היי אני חדשה :)

sivanatia1

New member
היי אני חדשה :)

קוראים לי סיון, לאחרונה התחלתי להתעסק עם תפירה ועיצוב. כרגע יש לי מכונה אבל לא מקצועית, היא קטנה ולא מתאימה לכל סוגי הבדים. אז רציתי לשאול אם מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג מכונת תפירה טובה, וזולה יחסית. אני תלמידה ואין ברשותי מספיק כסף לממן מכונה יקרה לצערי..
והאם מישהו יוכל לעזור לי, אני צריכה לתפור שמלה להפקה בתיאטרון. אני צריכה לקחת מידות מדוייקות, השאלה איך עושים את זה? תופרים חצאית וחלק עליון ומחברים? או שביחד? איך תופרים רוכסן? והכי חשוב, איך עושים את שתי צידי השמלה שווים. בדרך כלל יוצא לי שצד אחד רחב או צר יותר מהשני..
תודה :)

Miss Moo

New member
קודם כל ברוכה הבאה!

לגבי שאלת המכונה (לגבי שמלות לצערי זו לא התמחותי, יש פה בנות שמבינות זה יותר...)- יש אפשרות לרכוש בחו"ל (כולל שילוח לארץ) ועדיין יוצא יותר זול מלקנות בארץ- מכונה חדשה. יש אפשרות גם לרכוש בארץ יד שניה אבל אז ממליצה בחום (ויש פה רבות שיעידו)- לקנות רק מטכנאי/חנות שנותנת לך שירות ואחריות! אם תגידי מאיזה איזור את- יוכלו בנות להמליץ לך על חנויות...

לגבי סוג המכונה- פה כבר יש מגוון וכל אחת תגן על הדגם האהוב שלה בחירוף נפש :) זה גם מאוד תלוי בצרכים שלך (עובי הבדים, סוגי תכים וכד) אז אולי כדאי שתגשי לחנות קודם ותתנסי בכמה ו/או לחילופין- אם יש דגם או שניים שאת מתעניינת בהם- תוכלי לקבל פה פידבקים יותר קונקרטיים...

מקווה שזה קצת עוזר, שיהיה המון בהצלחה וברוכה הבאה- נשמח לראות תוצרים :)

sivanatia1

New member
הא ורציתי גם לשאול

האם רובכן רכשתן את הידע בתפירה דרך סדנאות וקורסים, או שזה בא עם הזמן שמתאמנים עם המכונה?

Miss Moo

New member
גם וגם וגם :)

חלק פה התחילו בלימוד "פורמלי" אבל הרבה מאוד פה למדו "דרך הידיים" :) הרשת מלאה בהדרכות מצולמות, יש לא מעט בתחום שמעבירות סדנאות בתשלום (חלקן התחילו פה פעם בפורום :)) ויש לנו פה מדי פעם סדנאות לחברות הפורום, שהן בתשלום סמלי... שווה לעקוב!

דובצוק

New member
ברוכה הבאה

אני לא יכולה להמליץ לך על מכונה זולה, כי אני משתמשת בברנינה (לקחתי את של אמא שלי, כי גם לי אין יותר מידי כסף למכונה יקרה. הברנינה נהדרת, ומומלצת בחום! אבל לא בדיוק בקטגוריה של "זולה").
למדתי להפעיל מכונה אי אז בילדותי הרחוקה, אבל מעבר לזה את רוב הנסיון שלי בתפירה למדתי מניסוי וטעייה, ובלוגים והדרכות מקוונות.
אחת ההדרכות היותר טובות שעזרו לי רבות בשרטוט גזרה לשמלה לפי מידות היה http://www.youtube.com/watch?v=KFs_6UAr7eo, וhttp://www.youtube.com/watch?v=s243QVOH9Sw. ובכלל ההדרכות מהסדרה הזו עזרו לי להבין איך לשרטט גזרות מאפס בלי יותר מידי בלגן. ההדרכות הללו הוכיחו את עצמן ויצא לי שמלה מקסימה (בתמונה), שקצרה מחמאות רבות (לבשתי אותה לחתונה של אחותי...) תפרתי גם לבת שלי כמה שמלות נהדרות (גם לחתונה של אחותי, לשבת חתן ועוד) בעזרות סדרת ההדרכות הזו.

דובצוק

New member
לא. שרטטתי ביד.

לא ניסיתי אפילו בתוכנה. פשוט בעזרת דף גדול (גליל נייר באורך 30 מטר וברוחב חצי מטר שקניתי באיקאה משמש אותי נאמנה לצורך שרטוטי גזרות) סרגל ארוך ועפרון.

