היי - אני חדשה כאן ן-

אמא 12

New member
היי - אני חדשה כאן ן-

שמחתי לראות שסופסופ יש פורום לנשים במצבנו ולא לגרושות שקוראות לעצמן חד הוריות - למרות שהן מגדלות את הילדים לבד ההתחלה לא היתה לבד ולפעמים גם בהמשך יש תמיכה/עזרה או לא חשוב איך שתקראו לזה - מישהו ברקע. אז אשמח לקרוא ולהיות בקשר

עקרבית1

New member
גם גרושות הן חד הוריות../images/Emo14.gif

קראתי את ההודעה שלך והייתי חייבת להגיב משום שאישה שהיא אמא לילדים ולא משנה באם היא גרושה או רווקה או כל סטטוס אחר היא נקראת חד הורית , אם היא גרושה ללא ילדים היא לא חד הורית וזה בהשמך למחשבה שלך שאם את רווקה ויש לך ילד רק אז את חד הורית,אי לכך ובהתאם לזאת לידע כללי כל בית שהורה אחד מגדל ילד נקרא חד הורי בכל האירגונים.חוץ מזה אני אישית גרושה ואמא לאופיר המדהימה ואני חד הורית עוד מהיום שנכנסתי להריון.כי מה לעשות שגברים חלשים יותר מאיתנו , כולנו באותה סירה עם כל הקושי שבענין אני חושבת שמי שאין לה אוצר כזה בבית אין לה מושג מה היא מפסידה. נכון שאת מסכימה איתי

סביונה

New member
היי עקרבית

אני חושבת שאמא12 התכוונה לכך שקבוצת האמהות הרווקות היא קבוצה בעלת ייחוד משלה. בודאי שכל משפחה בה יש הורה אחד וילד/ים היא משפחה חד הורית מבחינת ההגדרה (ולא משנה אם מדובר באלמן/ה, גרוש/ה או רווק/ה), אך הרווקות האמהות נתקלות לא אחת בסוג שונה של בעיות, כמו למשל נשיאה לבד לחלוטין בפרנסת המשפחה (ללא קבלת מזונות), טיפולי הזרעה לצורך כניסה להריון גם כאשר אין כלל בעיית פוריות, היעדר מוחלט של אב וחוסר אפשרות להציגו בפני הילד וכדומה. בכל מקרה, את צודקת, כולנו באותה הסירה, ומה שחשוב הוא הילדים שאנו מגדלות לבדנו, ולדעתי הפורום הזה פתוח בפני כולן.
בי, סביונה

עקרבית1

New member
סביונה יקירתי../images/Emo91.gif

לידיעתך ! גם אם חד הורית ללא אב רשאית לקבלת דמי מזונות מביטוח לאומי, ואם את לא יודעת זאת מצבך גרוע כי בתור אם חד הורית עליך לדעת את כל זכויותיך נצלי זאת.

סביונה

New member
מזונות לרווקה חד הורית ???

עקרבית - אנא הסבירי לי למה את מתכוונת. אם אני רווקה ואם לילד (ואין שם אב בתעודת הזהות של הילד) - אני זכאית למזונות מהביטוח הלאומי ? וגם כשאני עובדת ? אנא אנא ידעי אותי. בי, סביונה

את זכאית להבטחת הכנסה, אבל רק

אם אין לך הכנסה בכלל או שהכנסתך מאד מאד נמוכה. בנוסף יש עוד מבחנים שמקשים מאד על קבלת הגמלה הזו. אם את מתעניינת בפרטים נוספים, אז או באתר של ביטוח לאומי או באתר של נעמת, שם יש הרבה מידע על זכויות משפחה חד-הורית, ויש להם גם חוברת שלמה שמקבצת את הפרטים הרבים. בהצלחה.

סביונה

New member
תודה שחר, אבל עקרבית התיחסה למזונות

ואני חושבת שהיא טועה. למיטב ידיעתי אנו זכאיות רק לנקודות זיכוי נוספות במס הכנסה, להנחה בארנונה ולזכות קדימה ברישום לגן ותו לא (אני לא מתייחסת למצב של היעדר הכנסה או הכנסה נמוכה מאד). בדקתי כבר בעבר בכל מקום אפשרי את זכויות החד הוריות ולכן הופתעתי מעניין המזונות. בי, סביונה

עקרבית1

New member
סביונה וכל השאר../images/Emo151.gif

לפי הבנתי המועטה ממה שאתן כותבות , חסר לכן מידע רב אודות הזכאות שלכן אני מציעה שבאמת תכנסו לאתר של ביטוח לאומי ותבדקו . חוץ מזה שחר.... מה לגבי השתתפות בשכר דירה גם זה לא מגיע לכן...

ברבת

New member
בנות בנות, קצת סדר....

