היי , אני חדשה פה. אפשר להצטרף?

Justin Angel

New member
לאנשים חדשים בפורום :)

שלום וברוכה הבאה לקרבנו :) כמובן שאת מוזמנת לשתתף כאן! :) אז דבר ראשון יש את מאמרי הפורום הזה, פורום פאגאניות בישראל של תפוז, אשר מכסים מגוון רב ושופע של נושאים בעל אופי פאגאני. המאמרים מומלצים מאוד לכל מי שמתעניין בפאגאניות ובנושאים הקשורים ומעוניין לשבת וללמוד בצורה רצינית. אני רק אגיד את זה מראש, יש מאמר שלא מעניין אותך? עץ שלא אוהבים לקרוא? לעבור הלאה! לא כל המאמרים מעניינים את כולם. עכשיו, אם יש לך נטייה לנתיב הקלטי אפשר להיכנס לאתר קלטיקה ישראל שהוא אחד מהאתרים הטובים ביותר שאני מכיר בתחום, ומדבר בצורה מקיפה ואיכותית על נושאים בעלי אופן קלטי. אם יש לך עניין במיתולוגיות עולמיות ובפרט מיתולגיות בריאה אפשר להוריד את הספר האלקטרוני "חלום הבריאה הפאגאני". הספר הוא בעברית בפורמט PDF ובעל התקנה מלאה, וכולל בתוכו מגוון של סיפורי בריאה מרחבי העולם וממספר רחב של נושאים. אפשר כמו כן לעבור על "ארכיון הפורום", אשר מכיל בתוכו דיונים\\עצים\\שרשורים שנוהלו בפורום הזה. אומנם מדי פעם לפעם אנחנו נוטים לקשקש, אבל גם ניתן למצוא בו מספר רב של דיונים תורמים ומעניינים. אחרי כל זה, מכאן הרשת היא מקום גדול, גם יש ספרים בנושא, אבל עדיף לקחת את זה צעד צעד :) ברכות זוהרות, בהצלחה בדרכייך וברוכה הבאה לפורום :)

Lady Vixen

New member
מישהו יכול לעזור לי?

אני מחפשת חומר על האלה הל, אלת השאול במיתולוגיה הסקנדינבית. תודה

L e s t a t

New member
הל או הלה

היא בתו של לוקי, אל האש והתעלולים, היא חצי אל-מתה וחצי חייה, שליטת ממלכות המתים (הל וניפלהיים). לפי הנבואה, לאחר הרגנרוק, לוקי ושאר אויבי האלים יתבשלו בקדירתה לנצח.

L e s t a t

New member
תראי

קודם כל, יש לזכור שאלים הם אלים ובני אדם הם בני אדם, הסטנדרטים והקריטריונים שלנו שונים מאוד. דבר שני, כן, את האבא הזה שרוצה להשמיד את העולמות על כל מה שחי בהם..

מוטי32

New member
לכל חברי הפורום-הארי פוטר והקלטים

האם יש קשר בין ספרי הארי פוטר לבין אלילות קלטית .?

gwizard

New member
אין שום קשר :)

ואני קראתי את כולם (כולל החמישי) ספרי הארי פוטר מבוססים על דמיונה של רולינג + פולקלור מכשפות + בולשיט הוליוודי מודרני. ולמרות כל זאת (ואולי בגלל), אני מאוד אוהב את הספרים
אלון.

suki da yo

New member
רק אם אתה רוצה חטוף מכות:)

הארי פוטר הוא פנטסיה- במלוא מובן המילה. הקלטים היו אנשים אמיתיים, שחיו תחת הכוחות הפיסיקלים הנגיד-הגיוניים של היומיום. בכל מקרה, לא. ובכלל, איזה צורת אלוהות מוזכרת בהארי פוטר, שאפשר להשוות?

מוטי32

New member
לאו דווקא אלוהות אבל מסביב המכשפות

וכל זה בטח היה הרבה מעבודת ההפחדה של הקלטים וכל עמי הנורדים

Justin Angel

New member
חשבתי שנאמר לך בנושא

על שימוש במילה "אלילות". אין לי בעיה עם מה שאתה עושה בחיי היום-יום שלך, אבל שאתה מדבר עיתי אני ממליץ לך להראות טיפה יותר כבוד לדברים שאני נושא כקדושים. ואני לא רוצה לדעת איך יגיבו כמה מחבריי הפורום הפחות חביבים ממני. המלצה: תפסיק להשתמש באמצע פורום פאגאני, בכל שורש, הטייה ובניין של המילה "אליל". אנשים כאן היו די והותר חביבים כלפייך בנושא והיו גם מספיק נחמדים להסביר לך מדוע המילה מהווה יותר עלבון מאשר מילת תואר הוגנת. לא זלזלו בך ובדתך ואני מתאר לעצמי שלא תרצה להחזיר בזלזול לנו (למשל בהודעות כלפייך אני לא רואה אנשים כותבים את שמו המפורש של האל שלך).

המושג "עובדי אלילים"

משמש לגנאי, דוגמא טובה לכך תוכל למצוא אף באחד הדיונים בפורום הקבלה שבתפוז שהתקיים לאחרונה (ציטוט לא מדוייק : "תלמידיו של הרב ברג, עובדי האלילים האלה?"). שם כמובן לא נעיר, כי לנו ולהם אין דבר במשותף. הביטוי שימש גם ככינוי גנאי לאורך ההסטוריה היהודית והישראלית. אז כשאתה לביתם (והפורום הוא בית) של אנשים אשר מוצאים מושג זה פוגע, אנא ממך, אל תשתמש בו. פעם הסבירו בפורום מאיפה מגיע הביטוי, משתתפת בשם כרמית, אם איני טועה.

אני לא מבינה מה הבעיה...

השרש א.ל.ל. הוא כלל לא שרש מעליב, להיפך! אני מגדירה עצמי כעובדת אלילים ועדין לא הבנתי מה הבעיות של כולם עם ההגדרה הזאת, חוצמזה שאולי היא אינה מתארת בדיוק את מה שהם עושים. גם 'פגני' החל ככנוי גנאי עד כמה שהבנתי. עובד אלילים זה כנוי גנאי לפי הדתות המונותאיסטיות שאולי טעיתי לחשוב שחברי הפורום אינם שבויים בקונבנציות שלהם. אופטופיק- [ואם אני כבר כאן]- למישהו יש מאמר בעברית על שטניזם ו/או אנטי-קרייסט לעומת הנצרות?

הביטוי פגאן והביטוי עובד אלילים

מגיעים משני כיוונים שונים. המילה פגאן קודמת לשמוש הנצרות בה כמילת גנאי (מקורה לטיני, למיטב זכרוני. גם לגבי מילה זו קיים דיון - האם המשמעות היא באמת במקור "עובד אדמה" או שמא היה זה כינוי גנאי של הרומים מהעיר לעובדי האדמה שבכפרים). הצירוף "עבודת אלילים" הוא בעל קונוטציה לא "בריאה" לגבי הסובבים אותנו, גם אם מדובר בביטוי שמקורו בחוסר הבנה. מהביטוי נגזר כאילו אנו עובדים צלמים ופסלים כאלים, מה שאינו מדוייק. זו לפחות הקונוטציה של 99.99% מהעם היושב בציון.

למעלה