ותודה

sivanatia1

New member
נכנסתי לשיעור מספר 1

ויצא לי קצת עקום, זה טוב יחסית להתחלה :)
רק לא הבנתי משהו אחד. את כל השרטוט אני אמורה לצייר על דף? ואיך אני מעבירה אותו אחר כך להיות על הבד..?

דובצוק

New member
כן, בוודאי שעל דף

תמיד קודם משרטטים גזרה על דף, לרוב דף דק מאוד ושקוף מעט, כמו נייר אפיה. זה נקרא נייר שרטוט. אבל אני דווקא מעדיפה לשרטט על נייר מעט יותר עמיד, בייחוד גזרות בסיס שכאלו, כך שאני יכולה להשתמש באותה גזרה יותר מפעם אחת בלי לפחד שהיא תהרס לי בקלות עם הזמן.
בכל מקרה - משרטטים ועושים את כל החישובים על נייר, ואח"כ גוזרים את הגזרה המשורטטת ומניחים על הבד עם סיכות. עוברים על כל הקווים החיוניים, בעזרת גיר חייטים או טוש מחיק לבד (או בעזרת נייר העתקה מתאים לבד וגלגלת, אם כי נדמה לי שבימינו זה כבר פחות נפוץ). שימי לב להעתיק את כל הפנסים ונקודות הסימון למיניהם. בנוסף, כשאת גוזרת את הבד - אל תשכחי להשאיר תוספת לתפירה (seam allowance). כמו כן, שימי לב איך את מניחה את הגזרה על הבד - לכיווניות של הבד חשיבות רבה, בייחוד אם הבד נמתח בכיוון זה או אחר, אבל לא רק.
ובכלל , אם אין לך נסיון בשימוש בגזרות אולי כדאי לך לקרוא הסבר על שימוש בגזרות בורדה, רק את ההסבר, את לא צריכה את הגזרה עצמה, זה יתן לך קצת כיוון לאיך עושים את זה. מקווה שזה עזר לך קצת.

נ.ב. על מנת להקפיץ הודעה - צריך להכניס מלל לגוף ההודעה ואל רק בכותרת, וניתן להקפיץ הודעות רק תוך 72 שעות מפרסומן המקורי.

ברוכה הבאה!

לגבי המכונה, לי יש מכונה ביתית קטנה וחמודה והיא יודעת לעשות שמלות וחצאיות ממש יפות..
ולגבי השמלה, תלוי איזה שמלה את רוצה, ומאיזה בד.. אני הייתי ממליצה לך בתור התחלה ללכת על שמלות בגזרת קלוש(פעמון) כי היא פשוטה ותמיד ניראת מאד מקצועית ויפה.
יש לך עוד אופציה שזה להעתיק את הגזרה מבגד קיים שיש לך ואת אוהבת .אבל זה דורש קצת מיומנות, השמלות הראשונות שעשיתי ככה יצאו זוועת עולם והפכו ליש מהר לטלאים

לגבי הבד, הייתי ממליצה לך על טריקו כי הוא מאד סלחן(וגם לא מצריך רוכסן)
לרוכסנים יש רגלית מיוחדת במוכנה, ואם את לא רוצה להסתבך את יכולה לעשות את החצאית קצת יותר גדולה מהמידה ומעלה לעשות כיווצים לחבר לשים חגורה במותן שתסתיר את התפר חיבור.
וכדי שהשמלה תצא שווה את מקפלת את הבד ל2 ואז מציירת חצי שמלה על הצד המקופל ובגלל שזה כפול תצא לך שמלה ישרה וסימטרית, רק אל תשכי להוסף בד לתפרים ולמכפלות אחרת זה יהיה מבאס..
אני למדתי רק מהאינטרנט (הרבה מהפורום הזה
) ובעיניי זה פשוט ניסוי-פרימה-ניסוי-פרימה עד שמצליחים..
זה יצא קצת ארוך אבל אני מקווה שהבנת..
בהצלחה!

sivanatia1

New member
תודה רבה

גם לי יש מכונה ביתית קטנה, העניין הוא שהיא ממש ממש מהירה, ואני לא מספיקה לסדר את הבד בצורה טובה מספיק כדי שזה ייצא ישר חחח
ואני אנסה את מה שאמרת, תודה :)

דובצוק

New member
למיטב ידיעתי

מהירות התפירה לא תלויה במכונה אלא בעוצמה בה את לוחצת על הרגלית. ככל שתלחצי יותר חלש ובעדינות זה יתפור לאט יותר (לפחות ככה זה בכל מכונה בה יצא לי לתפור)

למעלה