היי אני חדש ואני רוצה לגדל נחש

היי אני חדש ואני רוצה לגדל נחש

היי טוב אז ככה כולם אמרו לי שכדיי לי לקנות כרכן תירס בגלל שהכי קל לגדל אותם יש לי ארווריום רגיל 40X16 עם בטן עגולה באמצע שלה היא 20ס"מ גובה 40ס"מ זה יספיק לי לכרכן??? ואיזה חימום אני צריך לתת לכרכן תודה!!!!

כרכן תירס

כרכן תירס זה נחש מצוין למגדל מתחיל. טמפ" לכרכן תירס היא בין 25-30 מעלות. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

naja

New member
ברוך הבא לפורום.

בקשר לאקווריום- אני ממליץ לך לא לנסות להפוך את האקווריום הזה לטרריום. נחש זה חיה ברחנית ואם אין לך ניסיון אתה לא תצליח ליצור מכסה שיסגור בצורה הרמטית את הטרריום וימנע מהנחש לצאת. טרריום מפלסטיק בגודל של האקוריום שלך צריך לעלות כמה עשרות שקלים וזה משתלם וכדאי. חימום-הכי טוב להשתמש בכבל חימום שקונים בחנות חיות אבל זה לא חובה. הדבר היחיד שחשוב זה הטמפרטורה עצמה. כל עוד משיגים את הטמפרטורה הרצויה זה לא משנה איך השגנו אותה. כדאי לך לעשות חיפוש בפורום בנושא כרכני תירס ולקבל עוד מידע חיוני. אם יהיו לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

מי שכתב לי להיכנס בבקשה

טוב אז ככה אם אני סוגר טוב את האקוריום אז זה בסדר וגם אני יסגור אות ברשת זבובים כדי שהיה איורור אהה וגם אני קונה כרכן תירס בגודל בין 30 ל20 ס"מ איזה מצע כדי לי לשים??

naja

New member
מצע לכרכן צעיר.

הכי נוח לניקוי זה נייר סופג. כרכני תירס צעירים מחרבנים לא מעט ולכן צריך לנקות להם את הטרריום לפחות פעם בשבוע והכי נוח זה להחליף את הנייר הסופג. אם אתה רוצה משהו יותר דקורטיבי אז אפשר דשא סיננטטי או שבבי עץ שקונים בחנויות חיות.

וגם..........

עופר אמר לי שצריך בריכת אקונומיקה כדי שלוא היה חידקים מה אני עושה עם עצים וכאלה? או עם אבנים תודה..

blioblibizim

New member
נאסר ככה אתה מפקפק בדבריי...

זה רמתי... אני רואה לקחת ברצינות את הקטע הא?.. מה שאמרו לך פה זה בדיוק מה שאמרתי לך! כתבת את ההודעה אחרי או לפני שהיית אצלי?.. דרך אגב יניר ילד מהכיתה שלי והוא כנראה לא מאמין למה שאני אומר! עופר רמתי

naja

New member
אהלן עופר.

אני לא חושב שיש משהו רע בזה שיניר רוצה לקבל חוות דעת נוספות. בסה"כ זה תמיד טוב לקבל עוד רעיונות מנסיונם של אנשים נוספים לפני שמקבלים את ההחלטה הסופית.

blioblibizim

New member
אני יודע:)

ברור לי שזה טוב מה שהוא עשה סתם צחקתי אם לא הבנתם...!! גם כשאני התחלתי לגדל שאלתי כל דבר לפחות 5 פעמים!

naja

New member
אקונומיקה.

לערבב עם מים(5-10 אחוז אקונומיקה) ולשטוף טוב את הטרריום ואח"כ לשטוף עם הרבה מים כדי להעלים את כל השאריות של האקונומיקה. שים לב-אקונומיקה מורידה צבע מבגדים!! ויותר חשוב-לא מומלץ לחטא אביזרים מעץ בעזרת אקונומיקה מאחר והם סופגים אותה ואח"כ אם יש רטיבות בכלוב היא מופרשת מהם ויכולה לפגוע בנחש. אפשר גם לחטא את הטרריום בסבון רגיל(סבון נוזלי לשטיפת כלים זה מצויין). זה פחות מחטא מאקונומיקה אבל אם בטרריום שלך מעולם לא היו זוחלים לפני הנחש שלך אז זה מספיק.

יש לי חבר לא עופר שאמרו לו....

שלא כדי אם אקונומיקה כי זה רעל מה נכון זה די דחוף תודה.....

naja

New member
כמו שרשמתי.

אפשר לחטא עם אקונומיקה בתנאי שאח"כ שוטפים טוב במים כדי להוריד את השאריות. אפשרות אחרת היא לשטוף עם סבון פחות רעיל וגם אותו לשטוף אח"כ עם הרבה מים.

טרריום

אמרו לי לתחות את הטרריום עם סבון כלים וגם קראתי את זה פה בפורם אבל גם אמרו לי לרסס עם משו נגד פשפשים כמו של כלבים אז צריך את שניהם או רק אחד או שבכלל לא צריך נגד פשפשים....אני קונה טרריום חדש ישר מהחנות

naja

New member
לא צריך.

אין שום סיבה(לעולם!!!) להשתמש בתרסיסים נגד פשפשים של כלבים כדי לחטא טרריום או את הנחש. אם אתה קונה נחש ללא טפילים חיצונים ואתה קונה טרריום חדש מהחנות, אין סיבה לבהלה. שטוף את הטרריום פעם אחת עם סבון כלים, אח"כ שטוף עם הרבה מים כדאי להוריד את שאריות הסבון, ייבש טוב וסיימת.

למעלה