היי! אני חדש/ישן וצריך עזרה קטנה...

yolmm

New member
היי! אני חדש/ישן וצריך עזרה קטנה...

שלום לכל אנשי פורום תנ"ך
אני די "ישן" בפורומים אבל חדש כאן... אני מקווה שכאן גם המקום לשאול שאלות בנוגע לתנ"ך... מי שיענה לי אודה לו מאוד
יש לי שאלות בקשר למלחמה בעמלק שאני פשוט לא מצליח לפתור (שמות, י"ז, 16-8) - בדברים כ"ה 17-19 נזכרת מלחמה זו. קראו את הפסוק וענו: א. מדוע נלחם עמלק בישראל? ב. מה מצוּוֶה ישראל ביחס לעמלק? תודה רבה-רבה-רבה לכל מי שיענה לי
זה חשוב לי נורא כי אני צריך את זה לעבודה מסכמת של השנה

פלגיה

New member
קראת את הפסוקים?

הנה הם: זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ--וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ; וְלֹא יָרֵא, אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה-אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ--תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא, תִּשְׁכָּח. מדוע נלחם עמלק בישראל? בגלל שהם היו חלשים והיו נראים לו קרבן נוח מה מצווה ישראל? "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים"

yolmm

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif אני ממש אסיר תודה../images/Emo70.gif

yolmm

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif>עוד דבר אחד<../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif

אני ממש מצטער, אבל יש לי פשוט עוד שאלה אחרונה השקורה לעבודה וזהו (תנ"ך לפעמים מקצוע ממש קשה, אבל אני ממש אוהב אותו - טוב לדעת על התנ"ך ועל עם ישראל). בקיצור, הנה השאלה במלואה (מתחלקת לשני חלקים): א. סופר שיבקש לתאר את היחסים בין ה' לעמו בתקופת ההליכה במדבר - האם יתאר תקופה זו בחיוב או בשלילה? נמקו תשובתכם. ב. ממרחק של זמן, היו נביאים שראו בתקופת הנדודים במדבר ביטוי ליחסי אימון ואהבה בין ה' לישראל. כך, לדוגמא, אומר הנביא ירמיהו: "כה אמר ה': זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולתיך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה" (ירמיה ב' 2) - מצטער שזה לא מנוקד... 1) בדברי ירמיהו דומים היחסים בין ה' לעמו ליחסים בין _____ ל______. 2) כיצד תופס הנביא ירמיהו את תקופת הנדודים במדבר? 3) האם דברי ירמיהו משקפים את המציאות המתוארת בפרקים שקראתם? (הכוונה לפרקים ט"ז-י"ז בספר שמות).

פלגיה

New member
זה כבר לא תנ"ך

זו שאלה שעיקרה מחשבה. שב עם עצמך. תפעיל את הראש. תקרא את הפסוקים בשני המקומות. תחשוב מה חיובי? מה שלילי? האם יש פער בין שני התיאורים, ולמה. לדעתי כל תשובה שתכתוב שתהיה מספיק מנומקת - תתקבל. (אם תרצה לכתוב כאן את התשובה שחשבת עליה ולקבל חוות דעת - בשמחה)

yolmm

New member
בשמחה רבה ../images/Emo8.gif../images/Emo70.gif >>>>>

על א' אני מוותר כי אני בטוח שהתשובה שכתבתי טובה ב-100%. אבל אני מעדיף יותר לענות על ב' (תוכלי בבקשה לכוון אותי אם אני צודק או לא
): ב. 1) ה' לירמיהו. 2) הנביא ירמיהו תופס את תקופת הנדודים במדבר כתקופה בה יוכל להכיר בצורה טובה הרבה יותר את בנ"י ולאהוב אותם. 3) {כאן אני ממש לא יודע... אשמח מאוד לקבל עזרה כאן}

פלגיה

New member
1.

לא ה' לירמיהו אלא "חסד נעורייך, אהבת כלולותייך" אלא יחסי אהבה בין איש לאישה. נסה להמשיך מכאן.

yolmm

New member
עונה

2) הנביא ירמיהו תופס את תקופת הנדודים במדבר כתקופה בה יוכל להכיר בצורה טובה הרבה יותר את בנ"י ולאהוב אותם. 3) {כאן אני ממש לא יודע... אשמח מאוד לקבל עזרה כאן}

DonaldDick1

New member
3) רמז- לא הכל היה כל כך טוב:

בני ישראל קיטרו מדי פעם במדבר... אלוהים שכח אותנו... אין לנו אוכל אין לנו מים... הוא הוציא אותנו ממצרים, כדי שנמות במדבר... בני ישראל התחילו לפקפק באלוהים...

למעלה