היי אני חדשה כאן

טיפקסית

New member
היי אני חדשה כאן

נעים להכיר את כולם אני בשמת בקרוב מאוד בת 22 [עוד חודש ושבועיים אם רוצים לדייק] ואני משכבת הגיל של גלעד. ואני מקיבוץ עברון ליד נהריה. רציתי להגיד כל הכבוד לכל החבר'ה שהגיעו היום למשמרת בנהריה. עשיתם יופי של עבודה,כל הכבוד לכולכם!! מקווה לראות אתכם גם בשבוע הבא.

כמה התייצבו בנהריה היום, בשמת מקיבוץ עברון ?

כמה באו בסך הכל, ואם את זוכרת - כמה צעירים לפני גיוס וכמה חייבי-שירות, כולל מילואים (גילאי 20-40) וכמה מבוגרים יותר ? כמה נשים וכמה גברים ? ועוד משהו: מה בדיוק עשו משתתפי-המשמרת ? חילקו כרוזים וסטיקרים ? החזיקו שלטים ? קראו במגאפונים ? ומה היו תגובות העוברים ושבים ? האם השתתפו גם מי שמזוהים עם משפחות-השבויים או עם חבריהם האישיים ? זה מעניין אותי כלקח לגבי מחאות ציבוריות בכלל, ולגבי ה'קמפיין' למען החזרת השבויים בפרט.

טיפקסית

New member
היי

אני לא זוכרת בדיוק כמה היו,אבל יחסית לזה שאלה הפעמים הראשונות היו מספיק. אבל מי שהיו במשמרת בעיקר הם החברים שלמדו עם גלעד באותה הכיתה בזמן התיכון [אני למדתי בתיכון המקביל האיזורי השני]. היו כמה בנות מתנועת תנו לשמש לזרוח למען גלעד מהאיזור שלנו [ענת הייתה ועוד אחת]. ועוד כמה מבוגרים מהאיזור שלנו, בעיקר מנהריה עצמה. באופן כללי רוב מי שהגיע למשמרת אלה היו חבר'ה צעירים,בגיל שלי ברובם הגדול. הפעילות העיקרית בזמן המשמרת הייתה חלוקת הסטיקרים האינטנסיבית וכן חלוקת סרטים צהובים למכוניות. בנוסף נתלו שלטי ענק על כל צומת הכניסה לעיר נהריה,מה שבהחלט בלט לעין. ,לי אישית יצא גם להתווכח עם כמה נהגים בעיקר כאלה שהגיבו בשאלה "מה תעזור הפעילות שלנו" ניסיתי לשכנע אותם שאולי עצם ההימצאות שלנו בצמתים מרכזיים ובירושלים תעלה את המודעות לנושא עוד יותר,ויתכן שבעקבות כך עוד אנשים יצטרפו למעגל האקטיבי. מגאפון לצערי לא היה לנו,אבל החבר'ה של המשמרת כל הזמן בלטו בשטח כך שנהגים גם הגיבו בצפצופים,באיחולי הצלחה ובעידוד חיובי. לדעתי בנהריה יש מודעות רחבה לנושא כיוון שאהוד [אודי] גולדווסר הוא בן העיר נהריה ,ולכן אנשים מאוד תומכים במשמרות ובפעילויות שונות למען החטופים. המשפחות עצמם לא היו ]לא שאני ראיתי בכל אופן]. יצא לי לראות את קרנית גולדווסר מספר פעמים בנהריה בשנה האחרונה,ואני פשוט מסתכלת עליה ונדהמת כל פעם מחדש מהכוח שיש לה . הייתה פעילות עירנית,ואנחנו מקווים לגייס עוד אנשים מהאיזור שייצטרפו בהמשך. בכל אופן הפעילות אצלינו נעשית בכל יום שישי בשעה 12:30 בצומת נהריה מול בניין המשטרה. כולכם מוזמנים.

תודה בשמת!וגם:ראיתם השבוע הסרט 'שבוייה' עליה?

תודה בשמת על תשובתך המפורטת והמהירה ! המשיכו ואל תניחו עד שכל ה-3 יהיו בישראל ! השבוע בערוץ 2 הוקרן סראט דוקומנטארי בשם 'שבוייה' שסיכם במידה מסויימת את השנתיים האחרונות מנקודת-מבטה של קרנית, וגם בתאורים מקרוב של רותם המלווה אותה בצמידות, ןשל שלמה ומיקי גולדווסר, ומעורבים או בעלי-נסיון אחרים (ישראל חסון, אורי סלונים, רמי איגרא, ותומר וינברג, החייל שישב עם אודי ואלדד בג'יפ, נפצע קשה, התגלגל לתעלה, ואחרי שהחוטפים הסתלקו הזעיק בטלפון הסלולארי שלו את ה'כוח' במוצב קרוב, ועוד). לפי התרשמותי - סרט מאלף ומרגש.

טיפקסית

New member
ראיתי בערך חצי מהסרט

ואני מודה שגם את החצי ההוא היה לי קשה מאוד לראות. כי אני בחיים לא יודעת איך אני עצמי הייתי עומדת בסיטואציה שכזו. קרנית אישה חזקה והכוח הזה הוא האהבה שלה לאודי! ולכן זאת החובה שלנו כלפיה להביא אותו ואת אלדד וגלעד הביתה. גם ההורים של אודי אגב גרים בנהריה,את אבא שלו ראיתי פעם אחת ממש מרחוק. אנחנו ממשיכים בפעילות ומקווים להרחיב אותה עמה שרק אפשר. צה"ל חרט על דגלו את ערך החזרת החיילים החטופים הביתה. לא משאירים פצועים או הרוגים בשדה הקרב. אגב לפני שנה וקצת תקופה די קצרה אחרי החטיפה הייתי יחד עם בני דודים שלי מקנדה בנקודה 105,אותה הנקודה שממנה נחטפו השניים,והתפלאתי לראות כמה המחדל הוא גדול. כשהיינו שם הנקודה עדיין הייתה פרוצה,הסתובבנו באיזור יותר משעה עד שהגיע כוח צבאי ודרש מאיתנו להתפנות משם. כעיקרון אסור לצלם שם,אבל אנחנו כן הצטלמנו שם,וגם בצילומים שיתן להבחין במקום שהוא פרוץ לעין כל. מה שרק מוכיח כמה המחדלים שם היו גדולים והתיקון היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא להביא את הבנים הביתה!!

למעלה