בנות בנות, קצת סדר....
היי בנות יקרות עמיתותי. קראתי את כל מה שלפני. אני חד הורית לשניים, רווקה אבל לא עברתי טיפולים וכו´, וכמו שכבר אמרתי בעבר הלא רחוק - לדעתי כל חד הורית, היא חד הורית מבחירה למעט האלמנות (אלא אם כן הן בחרו להיות אלמנות...),אבל זה רק עניין של מינוח, והכוונה ברורה. אני נפרדתי מבן זוגי כאשר נתבשרנו על ההריון השניוהוא ממש לא רצה ואילץ אותי לבחור. הבחירה כמובן לא היתה קשה, ומעצם הבחירה ויתרתי על כל קשר איתו ועל מזונות.ועד היום אין קשר - וטוב שכך, כך שאת ההריון, הלידה וכל השאר עברתי לבד בשמחה בכיף ובהנאה. מתוך כל הבירורים שערכתי בביטוח לאומי ומעוד, עולים המימצאים הבאים: 1. הם לא ישלמו לי מזונות! הם מוכנים לתבוע אותו, ואם ישלם להם, הם יעבירו את הכסף אלי. (ברור לי שלא ישלם לכן לא תבעתי) 2. אם הברוטו של המשכורת שלי נמוך מ- 5,500 ש"ח (נכון ללפני שנתיים) הם ישלימו לי ל- 5,500. (לא רלוונטי לגבי, אני לא יודעת אם יש מישהי שכן) 3. בויצ"ו - קיבלתי הנחה ממש משמעותית - 500 ש"ח לחודש במקום 1400 ש"ח, חוץ מזה שאני מאד מרוצה שם - מי שתרצה מידע - בכיף. 4. סיוע בשכ"ד - כל אדם בישראל שאינו בעל דירה או היה בעבר בעל דירה זכאי להשתתפות בשכ"ד למשך 3 שנים. המענק ניתן אחת לחצי שנה על 6 חודשי שכירות, והוא נע בין 600 ל-1200 ש"ח לכל חודש. ככל שיש פחות עזרה מביטוח לאומי , כך המענק קטן - אני מקבלת 600 ש"ח לחודש.(אבל 3600 ש"ח כל חצי שנה זה בכלל לא רע) 5. הנחות בעירייה - ארנונה ומים - הנחה של עד 70% תלוי בעיר ובמצבך. 6. ימי מחלה בעבודה על מחלת ילדים - מגיע לנו כפול מאשר לאמהות לאינן חד- הוריות. בינתיים זה מה שאני זוכרת חוץ מנקודות הזיכוי שהוזכרו לפני כן. מקווה שהייתי לעזר. אם פספסתי משהו - אל תהססו - אולי אני לא יודעת עליו. ביי