היי,אני חדשה כאן

Special Lady25

New member
היי,אני חדשה כאן

ואשמח להכיר אנשים חדשים.אז מה שלומכם?:)

נעמי155

New member
תתחדשי וברוכה הבאה

לדעתי הבלתי קובעת,רובינו בסדר ומה שלומך?
נשמח לצרף אותך לשורותינו,יש כאן אנשים ששווה להכיר

Special Lady25

New member
תודה חחח

טוב לשמוע,ושלומי בסדר.
אתם גם עושים מפגשים?זה נראה לי רעיון טוב לקבוצה הזאת:)

נעמי155

New member
רעיון לא רע בכלל

אני חדשה יחסית,הבנתי שנעשו נסיונות בעבר,אבל בהחלט אפשר לחשוב על מפגש
מקווה שהחברים יגלו עניין במפגש שכזה :)

tzachy

New member
היי, נעים להכיר + משהו על חתולים
(מול כלבים)

ברוכה הבאה
. אני גם יחסית חדש כאן ובסה"כ די נעים כאן.

קראתי כאן שאת (לפחות לכאורה) טיפוס של חתולים. זה מעניין שאפשר (שוב, לכאורה) ללמוד די הרבה על אדם אם הוא "cat person" או "dog person" כמצויין בכתבה הזו. מסתבר שלכאורה (פעם 3..
) זה יכול להעיד על האישיות: אוהבי(/ות) חתולים למשל מופנמים ורגישים יותר, בעוד שאוהבי כלבים הם חיוניים (=בעלי יותר אנרגיות), מוחצנים יותר ועוד. לי, כילד, יצא לגדול בבית שהיו בו (בתקופות שונות) גם מזה וגם מזה.

לגבי שאלתך ("מה אתם עושים כדי לא להיות בודדים"): עניתי על-כך באופן כללי בשירשור שפתחתי בקישור הזה.

Special Lady25

New member
תגובה

היי צחי,אני לא מסכימה איתך לגבי האפיון של האדם לפי חיית המחמד שלו,יש עוד הרבה קריטריונים לכך.
קראתי את השרשור שנתת לי,תודה,אבל הוא לא היה מובן לי עד הסוף.אם חלק מהאנשים בפורום בוחרים להיות בודדים,למה הם מגיעים למצב של הכרה שזה מפריע להם?זה אבסורדי.

לגבי נעמי,אני מסכימה איתך לגמרי.

tzachy

New member
בדיוק כתבתי על זה כאן...

שלא נכון לטעמי לאפיין אדם על-סמך מספר לא מספיק של פרטי מידע, אבל יש גם צד שני למטבע.
<התפלספות קצרה לפנייך. מתנצל מראש...
>
העולם שלנו פועל באופן סטטיסטי, או שמא התפיסה המוגבלת שלנו אותו. כשאנחנו מבינים משהו עד לפרט האחרון (ולא תמיד זה אפשרי) אז אנחנו יכולים לדבר בוודאות על דברים, אחרת - אפשר להיעזר בכלים סטטיסטיים. אפילו, עד כמה שהבנתי משגת (ייתכן שאינני מדייק, אני יכול לבדוק זאת אח"כ..), תיכנון ה-CPU שהוא לב כל מחשב מודרני מתבסס על חוקים מתורת הקוונטים שהם סטטיסטיים ולא דטרמינסטיים - כלומר זה לא פסול להניח הנחות סטטיסטיות, כל עוד מבינים שהן כאלה. למשל סביר להניח שאם לאדם יש תואר בתחום מדעי, אז הוא אדם חכם וזה כנראה נכון ברוב המקרים, אבל לא בהכרח תמיד.

לגבי בחירה להיות בודד/ת, אם אכן אדם בוחר להיות בודד במודע ובלב שלם, אז זה באמת יכול להראות קצת תמוה אם הוא(/היא) מתלונן על זה (למרות שאדם גם יכול להתחרט על דברים/החלטות מהעבר), אבל אני משער שזה לא בהכרח המצב באופן כללי (לאו דווקא לגבי כאן בפורום. אני סוטה קצת מהשאלה שלך). כלומר הרבה אנשים לא בהכרח בחרו במצב אליו הגיעו, אבל אולי הם למדו לחיות איתו בשלום....?

ואם נחזור לעניין הקריטריונים לעיל, איך את מגדירה עצמך - יותר אדם מופנם או מוחצן?

Special Lady25

New member
אוקי

עם הפילוסופיה שלך לגבי הסטטיסטיקה אני מסכימה,זו השערה גדולה ככל שהפרטים על אותו אדם או אובייקט לא ברורים או חסרים.
אתה לא צריך ללמוד לחיות בשלום עם מצב או תחושה שלא נעימים לך כמו בדידות,ללמוד לחיות עם זה בשלום זו הבחירה הגרועה ביותר.אני חושבת שכמו כאן בפורום,אנשים מנסים למצוא דרכים לשנות את זה.

tzachy

New member
נכון -

לגבי עצמי - אמנם אני לא חי בשלום עם הבדידות ואני פועל (ופעלתי, כיכולתי) לשנות המצב, אבל חשוב גם ללמוד להסתגל -לפחות זמנית ועד כמה שניתן- למצבים אחרים, שלא שואפים אליהם.

ראיתי למעלה שאת אוהבת את המוזיקה של ה-Bee Gees. זה מעניין כי זו מוזיקה שאני מניח שפחות גדלת עליה(? לפי הגיל של הכינוי שלך). אני פחות אהבתי את הקול הגבוה של ברי(?) גיב, זה כאילו פרדוקס כזה. קול גבוה, לטעמי, זה יפה לאישה, אבל פחות לגבר... יחד עם זאת, המנגינות שלהם חלקן יפות (כמו tragedy שהבנתי לפי מה שצויין לעיל שאהבת (אפרופו מילות השיר, בדידות ומצב לר רצוי..."when no one beside you you're going nowhere")). גם לא הבנתי בזמנו למה התלהבו ממייקל ג'קסון ז"ל, מה שמזכיר לי ש"על טעם ועל ריח"... וכו'.

אז איפה את ממקמת את עצמך על הסקאלה מופנם-מוחצן? נניח מופנם לגמרי זה 1 ומוחצן לגמרי זה 10. אני מעריך עצמי איפושהו נניח בין 3 ל-4...

נעמי155

New member
אין תשובה גורפת

כל אחד ודרכיו,האחד קורא ספר טוב,השני נפגש עם חברות/ים
אחד מבלה שעות רבות מול מסכים
,אחרים עובדים עד כלות,כך שלא נשאר להם זמן לחוש בדידות
ויש גם כאלה שלא חשים בדידות.
העיקר הוא לעשות עם עצמך משהו ולא לתת לזה להשתלט עליך.

למעלה