היי. אני חדש ויש לי שאלה.

היי. אני חדש ויש לי שאלה.

אני שותה 250 מל' אלכוהול כל ערב. כשליש בקבוק. תמיד אחרי ארוחה מלאה, זה נמשך כבר שנים. כיצד ניתן לדעתכם להפחית את הכמות ל2-3 כוסיות? או לחילופין ל2-3 פעמים בשבוע? איני רוצה להפסיק לשתות לגמרי, האם זה אפשרי בכלל? ועוד שאלה האם אני אלכוהוליסט? תודה מראש למשיבים.

shanhen

New member
אבחון על רגל אחת

מיקי שלום, ציינת כמות של שתייה אך לא את סוג המשקה. אני מניח שלא מדובר בבירה (כתבת שליש בקבוק) אך יש הבדל בין שליש בקבוק יין לשליש בקבוק וודקה, למשל. השאלה הבסיסית שלך בדבר הפחתת הכמויות קשורה לשאלת אבחון ההתמכרות שלך. מה בעצם הבעייה שלך להפחית את הכמות? האם נסית ולא הצלחת? האם קבעת יעד ולא עמדת בו? אם התשובה חיובית יש לך אכן בעייה. שכן כאשר אדם מחליט דבר מה ובאופן קבוע לא מצליח לעמוד בהחלטה ו"נסחף", זו תחילתה של התמכרות. התמכרות מאופיינת בין השאר באיבוד שליטה הולך ומתעצם. בדרך כלל הסימן הראשון זה איבוד שליטה על הכמות. מתכוונים לקצת וגומרים בהרבה. סיפר לי פעם מטופל אלכוהוליסט שכשאר החברים שלו "מרימים" כוסית, הוא "מרים" יקב. אחר כך מתחילים לאבד שליטה על העיתוי, מרגישים דחף בלתי נשלט ("דודא" בשפת הנרקומנים) שקשה לעמוד בו. זה קורה ביום, בלילה, לפעמים בלתי צפוי. האם כבר קרה לך משהו כזה? בשלב הכרוני מאבדים שליטה על העיסוק באלכוהול גם לא בזמן השתיה, כלומר חושבים, מתכננים, מחביאים, מכחישים בקיצור, במקום לשתות כדי לחיות חיים כדי לשתות. לפי התיאור הקצר שלך אני כמובן לא יכול לדעת אם אתה אלכוהוליסט אבל די ברור שיש לך בעייה עם השתייה ואתה בסיכון. נסה לקחת על עצמך משימה של שבועיים נטולי אלכוהול. והכוונה שום אלכוהול ושום תחליפים (ואליום וכד'). תבדוק איך אתה עומד בכך, האם חפשת תירוצים כדי לשתות, האם מצאת עצמך "משתגע" חסר סבלנות או שזה עבר לך בקלות. אם תצליח קבע מראש את נורמת השתייה להבא, שתהיה סבירה ונוחה לך ותשמור עליה, אם לא תצליח זה סימן שהבעייה כבר יותר רצינית וכדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני שיהיה מאוחר מידי. בהצלחה, נחום

למעלה