היי אני חדשה פה

Deosette

New member
היי אני חדשה פה

אני לומדת קולנוע באוניברסיטת תל אביב. קולנוע זה תחום שאני מתמצאת בו היטב ונהנית מאוד ללמוד. הייתה לי בחינה עיונית אמריקאית לפני כחודשיים, זאת הייתה הפעם הראשונה שחרשתי בה גם בלילות. קרעתי את התחת במבחן הזה, אולם נהניתי מאוד כי מדובר בבמאים והסרטים האהובים עליי. עזרתי הרבה לחבריי ללימודים ויצא לי מוניטין של "יודעת הכל". עזרתי לחברה שלי שהיא עולה חדשה עם המבחן ויחד למדנו בלילות, לימדתי אותה כל מה שהיא יודעת. באתי למבחן עם ביטחון עצמי מלא, רגועה וחייכנית. המבחן היה אמריקאי ועניתי הכל בביטחה. אין ספק שהייתה לזה תחושה של 95 מינימום. אחרי חודש אני מגלה לחרדתי שקיבלתי 59! איך זה יתכן??????? הייתי בטוחה שזאת טעות, אז הלכתי לבדוק את תשובותיי. מתברר שרוב הטעויות היו בשאלות נוסח "א ו ב נכונות". עכשיו עליי שוב לגשת לבחינה בעוד שבועיים, מעצבן ללמוד חומר שאני יודעת כבר בעל פה וזה מייגע כבר לכפות על עצמי את החומר הזה ואת ההשקעה שוב. המוטיבציה חלשה מאוד וקשה לי להאמין בעצמי. הרי לא הייתי בחרדת בחינות או משהו, בטח בעיית ריכוז קשה מאוד. הלכתי לעשות איבחון, אולם הוא יהיה מוכן רק ביוני והבחינה בעוד שבועיים. מה לעשות??? נ.ב חברה שלי קיבלה 83, הציון הכי גבוה בכיתה.

כואב. מצד אחד ברור שאת יודעת את

החומר. מצד שני הרבה מאמץ ירד לך לטימיון (או לתימיון. אני דיסלקט..). חבל מאוד אם לא תצליחי למצוא מוטיבציה ללמוד ברצינות שוב בכייף. אפילו בכייף יחסי. לגבי בעיית ריכוז. האם זה הסימפטום היחידי שלה? קריאת שאלות כמו-פיזה שגויה במבחן בודד?

דליה.ד

New member
שלום לך../images/Emo140.gif

לפי דעתי נפלת בפח מכיוון שאין לך אסטרטגיות משוב ובקרה יעילות (וגם השאננות לא סייעה לך כאן). מבחן אמריקאי בנוי לפי כללים מאוד מסויימים. בדרך כלל יש תשובה אחת שהיא ממש ממש לא נכונה, תשובה אחת לא נכונה, תשובה שקרובה ותשובה נכונה. או תשובה אחת לא נכונה, שתיים נכונות והרביעית מציינת זאת (א' וג' נכונות וכו')... באסטרטגית בקרה ומשוב נסי לפעול כך: *קראי את ההוראות בדייקנות (לפעמים הבוחנים רוצים 2 תשובות נכונות ולפעמים הם יבקשו לסמן מה לא נכון.... *קראי פעמיים את כל השאלות לפני שאת מתחילה לענות. *סמני בנקודה זעירה את השאלות שאינך בטוחה, *עני על השאלות שאת משוכנעת לחלוטין שאת יודעת, *חזרי לשאלות שאינך בטוחה, קראי שוב (ואפילו שוב), נסי לצמצם אפשרויות: רשמי לעצמך מה בטוח לא נכון, מה עלול להיות נכון ונסי לשחזר מה באמת לסמן. *חפשי את אותן שאלות עם סעיף שמכליל כמה תשובות, קראי שוב, חשבי וסמני. * סיימת? עצרי! קראי שוב את כל המבחן מההתחלה, ספרי שיש לך תשובה לכל שאלה, שלא "ברחה" לך איזו תשובה. *עשית כמיטב יכולתך? סבבה, הגישי המבחן ולכי לדרכך! בהצלחה! לגבי התכוננות על חומר שאת יודעת בדרך כלל מספיק לקרוא פעמיים שלוש, לחזור טוב יותר על שאלות שעלו במבחן הקודם ואם יש לך הטופס בדקי היכן נפלת בדיוק, האם על אימפולסיביות או באמת על חוסר ידע...

למעלה