היי אני חדש פה אבל זקוק לעזרה

היי אני חדש פה אבל זקוק לעזרה

שלום חברים אני חדש כאן ואני מחפש מי יוכל לעזור לי כי לצערי אני בעצמי נכה ומתקשה להסתדר. אימי חולת אלאהצימר או יות נכון דמנציה ולפעמים הי מתקשה גם ללכת. לגבי תרופות היא לא לוקחת מדוע הרופא לא נתן לה?אין לי תשובה.בכלל הייתי רוצה לדעת לגבי אמצעי עזר כי גם לשבת היא לא יושבת טוב.בזמן האחרון יש לה בעיה עם השיניים הטוטבות שכל הזמן נופלים ולא תמיד היא מחזירה אותם ואז היא לא יכולה לאכול. שכחתי להזכיר שיש לנו פילפינית בבית אבל בכל זאת הייתי שמח לקבל ייעוץ והדרכה בעקר בימים האחרונים למשל שהיא מתקשה ללכת ושיש לה כל הזמן כאבים בשרירי הרגליים ובגב מה לעשות?הא כדאי לאשפזה? אשמח לקבל ייעוץ והדרכה בתודה מראש מישל-אליהו

ronnyw

New member
שלום אליהו

ברוך המצטרף. קצת קשה לייעץ על סמך המידע שסיפקת. אם יש לכם פיליפינית, זה אומר /אימך כבר עברה כמה וכמה שלבים של המחלה, ובטח אובחנה חד משמעית (חשוב לדעת אם זה אלצהיימר או דימנסיה על רקע אחר, מה שלא ידעת לציין). יש תופעו דימנסיה שניתן לטפל בהן בטיפול תרופתי (כמו, למשל, מחסור ב- B12, שגורם לדימנסיה והוא בר טיפול.), ויש את ה"אלצהיימר הקלאסי" שיש לו את אותן תופעות - אך אין טיפול שמרפא אותו. גם התופעות האחרות שתיארת (כאבים בשרירי הרגלים, נפילת שיניים) דורשות חוות דעת רפואית (רופא שיניים או רופא משפחה, או פסיכוגריאטר) - כל אחד והתחום שלו. בקיצור, נראה לי שאימך צריכה להגיעה לבדיקה מסודרת וכללית, שתגדיר (וגם תיידע אותכם, בני המשפחה) מה בדיוק יש או אין לה. הרופא הוא שיחליט אם צריך לאשפזה ואיפה.

מה שחשוב לי כרגע מה אני עשה אם זה ש

שאמא יושבת על כסא גלגלים שהבאנו לשעת הצורך ולא רוצה לקום ממנו? מישל-אלי

ronnyw

New member
כיסא גלגלים לשעת הצורך.

צר לי לאמר לך, שאצלנו (מדובר באבא שלי) היה תהליך דומה. אבא התקשה ללכת, וכל הובלה שלו מהמיטה לסלון, או למכונית שתיקח אותו לרופא, או אפילו לשרותים - היתה פרויקט. זה היה איטי, דרש תמיכה קבועה של מישהו נוסף, אבל היה אפשרי, וכך זה התנהל. בכל זאת הבאנו כיסא גלגלים שיהיה לשעת חרום, או לעת הרעה. מידי פעם היינו מושיבים אותו על הכיסא כדי לחסוך זמן ומאמץ - ולאט לאט הוא לא רצה לזוז ללא הכיסא. זה פשוט יותר קל לו ונוח מאשר להיגרר צעד צעד עם המטפלת. אז נראה לי שיש שתי אפשרויות: אם אתה מאמין שאימך יכולה ומסוגלת להתהלך ללא הכיסא, ואם אתם מעוניינים "להכריח" אותה להתאמץ - פשוט תחביאו את הכיסא. תגידו שהייתם צריכים להחזיר או משהו כזה. אחרת - וותרו לה, כמו שאנחנו ויתרנו לאבא שלי. אגב, היו לזה גם יתרונות, כי לפני ימי הכיסא אבא לא יכול היה ללכת מרחקים ארוכים, ולכן הפסיק לחלוטין לצאת מהבית. מאז שהתרגל לכיסא, המטפלת התחילה להוציא אותו על הכיסא לטיולים בחוץ, הוא מאוד נהנה מזה. שינינו את הכניסה לבית (היו שם 5 מדרגות. הפכנו אותן לרמפה שמאפשרת לעבור עם הכיסא), והם יוצאים לטיול בשמש החורפית מידי יום ביומו (היום, מן הסתם - לא, ראה מזג האויר...) עוד בעיה שהכיסא פתר - נעלמו הנפילות שהיו קודם תוך כדי ההליכה הבלתי יציבה. ורק עוד עניין אחד להשלמת התמונה: יש לי גם אימא זקנה, שלא מסוגלת ללכת ללא תמיכה, וגם אצלה הליכה לשרותים זה פרויקט. אבל היא מתנגדת בכל תוקף לכיסא, טוענת ש- "מתביישת".

