים...

מישוהית

New member
אני לא חושבת שזה יעזור...

ב"ה את באמת מאמינה בזה? בכל מקרה החלומות שלי לא כאלה מפחידים אבל סתם תהיתי אם יש לי פרנויה, כי סתם ככה לא בחלומות אני בקושי מרגישה את זה. בכל מקרה תודה!
יומנעים!

דנה צ

New member
ברוכה הבאה

ממה שהבנתי יש לך חרדה חברתית, אך החלומות שמטרידים אותך הם לא קשורים לזה אלא לדברים אחרים? את יכולה אולי לספר קצת יותר על החלומות או על מה שכן מטריד אותך? זה נראה שאת מבינה הרבה בחלומות, ובאמת בפסיכולוגיה מאמינים שלחלומות יש משמעות אך הם לא בהכרח מעידים על הפרעה כלשהי. זו תופעה ידועה שבחלומות עולים תכנים אשר אינם קיימים במשך היום. זה באמת נחמד להשתמש בחלומות כדי לנסות להבין יותר את עולמך הפנימי, להבין מה עומד מאחוריהם, ממה הם נובעים...אם את זוכרת חלומות שלך זה מצויין. תמיד ממליצים לנסות ולכתוב את החלומות, כך גם ניתן לנתח אותם וגם זה מעלה את הסיכוי לזכור חלומות נוספים בהמשך. בכל מקרה, אין לך מה לדאוג לגבי מה הם מעידים עלייך. הרבה פעמים התכנים בחלומות מאד קיצוניים או ביזריים ואם הם היו מעידים באופן ישיר על האישיות של החולם אפשר היה להגיד כמעט על כל האנשים בעולם שהם פסיכופטיים...

מישוהית

New member
תודה!!

ב"ה אמרו לי בפורום של הפרעות חרדה, שיכול להיות שזה נובע מחרדה חברתית, אני צריכה לדבר על זה עם הפסיכיאטרית שלי (אם אני אעיז...) היא אמרה לי לכתוב את החלומות שלי ושננתח אותם אח"כ, היא אמרה שזה יוכל לעזור לנו להבין כל מיני דברים, אבל לא ממש נראה לי שאני אעשה את זה, כי אני מתפדחת... יומנעים!! אני שולחת לך משו' למסרישי - תסתכלי תכף.

talik

New member
חלומות

דבר ראשון, אם את יכולה לחשוב על עצמך שאת פרנואידית ולחשוש מכך - רב הסיכויים שאת לא פרנואידית. אדם שהוא פרנואיד לא יכול להטיל ספק בכך שמישהו רודף אחריו, או שיש איזו קונספירציה. לגבי חלומות - חלומות נחשבים לכלי מאד חשוב בטיפול פסיכודינמי, ולדעתי גם אם "אין בהם כלום", אפשר להשתמש בהם כדי להעלות נושאים שקשה להעלות בדרך אחרת. למשל, אם יש לך את חלומות הרדיפה, יכול להיות שהמטפל שלך יגיד שאת מרגישה נרדפת על ידי החיים, שאולי את מפחדת שיגלו עלייך את האמת וכו'. כך, גם אם החלום לא ממש אמר את זה, אפשר להשתמש בזה כדי להגיע למקומות אחרים.

מישוהית

New member
תודה!! אני באמת חושבת...

ב"ה שאת/ה (?) צודק/ת (ושוב - ?) אני באמת צריכה לברר את זה... יומנעים!!

למעלה