היי אני חדשה כאן :)

היי אני חדשה כאן :)

אני חיילת וצמחונית כבר לפחות 5 שנים (לא זוכרת מתי בדיוק הפסקתי לגמרי לאכול בשר עוף דגים-בכל מקרה מעולם לא ממש אהבתי לאכול אותם...) אשמח למתכון מנצח עם קינואה... תודה!
 
קינואה

הי, קינואה עולה הרבה על שולחני, בזכות האפשרות לשחק איתה הרבה משחקים.. הנה, זה עתה בצהריים אכלתי קינואה. בנוסף, היא מהירת הכנה ביותר - 10 עד 20 דקות, ויש ארוחה. נחלק לקר וחם: קר: מבשלים קינואה, מקררים (או שלא, תלוי בכם) ומוסיפים מלא פטרוזיליה/כוסברה/נענע קצוצה, עגבניה חתוכה דק דק, עגבניות מיובשות, צנוברים קלויים, גרעיני חמניות, משמש מיובש, גרעיני רימונים, קישואים/בטטות קלויים, טופו, פטריות, גזר מגורר, בצל מטוגן או חי.. ובקיצור - כל אחד מהמרכיבים בשילובים שנראים לך, לא חייבת את כולם ביחד.. מתבלים בשמן זית ולימון, אפשר להוסיף גם חומץ בלסמי או טיפה רוטב סויה. אפשר לאכול קר או חם. לאוכלי הגבינות - אפשר להוסיף רוקפור או פרמזן מגוררות. הכי נאכל אצלנו בבית - עם פטרוזיליה ונענע קצוצות, עגבניה, בצל ואגוזים וגרגירי חומוס מבושלים (אם זכרתי להשרות ללילה). זה יוצא מעין טבולה (סלט לבנוני). אפשר להוסיף מש מונבט חי (לא מבושל). זה נפלא. חם: אפשר לאכול נקי, כמו אורז, ואפשר להוסיף תוספות תוך כדי בישול או כרוטב בצד. היום בצהריים הכנתי קינואה נקייה (בלי כלום) ולצדה ירקות מבושלים: קישואים עם בטטה ועדשים אדומות. אפשר להכין תבשיל בסגנון סיני - רצועות של גזר, קישוא, פלפל, כרוב, בצל.. עם רוטב סויה, ולשפוך על הקינואה המוכנה. אפשר לבשל עם בצל מטוגן, גזר מגורד, קוביות בטטה, קוביות קישואים.. כולם ביחד או כל אחד לחוד. אפשר להכין רוטב על בסיס עגבניות - קישואים עם עגבניות/רוטב עגבניות ובצל/עגבניות ופלפלים, עגבניות ושעועית. אני משתמשת בקינואה גם למילוי - למשל - פלפל ממולא או דלורית ממולאת (דלורית פרוסה, ובתוך כל חצי מילוי. אפשר להקרים עם גבינה ולשלוח לתנור). לצמחונים - מומלץ במיוחד לאכול קינואה עם קטניות. הקינואה היא דגן, ושילובה עם קטניות יוצר צירוף של חלבון מלא. לכן מצוין לאכול קינואה עם חומוס/עדשים (כמו מג'דרה)/סויה/שעועית/אפונה. בתאבון
 
תודה רבה!

תודה רבה! לא ציפיתי לכזה הסבר נרחב. תודה לך! אני בדיוק מבשלת את הקינואה יש לך טיפים גם לבישול?
 
בודאי

אהלן, לגבי הבישול - מומלץ על כל כוס קינואה שתי כוסות מים. אפשר על ההתחלה לטגן קצת בצל בסיר (וכאן אפשר להוסיף תוספות כמו גזר מגורד/עדשים אדומות/קוביות בטטה וכו', אם את מחליטה לבשל יחד עם הקינואה), ואז להוסיף את הקינואה לדקה שתיים, לפני המים, ולערבב. ואחר כך להוסיף מים, להביא לרתיחה, לסגור עם מכסה, להנמיך את האש לאש מינימלית ולחכות 10 דקות בערך (תלוי בקינואה עצמה ובעצמת האש, ולכן למדי בעצמך איך זה אצלך על הגז). אז אפשר לסגור את האש. כל עוד המכסה סגור, הקינואה ממשיכה להתבשל בחום של עצמה (חום שיורי - אחלה שיטה לחסכון באנרגיה..). בגדול - בישול קינואה דומה מאוד לבישול אורז, אז אם יש לך סיר או שיטה שאיתם האורז שלך יוצא טוב, תשתמשי בהם. אגב, אפשר לעשות עם קינואה עוד שלל דברים.. להכניס ללחם שאופים בבית, לטחון לקמח, לבשל דיסה.. בתאבון, וספרי איך היה ומה הכנת.
 
למעלה