היי,אני חדשה פה..ויש לי שאלה קטנה..

דנדוש2007

New member
היי,אני חדשה פה..ויש לי שאלה קטנה..

אני עולה לי' ושמעתי שבכיתה י' יש בגרות בהיסטוריה [בעע] אז השאלה שלי היא כמה פרקים יש ללמוד..ואיך בכלל לומדים לזה? בעל פה? [כי זה המון חומר וקשה לזכור כל פרט]

sexytomato

New member
אם זכור לי נכון יש בסביבות ה30 פרקים

אבל מה זה פרק? זה בערך שיעור, למרות שלפעמים זה פחות.. אפשר ללמוד בע"פ (שזו שיטה גרועה אבל זה מה שאני עשיתי) ואפשר "להבין" את החומר, בתנאי שכשאת "מבינה" את החומר את צריכה כמובן לזכור שמות, תאריכים, מה קדם למה וכו'. כן, זה המון חומר, אבל אם זה מנחם אותך בבגרות בהיסטוריה בכיתה י"ב יש בערך פי 1.5-2. אין טעם להלחץ מזה עכשיו כי תחשבי שהבחינה עוד קצת פחות משנה, ועוד לא נכנסת לתיכון, אולי בסוף תגלי שהיסטוריה זה אחד המקצועות הקלים עבורך במתכונת של התיכון...

gorck

New member
זה מאוד תלוי בך....

יש אנשים, למשל אני, שיש להם בעיות ברמקצועות רבי מלל- הכוונה שהיכולת לזכור בע"פ כמות גדולה של חומר, היא נמוכה...אז פשוט סיכמתי בצורה שהכי נוחה לי- בנקודות, אירוע, רקע שלו, ובנק' מה ההשלכות, מה הגורמים ומה האירועים הקטנים שבו, כמובן שתאריכים וכאלה צריך לזכור, אבל נגיד כתבתי אפריל 45 ולא ת'תאריך המדויק באפריל.... ויש אנשים שיותר קל להם לשנן כמות חומר, זה פשוט לזכור בע"פ....

sexytomato

New member
אפרופו תאריכים

בבחינה הם כותבים בכותרת של השאלה לפעמים "הכרזת בווין, נובמבר 47 (נניח)", ואז לא צריך לדייק בתאריך, או רק להעתיק..

JumpInTheFire

New member
את תחזרי על זה כ"כ הרבה.............

שאת תקיאי כבר את החומר! יהיו לך מבחנים רגילים וש.ב. ואם תהיי פעילה בשיעורים את תזכרי גם מזה, כך שאין מה לחשוש. גם אני בהתחלה חשבתי "וואי זה המון חומר ואני לא אצליח" וגיליתי שהשד לא נורא כ"כ יש לי עצה בשבילך, לכל המקצועות ובמיוחד למקצועות הבגרות: תשקיעי במבחנים הראשונים בתחילת השנה! אין צורך להשקיע הרבה כי אלה מבחנים על היקף חומר כ"כ קטן וחבל שלא תקבלי בהם 90+. שלא תגיעי כמוני למצב שבסוף השנה את מקבלת 80+ במתכונות על כל החומר לבגרות וקיבלת 77 במבחן על שלושה פרקים מסכנים. שיהיה לך בהצלחה

gorck

New member
או כמוני....

שבהיסטוריה א' במתכונת 73, בבגרות 76 ובשאר השנה מתחת 50....

liorhikri1991

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ויש לא מעט חומר וזה לא כזה נורא,כי יש מיקוד

© h i l a ©

New member
אל תדאגי

גם אצלי זה היה ככה, במבחן הראשון שהיה לנו בתחילת השנה כולם נורא נבהלו "מההה 8 פרקים לזכור?? וזה רק רבע?? אני נכשל בבגרות!" ואז כשהתכוננו גילינו שזה כלום... פרק יכול לקחת גם פחות מדף, ולפעמים קצת יותר מדף.. אבל זה כלום.... חשוב גם לזכור שלבגרות מתכוננים בעצם פעמים, פעם אחת למתכונת ובפעם השניה לבגרות עצמה, וגם כשאת מתכוננת את מתכונתת שבוע או פחות לפני, ככה שאת תזכרי את זה ממש טוב.... בהצלחה!

Double U

New member
אין מה לחשוש../images/Emo3.gif

גם אני הייתי באותו מצב, שלא ידעתי איך ללמוד כ"כ הרבה חומר. בסוף מרוב שקראתי את הסיכומים של המורה שלי כ"כ הרבה, כבר יכולתי לקום באמצע הלילה ולדקלם בעל פה.

למעלה