היי, אני חדש פה...

Nightwish-boy

New member
היי, אני חדש פה...

הרוב כאן בטח מכירים אותי מפורום צמחונות וטבעונות... אני לא צמחוני (למה? וואי... סיפור ארוך... האידיאולוגיה שלי זה אחד הדברים היותר מסובכים אצלי), אבל אני משתדל מאוד להימנע ממוצרים שנוסו על בעלי חיים ומלבישת עור וכמובן שפרווה. ולשאלתי: האם יש ניצול או התעללות כלשהי בדבורים בתעשיית הדבש? האם דבורים, מעצם היותן יצור א-פרסונלי (חלק ממערכת) יכולות לחוש כאב או סבל? אודה למי שיענה. שלכם
דור

Weird Eyal 21

New member
דור נשמה!!!

דבר ראשון ברוך הבא!!!! דבר שני אני שמעתי שבשביל להרחיק את הדבורים מהכוורת אז מחברים צינורות שפולטים מלא עשן.... וזה פגיעה

Nightwish-boy

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל הפגיעה שאתה מדבר עליה היא כמעט טבעית, מכיוון שלא הורגים את הדבורים או עושים להם כל רע, אלא פשוט מרחיקים אותן, שזה הרבה יותר הומאני מאיך שחיות אחרות לדוגמה משיגות את הדבש... אבל תודה, זה מה שהייתי צריך לדעת
שלך
דור

shanty.G

New member
ברוך הבא../images/Emo13.gif

טוב לראות אותך בפורום זכויות בע"ח! אתה מוזמן לעיין במאמרי הפורום ובקישורים השונים הנמצאים בשורה האפורה למעלה. בנוגע לדבש אני יודעת מעט מאוד, אולם טבעונים נמנעים מדבש כשהסיבה העיקרית היא עניין ניצול בע"ח לטובת בני האדם שהוא בבחינת פסול מבחינה טבעונית מוסרית; אופן גזילת הדבש מן הדבורים נעשה באמצעות הברחת הדבורים ע"י עישון הכוורת, כפי שהוזכר כאן.

Neta558

New member
דבש...

כמה דברים שמפריעים לי בתעשית הדבש: 1. הרעיון הבסיסי של שימוש בבעלי חיים, שינוי מהלך חייהם הטבעי ובכלל, הוצאתם מהטבע. 2. תהליך העישון, החדת עשן לכוורת על מנת להוציא את הדבורים. 3. בניית כוורות באופן כזה אשר הדבורים לא תוכלנה לעבור לחלקים בהם מאוכסן הדבש, לאחר שיוצר, על מנת שלא ישתמשו בו. 4. גזיזת כנפי המלכה על מנת למנוע את הווצרות תופעת הנחיל. אני מצרפת קישור לאתר הטבעונות הישראלי, בו תוכל למצוא תחת "מאמרים" קטע המדבר על דבש בהקשר של טבעונות. לצערי הקטע באנגלית...:) (וסליחה שהאתר כל כך לא מעודכן, עובדים על זה...)

למעלה