היי! אני חדשה פה + שאלה

היי! אני חדשה פה + שאלה

אני חדשה פה היי אני עמית אני אשמח להצטרף!

שאלה חשובה או לפחות בשבילי: יש לי דילמה יש לי חבר כבר חצי שנה ואנחנו עם אמצעי מניעה של קונדום והתחלנו לדבר על גלולות. אני לא לקחתי לפני זה אף פעם וזאת הבעיה שלי שאין לי עם מי להתיעץ לגבי זה, חברות שלי אומרות כל מיני דברים ואף אחת מהן לא ממש עונה לי. כמה זמן צריך לחכות עם החבר עד שעושים צעד כזה? זה קצת מלחיץ אותי כי בטח צריך לעשות בדיקות והכל

The Blue Fairy

New member
הדבר הכי חשוב בעיניי, שאת צריכה לקחת בחשבון

זה שעם גלולות אפשר להידבק במחלות מין למיניהן.
ובגלל זה -
מה שאני אישית הייתי עושה זה בדיקות למחלות מין לשניכם
ובמידה ואת מוכנה לקבל על עצמך את האחריות (וזו אחריות - לזכור לקחת כל יום את הגלולה בשעה מסוימת, במידה ומפספסת להיות אחראית מספיק ולסיים את החודש עם קונדומים וכו'), ללכת לרופא נשים - ולדבר איתו על היתרונות והחסרונות של הגלולה.
בהצלחה!

כמה שאלות אלייך

נכון ברור לי שחייבים לעשות בדיקות למחלות מין ואם אנחנו על הנושא הזה איך עושים את זה, למי פונים? כמה זמן זה לוקח כל התהליך הזה?
ולגבי לקחת אחריות על עצמי- אני מוכנה ומגיעה עוד שאלה, בנות תמיד זוכרות לקחת כל יום באותה שעה? כאילו זה נהיה קל נכון?

The Blue Fairy

New member
את פשוט הולכת לרופא משפחה ומבקשת :)

אם את רוצה לעשות את זה אנונימי אני חושבת שאת יכולה לפנות למרכז למחלות מין ולעשות את זה שם (אני רואה שאת מהמרכז, אני מכירה רק בחיפה)
אני אישית לא תמיד זוכרת לקחת את זה באותה השעה, אבל אני לא דוגמא לכלום
ובד"כ פשוט שמים תזכורת בפלאפון :) אחרי כמה זמן זה אמור כבר להפוך להרגל

svety

New member
בהמשך למה שעדי אמרה,

לגלולות יש המון תופעות לוואי, ועל חלק גדול מהן אני גיליתי במחקר לא מעמיק במיוחד באינטרנט, אף רופא נשים לא טרח להגיד לי את זה!
רק הרופאה האחרונה, אלייה הלכתי בשביל אמצעי מניעה, סיפרה לי על התופעות האלו, וגם זה אחרי שקצת לחצתי עלייה.

יש לא מעט אמצעי מניעה, לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. רק הקונדום, וגם הוא לא ב100%, מגן עלייך מפני מחלות מין, ולכן שניכם צריכים להבדק.
יש גלולות וזריקות ומדבקות והמשותף לכולם הוא שהאחריות נופלת עלייך, בסופו של דבר. לא על בן זוגך, עלייך. אלו הורמונים שאת מכניסה לגוף שלך, ולכן הייתי חושבת טוב טוב על כל ההשלכות, לא רק של קונדומים אלא של כל אמצעי המניעה.

באמת?

אוקיי ברור לי שזאת אחריות שאני לוקחת על עצמי ואני בסדר עם זה. לגבי תופעות לוואי, איזה בדיוק? ואם יש לזה את כל התופעות לוואי איך נשים בכל העולם לוקחות והכל בסדר איתן?

The Blue Fairy

New member
לא כולן לוקחות, וחלק פשוט מנסות חברות שונות

עד שהן מוצאות את זו שעושה להן פחות תופעות לוואי
קודם כל, אם את סובלת ממיגרנות אז את לא יכולה לקחת בכלל (יש רק סוג מסוים אחד שניתן לקחת וגם הוא לא עובד על כולן)
דבר שני - יכולה להיות השמנה, ירידה בחשק המיני, בחילות, עליה בטרגליצרידים (זה לי קורה אישית) ועוד ועוד

svety

New member
יש לא מעט תופעות לוואי,

מה שאני זוכרת זה - שינויים תכופים במצב הרוח, עלייה דרסטית במשקל, שיעור יתר, ירידה בחשק המיני, בחילות, מיגרנות...

תופעות לוואי זה לא משהו שכל הנשים חוות אותו, מן הסתם, אלא רק חלק מהן. חלק מהן חוות אותן בלי לדעת בכלל שמדובר בתופעת לוואי של הגלולה, הן חושבת שסתם! שיש להן ירידה בחשק המיני וזה טבעי ונורמלי (וזה בכלל נושא לדיון אחר...).

The Blue Fairy

New member
דווקא על שיעור יתר לא שמעתי :O

(אני אישית לוקחת דיאנה, שמפחיתה דווקא שיעור יתר)

ThE uVa

New member
וגם סיכוי מוגבר לקרישי דם

במיוחד למעשנות.
וגם יובש בנרתיק ופטריות.

לי אישית יש בעיקר תלונות על העניין :]

שמעתי שנובה רינג זו אופציה מאוד טובה, למי שיש את הכסף לזה, כי זה יקר יותר מגלולות.

יש גם אפשרויות הרבה יותר טובות

אני עברתי עכשיו לשיטת פוריות מודעת, ואני חיה בלי גלולות, והרבה יותר בטוחה ממה שהייתי איתן.

לא בהכרח.

אם יש בעיה רפואית- אז זה באמת בעייתי, אבל אם המחזור לא מדוייק, כל העניין הוא מדדים יחסיים לעצמך, ככה שזה לא ממש משנה כל כמה זמן את מקבלת, אלא חום הגוף שלך וההפרשות וכל זה.

לא בהכרח.

אם יש בעיה רפואית- אז זה באמת בעייתי, אבל אם המחזור לא מדוייק, כל העניין הוא מדדים יחסיים לעצמך, ככה שזה לא ממש משנה כל כמה זמן את מקבלת, אלא חום הגוף שלך וההפרשות וכל זה.

sharona0909

New member
בקשר לגלולות..

תראי בנוגע לקונדומים והמחלות, אז בשביל להתחיל עם גלולות רצוי לעשת קודם בדיקות דם כדי לבדוק באמת שאין שום מחלה.
בנוגע לגלולות באופן כללי, יש כל מיני סוגים של גלולות ומה שמתאים לאחת לא בטוח יתאים למישהי אחרת.. אני למשל לקחתי בעבר יסמין והן ממש גרמו לי להשמין ואז עברתי לפמינט שאותן אני לוקחת כבר הרבה זמן ואין לי תופעות לוואי. ובנוגע ללזכור לקחת, את יכולה לשים תזכורת בפלאפון, אני רשומה למזכירונט של פמינט שזה שירות חינם שהם נותנים ואז אני מקבלת SMS כל יום בשעה קבועה כדי שאזכור לקחת את הגלולה.

בנות תודה

קראתי את התגובות גם על תופעות לוואי וגם על על תזכורת בSMS . תודה רבה אני חושבת שיהיה חכם ללכת לרופא שיתן לי את הגלולות שמתאימות לי כדי שלא יהיה לי תופעות לוואי כאלה כי אם זה לא בכולם אז בטוח אפשר למצוא משהו בשבילי. תודה!!

למעלה