היי, אני חדשה כאן ורציתי לשאול.....

חן (*_*)

New member
היי, אני חדשה כאן ורציתי לשאול.....

אני בת 47 מת"א, אחות מוסמכת, בצבא הייתי חובשת. ברצוני לקבל פרטים על הצטרפות למד"א, או גוף הצלה אחר, וכן, כיצד מגיעים לקורס פאראמדיקים של מד"א- דרישות קבלה, עלות, משך לימודים וכו´.....

inbale

New member
יש אחות בפורום !!! הללויה!!!!../images/Emo124.gif

קול ששון וקול שימחה לא יאמן...סוף סוף הגיע לפורום אחות. מסתבר שיש עוד אחות בישראל שגולשת
ברוכה הבאה חן!! תשובות אני לא יודעת לתת לך במדוייק ולכן אתן לאחרים לענות אבל מאוד מסקרן אותי לדעת מה מושך אותך לתחום של מד"א ומה עומד מאחריי המחשבה לעשות קורס פאראמדיקים?

חן (*_*)

New member
ענבל יקירה ........................

מבינה מדברייך ומקריאת ההודעות הקודמות, שגם את אחות. לא קל לענות בלי לחטוא במילים "גבוהות", אבל אנסה
- שנים רבות הקדשתי למשפחה, ומבחינת העבודה, הורדתי פרופיל, אבל, תמיד תמיד... עסקתי בפעילויות של עזרה לזולת,והתנדבויות כאלה ואחרות. נוסף לכל ה"צרות", אני מכורה ללימודים. אני- אחות מוסמכת, מדריכה קלינית, מנחת קבוצות, רפלקסולוגית מוסמכת, ואני לומדת כרגע קצת פסיכולוגיה, (יש עוד כמה מקצועות שוליים שאספתי בדרך- בצבא הייתי חובשת ומדריכת חובשים, למדתי גם סייעת לרופא שיניים וביטוח חיים.) בקיצור, למרות גילי "הקשיש", אני בפעילות מתמדת: עבודה, בית, לימודים, התנדבויות, סיוע, וזה לא כולל תחביבים וחיי חברה עשירים. כמה שעות יש ביממה????????????? מה, רק 24 ????????? *** עיקר שכחתי,- למה דווקא פאראמדיק??? בגלל האדרנלין
אז זהו בינתיים, ואני מצרפת תמונה
בברכה

bell_nor

New member
חן חן לחן :)

אני מבינה שאת אוהבת אקשן ואדרנלין למה שלא תעבדי בחדר מיון בבית חולים גדול יש שם אקשן וזרימת אדרנלין מכל סוג שאת רוצה תחשבי על זה! לא אמרת איפה את עובדת עכשיו כאחות וחוץ מזה אם את אוהבת להזרים אדרנלין אז מה הביא אותך לכל התחומים שהזכרת לעיל, אומנם הם נותנים סיפוק ומימוש צורך כלשהו אצלך (כנראה) אבל לא את הצורך ל-אדרנלין תחשבי גם על זה! יופי-תמשיכי ללמוד כל הזמן :) בל-אחות מלר"ד

inbale

New member
היי בל ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

בוקר טופ!! אם את כבר פה אז אני אשאל אותך - האם אחות מלר"ד שחוקה יותר מכל אחות אחרת לדעתך? האם אופי העבודה שלנו (אין סדר יום קבוע בעבודה כמו במחלקות, אוכלוסיה עצבנית , רופאים שמתחלפים וכו...) שוחק יותר מכל מחלקה אחרת? אגב חן ובל תכנסו לסקר שלנו להצביע בבקשה שאני לא אהיה בודדה

bell_nor

New member
איך אני נכנסת לסקר?

ענבל דיברת על הסקר אבל הזכרון שלי... תזכירי לי מה הסקר הזה ומיד אני שם בקשר לשחיקה אז ככה לדעתי שחיקה זו שחיקה אין הבדל בין המחלקות,לא תמיד השחיקה נובעת מקושי העבודה אלא לפעמים גם מאופי העבודה או מהעובדה שלא לוקחים חופש וכדמ´ כאחות שעבדה גם במחחלקה פנימית בעברה יכולה אני לאמר לך שגם שם קשה לא פחות , הייתי אומרת סוג קושי שונה מהמיון וגם שם נשחקים לא פחות כמה שנים את עובדת במיון? כבר נשחקת? בל

inbale

New member
הסקר נמצא בפס האפור למעלה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ולשאלה שלך...אכן אני שחוקה. הטיפול במיקרים לא קלים ולא צפויים , עבודה תחת לחץ גדול , חולים ומשפחות אלימות ותוקפניים, חוסר פרגון של הצוות הרפואי הבכיר ועוד ועוד... הכל שוחק ואני רק 6 שנים שם. אבל שורדים. בעיקר כי אין ברירה.