היי בנות יקרות עמיתותי. קראתי את כל מה שלפני. אני חד הורית לשניים, רווקה אבל לא עברתי טיפולים וכו´, וכמו שכבר אמרתי בעבר הלא רחוק - לדעתי כל חד הורית, היא חד הורית מבחירה למעט האלמנות (אלא אם כן הן בחרו להיות אלמנות...),אבל זה רק עניין של מינוח, והכוונה ברורה. אני נפרדתי מבן זוגי כאשר נתבשרנו על ההריון השניוהוא ממש לא רצה ואילץ אותי לבחור. הבחירה כמובן לא היתה קשה, ומעצם הבחירה ויתרתי על כל קשר איתו ועל מזונות.ועד היום אין קשר - וטוב שכך, כך שאת ההריון, הלידה וכל השאר עברתי לבד בשמחה בכיף ובהנאה. מתוך כל הבירורים שערכתי בביטוח לאומי ומעוד, עולים המימצאים הבאים: 1. הם לא ישלמו לי מזונות! הם מוכנים לתבוע אותו, ואם ישלם להם, הם יעבירו את הכסף אלי. (ברור לי שלא ישלם לכן לא תבעתי) 2. אם הברוטו של המשכורת שלי נמוך מ- 5,500 ש"ח (נכון ללפני שנתיים) הם ישלימו לי ל- 5,500. (לא רלוונטי לגבי, אני לא יודעת אם יש מישהי שכן) 3. בויצ"ו - קיבלתי הנחה ממש משמעותית - 500 ש"ח לחודש במקום 1400 ש"ח, חוץ מזה שאני מאד מרוצה שם - מי שתרצה מידע - בכיף. 4. סיוע בשכ"ד - כל אדם בישראל שאינו בעל דירה או היה בעבר בעל דירה זכאי להשתתפות בשכ"ד למשך 3 שנים. המענק ניתן אחת לחצי שנה על 6 חודשי שכירות, והוא נע בין 600 ל-1200 ש"ח לכל חודש. ככל שיש פחות עזרה מביטוח לאומי , כך המענק קטן - אני מקבלת 600 ש"ח לחודש.(אבל 3600 ש"ח כל חצי שנה זה בכלל לא רע) 5. הנחות בעירייה - ארנונה ומים - הנחה של עד 70% תלוי בעיר ובמצבך. 6. ימי מחלה בעבודה על מחלת ילדים - מגיע לנו כפול מאשר לאמהות לאינן חד- הוריות. בינתיים זה מה שאני זוכרת חוץ מנקודות הזיכוי שהוזכרו לפני כן. מקווה שהייתי לעזר. אם פספסתי משהו - אל תהססו - אולי אני לא יודעת עליו. ביי

מירית א

New member
זכויות

תודה לך על מה שכתבת. אותי מעניין סעיף אחד שלא ידעתי, בקשר לימי מחלת ילד. את יודעת היכן כתוב שחד הוריות זכאיות למספר ימים כפול מאשר אם נשואה עובדת? מאחר ובספטמבר בני היקר יכנס למעון, ואז יתחלו המחלות, אז 6 ימי מחלת ילד לשנה זה ממש ממש מעט. מאד אודה לך אם תוכלי לכתוב היכן אפשר למצוא פרטים בנוגע לזכות זו.

אמא 12

New member
עקרבית - אני מתנצלת אם הבנת אותי

לא נכון. האמת סביונה הסבירה בדיוק אם מה שהתכוונתי. ברור לי שגם גרושה וגם אלמנה וכל מי שמגדלת ילד לבד היא חד הורית אבל לא מצאתי אתר שבו חד הוריות הן מבחירה ומדברות בטבעיות על "הזרעות, הפריות" וכל השאר. אני אמא לבן בן שנה וחצי ובהריון בחודש רביעי, שניהם מהזרעה בלי בן זוג ובלי שום תמיכה כלכלית, אבל עם המון תמיכה מורלית והמון עזרה מהמשפחה. ולמי שהתייאשה מהטיפול השני (אני לא זוכרת את שמה) ---------אסור אסור אסור---------להתייאש. אני הצלחתי בטיפול הרביעי בגיל 38 ובטיפול הראשון בגיל 40. אז מנסיון, שווה לוותר על הרבה דברים ולא על זה.

עקרבית1

New member
סלחתי../images/Emo13.gif

אני רוצה לומר ששיחקת אותה בגדול, מבחינתי את תותחית והלוואי וכל החברות האטומות שלי היו כמוך מחזיקה ממך ומאחלת הצלחה

אמא 12

New member
היי עקרבית1

גם אני שמחה שיש עוד מישהי שמבינה את מצבי כי היום עובר עוד יום שישי והחברים יוצאים לבלות ואני בבית. אף אחד לא חשב לשאול אם אני רוצה לבא או אם אני רוצה שיבואו אלי, פשוט ברור שאני מחוץ לתחום והאמת............הגעתי למסקנה שאני פשוט צריכה להחליף חברים לחברים במצבי . אז שבת שלום

ברבת

New member
בשמחה

היי מירית, אני מקווה שאוכל לעזור לך. אני עובדת משרד החינוך, וכל שנה אנו מקבלים חוברת עבת כרס הנקראת "זכויותיך" או "דע את זכויותיך", ובה כתוב הכל. כל אחד רשאי לעיין בה ובעיקר בחלקים הרלוונטיים לגביו. הרבה פעמים יוצא שה"בוס" לא מודע לכל הזכויות, בעיקר אלו שאינן נפוצות. אני מאמינה שבכל מקום עבודה בו תעבדי, תוכלי למצוא מידע אודות המוסכמות בו, אבל אם זה נמצא ב"זכויותיך", זהו כנראה חוק.

עד כמב שלי ידוע, בחוק אין הגדלה של

ימי מחלת ילד לחד-הוריות. יתכן שזהו הסדר מיוחד במקום עבודתך. לפי מה שכתבת, את עובדת של משרד החינוך, אז אולי ההסדר הזה רלוונטי לכל מי שעובדת במיגזר הציבורי. שווה בדיקה, ואני אנסה לברר ולהביא את הממצאים.

למעלה