קודם כל באמת תודה על הייחס

המעניין שאני בגלל שני מוגבל וקשה לי ללכת בקשתי מחבר שיביא לי כסא גלגלים בשביל אמא בגלל שהפיליפינית יצאה לחופש לחג המולד וגם לסילברסטר היא רוצה.במוצאי שבת היא עוד הלכה טוב אם תמיכה של המטפלת ושבוע שעבר בכלל היא עוד הלכה לבד.הכסא גלגלים אולי טוב לה אבל היא בכל זאת לא יושבת טוב היא כל הזסן מתכופפת ושמנסים ליישר אותה היא מתאנקת בכאבים.הבעיה היא שהמטפלת צריכה להחליף לה חיתול או בכלל להשכיב לישון זה בעיה ואני חייב לקרוא לחבר שירים אותה למיטה ושיוריד בבוקר וזה לא פתרון.אולי זה התקררות או שפעת?מצטער לומר אבל אותי זה מדכא כל הענין בעקר שאני מוגבל ולא יכול לעזור. תודה רבה על ההקשבה אליו

ronnyw

New member
כיסא גלגלים לשעת הצורך.

צר לי לאמר לך, שאצלנו (מדובר באבא שלי) היה תהליך דומה. אבא התקשה ללכת, וכל הובלה שלו מהמיטה לסלון, או למכונית שתיקח אותו לרופא, או אפילו לשרותים - היתה פרויקט. זה היה איטי, דרש תמיכה קבועה של מישהו נוסף, אבל היה אפשרי, וכך זה התנהל. בכל זאת הבאנו כיסא גלגלים שיהיה לשעת חרום, או לעת הרעה. מידי פעם היינו מושיבים אותו על הכיסא כדי לחסוך זמן ומאמץ - ולאט לאט הוא לא רצה לזוז ללא הכיסא. זה פשוט יותר קל לו ונוח מאשר להיגרר צעד צעד עם המטפלת. אז נראה לי שיש שתי אפשרויות: אם אתה מאמין שאימך יכולה ומסוגלת להתהלך ללא הכיסא, ואם אתם מעוניינים "להכריח" אותה להתאמץ - פשוט תחביאו את הכיסא. תגידו שהייתם צריכים להחזיר או משהו כזה. אחרת - וותרו לה, כמו שאנחנו ויתרנו לאבא שלי. אגב, היו לזה גם יתרונות, כי לפני ימי הכיסא אבא לא יכול היה ללכת מרחקים ארוכים, ולכן הפסיק לחלוטין לצאת מהבית. מאז שהתרגל לכיסא, המטפלת התחילה להוציא אותו על הכיסא לטיולים בחוץ, הוא מאוד נהנה מזה. שינינו את הכניסה לבית (היו שם 5 מדרגות. הפכנו אותן לרמפה שמאפשרת לעבור עם הכיסא), והם יוצאים לטיול בשמש החורפית מידי יום ביומו (היום, מן הסתם - לא, ראה מזג האויר...) עוד בעיה שהכיסא פתר - נעלמו הנפילות שהיו קודם תוך כדי ההליכה הבלתי יציבה. ורק עוד עניין אחד להשלמת התמונה: יש לי גם אימא זקנה, שלא מסוגלת ללכת ללא תמיכה, וגם אצלה הליכה לשרותים זה פרויקט. אבל היא מתנגדת בכל תוקף לכיסא, טוענת ש- "מתביישת".

אליהו הדר ברוך בואך../images/Emo140.gif

אם אמך אובחנה כחולת דמנסיה הרי שחייב שהרופא יתן כדורים, תיכנס לאתר יד שרה ותשאל שם אם יש משהוא שמוכן להתנדב לעזור לך בבית כי אתה נכה , אבל יש בבית עובדת זרה שהיא תקח את אמא לרופא בעיניין הכאבים בשרירי הרגלים והגב. ביד שרה יש מכונית עם רופא שיניים שבא עד הבית של הקשישים. תכנס לאתר ותכתוב להם. בהצלחה ובשורות טובות

ענתי44

New member
שלום אליהו ../images/Emo140.gif

אנחנו כאן, שמחים ועצובים לקבל חברים חדשים. עצובים שעוד משפחה הצטרפה למעגל האלצהיימר ושמחים להציע בית חם וירטואלי ומקום לקבלת מידע ובעיקר סימפטיה.אז ברוך הבא אלינו. גם אמא שלי יושבת בכסא גלגלים. זה החל אצלה בקשיי הליכה ובעיית שיווי משקל כתוצאה מהדמנציה וכשעברה אירוע מוחי כבר נשארה מרותקת לכסא. גם אנחנו בזמנו נאבקנו שלא תעבור לכסא למרות המאמץ הגדול. אבל, כמו שאמרו לך שישיבה בכסא יש לה גם יתרונות, החל מאי נפילה וכלה ביכולת ניידות.יציאה אל העולם. למשל לטיול או למרכז יום. כמי שמטפלת באמא שלי, אני מתקשה להרים אותה. אמא רזה ואני אישה חזקה ( אם כי עם גב פגוע) ולכן, פניתי בעבר למקום שנקרא מילב"ת. הם יושבים באחד הביתנים בתל השומר.והם נותנים פתרונות מעשיים לקשיים של נכים או חולים. לפעמים ממציאים אביזר לבעייה ספציפית.למשל אצלנו בתקופה של הקשיים נתנו לי מכשיר שהתריע כשאמא ניסתה לקום מהמיטה בלילה. ראיתי שם מלא דברים, כמו, מנוף ביתי שעוזר להקים חולה מהמיטה.אולי יהיו שם דברים ואביזרים שיקלו את הטיפול באמא. בקשר לחופשה של המטפלת. האם יש קרובי משפחה שיכולים לבוא ולעזור? אם לא תנסה לפנות לאירגונים כמו יד שרה או בעירייה ותבקש שתגיע מתנדבת לעזור בימי החופשה של העובדת.

למעלה