bell_nor

New member
אהממ כן אני מאוד מבינה

אותך אבל דוקא אצלנו אני מרגישה שיש פרגון, יאמר לזכות המנהל והמנהלת שלנו

bell_nor

New member
אגב, מה את עושה כשאת כבר לא יכולה

יותר ומרגישה משהו כמו "די זהו אני עוזבת"?

inbale

New member
שאלה טובה ../images/Emo67.gif

לרוב אני מקטרת ואני אחת שעושה את זה בקול רם בדרך כלל...הכי הרבה תמיכה אני מוצאת פה ברשת אז אני יושבת ומבלבלת לאנשים את המוח במסנג´ר (ששששש דני אל תתחיל לקטר עליי עכשיו) . בעבר הייתי לוקחת את המיון קצת יותר ברצינות כיום למדתי לעשות את ההפרדה בין בית ועבודה בצורה יותר מוצלחת אז אני משתדלת שברגע שאני חוזרת הביתה כל מה שקרה במיון נמחק. המזל שלי זה שיש לנו צוות סיעודי מעולה. אחים ואחיות משכמם ומעלה שפשוט כייף להגיע למשמרת ולדעת שהם שם. זה עושה את כל ההבדל .

bell_nor

New member
אכן להגיע למשמרת שבו אתה אוהב

את הצוות שאתה הולך לעבוד איתו עושה את ההבדל, ללא ספק! אני חושבת שליזום דברים חדשים במחלקה גורמים לקצת יותר ענין ובכך מונעים את המילים המפורסמות מיציתי, נשחקתי וכו´ וחוץ מזה גם ספורט עוזר , תנסי כדאי :) בל

חן (*_*)

New member
היי בל ../images/Emo13.gif

כפי שכתבתי קודם, שנים רבות הורדתי פרופיל ודאגתי לעבוד בשעות נוחות וליד הבית (ג´ובניקית), עקב הצורך להקדיש את עצמי לבני, אשר היו לו צרכים מיוחדים, כיום אני פנוייה יותר, ופשוט נזקקת למנות אדרנלין אשר ישלימו את החסר.

bell_nor

New member
מזמינה אותך למלר"ד איכילוב כדי

להתרשם גם מהמקום וגם מהעבודה בל

חן (*_*)

New member
וידוע לך גם אם זקוקים לאחיות ב.....

מיון איכילוב? כשהייתי בשנת חופשה ללא תשלום, הייתי בראיון עם האחות הראשית באיכילוב וביררתי לגבי עבודה בחדר מיון, או ב- I.V.F , שזה תחום מומחיות שלי, ונאמר לי שאין תקנים.

bell_nor

New member
אין לי מושג אבל

סתם הצעה-תגיעי לאחות אחראית מיון ודברי איתה :)

h o l i

New member
ענבל !!! אל תגידי שאין לך אחות...

גם אני אחות ו....גולשת. אמנם לא שייכת כעת לצוותי חירום (בעבר - חדר ניתוח),אך מכיוון שאין פורום ל"סתם אנשי רפואה" , אני "מציצה" מדי פעם לפורום שלכם..... לא אכפת לכם, נכון ???

inbale

New member
דווקא יש לי אחות ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יש משום מה מיעוט של אחיות שגולשות. במיון שלנו אנחנו 29 אחיות ומתוכן 3 גולשים. השניים האחרים בכלל לא רוצים להכנס לפורום ...אחחחח בושות. ברוכה הבאה לפורום ואת מוזמנת להצטרף אלינו !!!!

paradan

New member
ברוכה הבאה

הנה עוד אחות בפורום פרטים לגבי הצטרפות למתנדבי מד"א ניתן לקבל בכל (כמעט) תחנות מד"א. בכלליות ועם הרקע שלך לא צריך להיות סיפור גדול ומסובך. אני לא בטוח אך אני חושב כי אם תהיה מעוניינת בכך תוכלי להשלים כמה חוסרים (כמו השתלמויות אר"ן, חומר/חומ"ס, נהלים ונהיגת אמבולנס) ולהתחיל להתנדב בתור נהגת אמבולנס (וחובשת). שוב, פרטים בתחנה הקרובה לביתך או במרכז מד"א בטלפון 03-6300333 (תבקשי את מחלקת מתנדבים). לגבי קורס פאראמדיקים: הוא נמשך כשנה ועלותו כ-15 אלף ש"ח (עלות הלימודים בלבד). צריך לעבור מבחן התאמה וחוץ מזה בשאר הדרישות אני חושב שאת עומדת, במיוחד אם יש לך כבר תואר ראשון(אם). ברוכה הבאה דני

למעלה