היי אני חדשה פה... צריכה הסבר

נ ח מ ל ה

New member
היי אני חדשה פה... צריכה הסבר

אהלן... אני סתיו. מי מנהל את הפורום? על מה בעיקר מדברים פה חוץ מ"אובחנתי בלה בלה"?... אני "מחוננת"... שונאת את המילה הזאת, אבל שיהיה... ויש לי רעיון גאוני לפרוש מבי"ס (י"א) ולעבור ללמוד במכללה האקדמית בתור ילדה מחוננת... מישהו פה עושה כרגע דבר כזה?

היי סתיו

לגבי הרעיון שלך, אולי כדאי קודם לבדוק איך פרישה מהתיכון עלולה לפגוע בך בעתיד. מעבר לזה, גם כדי להתקבל למכללה יש צורך בציוני בגרות מלאים - למרות שלא חובה פסיכומטרי. המועצה להשכלה גבוהה לא ממש מאשרת קבלת סטודנטים לתואר ראשון על סמך "ילדה מחוננת". מומלץ לבדוק מעט האם באמת הרעיון ישים ואם משהו עלול להשתבש בדרך. המלצתי - תעודת בגרות היא דבר די בסיסי ונחוץ בד"כ ללימודים גבוהים, ניתן להצליח גם בלעדיה - אבל נראה לי פשוט יותר להיבחן בבגרויות ובמקביל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה או במסלולים המוצעים לתלמידי תיכון מוכשרים באוני' ת"א.

Britush

New member
אני מכירה כמה אנשים שעשו את זה

(לומדים באוניברסיטה הפתוחה ולא במכללה, אבל הרעיון הכללי דומה), והם מאושרים. אבל, מצד שני, אם תגלי שהלימודים במכללה לא מתאימים לך בינתיים, זה יהיה בעייתי, לא?

theXequation

New member
לא ממליץ לך לוותר על הבגרות

בארץ ישראל של ימינו יש חשיבות רבה לתעודה הזו. שילוב של לימודים אקדמאים בפתוחה או במכללה מבורכים ואם יש לך את האפשרות להתחיל באחת המסגרות אז לטעמי זה מבורך. בהצלחה

atayen

New member
כדאי לך לחשוב גם על הקטע החברתי..

אם את מוכנה שכלית ללמוד באוניברסיטה זה לא אומר שאת מוכנה נפשית...

למעלה