בודאי
אהלן, לגבי הבישול - מומלץ על כל כוס קינואה שתי כוסות מים. אפשר על ההתחלה לטגן קצת בצל בסיר (וכאן אפשר להוסיף תוספות כמו גזר מגורד/עדשים אדומות/קוביות בטטה וכו', אם את מחליטה לבשל יחד עם הקינואה), ואז להוסיף את הקינואה לדקה שתיים, לפני המים, ולערבב. ואחר כך להוסיף מים, להביא לרתיחה, לסגור עם מכסה, להנמיך את האש לאש מינימלית ולחכות 10 דקות בערך (תלוי בקינואה עצמה ובעצמת האש, ולכן למדי בעצמך איך זה אצלך על הגז). אז אפשר לסגור את האש. כל עוד המכסה סגור, הקינואה ממשיכה להתבשל בחום של עצמה (חום שיורי - אחלה שיטה לחסכון באנרגיה..). בגדול - בישול קינואה דומה מאוד לבישול אורז, אז אם יש לך סיר או שיטה שאיתם האורז שלך יוצא טוב, תשתמשי בהם. אגב, אפשר לעשות עם קינואה עוד שלל דברים.. להכניס ללחם שאופים בבית, לטחון לקמח, לבשל דיסה.. בתאבון, וספרי איך היה ומה הכנת.